Manawydan Fórum

Úplná verze: afk
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
napsal whitey:
[AFK je k tomu aby jste mohli od PC a nemuseli odlogovávat.
Spoléhat na autoAFK je chyba - pokud jdu od PC, můžu ho zapnout hned. AutoAFK je pouze berlička pro ty kdo musí pryč tak rychle že ani nenapíšou ty čtyři klávesy, a neví jak dlouho budou pryč, nikoliv "du na WC a doufam že to za 10 min stihnu, než se to zas zapne". A ano, pokud nejste u PC a nejste [AFK, GM vás může potrestat, i kdyby to bylo v intervalu automatického AFK.

napsal whitey
proc bych nemohl spolehat na automaticke afk??? kdyz mam cas tak napisu [z a kdyz ne tak proste rychle odbehnu(snad nezavidite tech 5 minut onlineexpu) a spoleham na automat. musis zde take opakovat a pripomenout:
opet jste me potrestali stylem "AFK s makrem". to je nevyslovna LEZ. zadne makra nepouzivam nez ty interni a pouzivam jen klavesy F1-F12. vy nepoznate jsetli ma nekdo zaple nejake makro, kdyz ho kontrolujete? jestli jo, tak proc v mem pripade lzete a jestli ne tak proc jste si tak jisti s vyrokem "AFK s makrem". minule me kontroloval Whitey hluboko v noci stylem: mozna neco napsal, nevim, nesleduji(hluboko v noci nepocitam ze mi nekdo bude cokoliv psat, tudiz nevenuji pozornost a nerikejte tvuj problem), dale zadna kontrola afk stylem "stiskni neco" neprobehla, jen mi shodil sekeru z ruk na zem. cehoz jsem si vsiml zalepenyma ocima asi po 5-10 minutach, myslel jsem ze se mi sekera znicila, tak jsem si dal do ruky jiny nastroj a sekal dal, az pak jsem si vsiml, ze ma prvni sekera je na zemi. cele to probehlo bez jedineho slova ci efektu a druhy den se doctu ze jsem byl afk s makrem na sekani dreva.
jednou to prekousnu a ted zase. Myrsha pise ze jsem AFK s makrem. opravdu nechapu kde berete tu jistotu. nejde mi o ten den bez expu, ale o ty tresty jako samotne, nechci mit trestanou postavu, kdyz nic neudelala.
opravdu nechapu, proc tam ten autoAFK mate, kdyz na to nemuzeme spolehat. Hlavne jak whitey dokola rika ze onlineexpy nejsou a nemaji byt hlavnim zdrojem expu, a stale jsou, tak proc si to tak hlidate.
ano druha vec je jestli obchazim ten autoAFK nejakym popochazenim ci podobne, to je umyslne obchazeni afk systemu.
pro me jste s timhle fakt uz trapni.
chybi mi urcita svoboda ve hre, porad nas nutite ke 100% pozornosti ve hre a to se mi nelibi, ja hraji na relax, odreagovani a ne abych se na 2 minuty podival jinam a jsem trestanej, to je fakt neci ukoj.
meli byste se zamyslet a nejak to vyresit.
tak samo se mi nelibi, ze kdyz tyden nehraji, tak jsem trestanej ztratou onlineexpu. vy ne ze zvyhodnujete ty co hraji casto, ale trestate ty co casto nehrajou.
hodne mi pripominate ty zasrane komunisty
No pokud tezis v lese, tak ti auto-afk ani fungovat nemuze, to se narusuje jakoukoliv cinnosti. Neni zakazane makro usnadnujici nejakou cinnost, ale neni povolene nechat toho makro poustet automaticky dokola. Pokud neco takoveho delas, sleduj hru. Jinak si zapni afk.

Na auto-afk se opravdu neda spolehat, je to sance posledni zachrany, kdyz odbehnes bez zapnuti afk modu, tak musis jedine doufat, ze te v nasledujicich 5-ti minutach nikdo nebude kontrolovat. Zapnuti afk z tve strany je proste jasna indikace ze tam nejses a nemusi te nikdo kontrolovat. Kdyz ji nemas, je sance, ze dostanes kontrolu.

"AFK s makrem" nemusi nutne znamenat, ze si mel zakazany typ makra, ale to my nemuzeme poznat. V principu to znamena, ze jsi provadel cinnost narusujici zapnuti auto-afk. Pokud by jsi sledoval hru a odkliknul dialog s kontrolou, je to v poradku, jinak je to proste prohresek.

To, ze te nekdo kontroloval odhozenim sekery na zem urcite neni spravne. Jestli se to stalo nekdy nedavno, tak by to s tebou mel nekdo vyresit a dotycne GM bude pouceno jak to ma delat spravne.

Jeste ohledne poznamky o komunismu a to, ze je to jsou jenom expy za 5 minut. Ano, kazde pravidlo svym zpusobem zneprijemnuje hru, ale je to nutnost. V tom pripade je to ochrana tech poctivych hracu (nerikam, ze jim nejsi) proti tem, co se snazi pravidla porusovat.

Edit:
A jeste bych dodal, ze tyhle kontroly afk jsou holt dan za to, ze se zavedly online expy. Kdyby neco takoveho nebylo, tak vas nemusime kontrolovat. Na druhou stranu byste meli o hodne pomalejsi rust postavy a to by se vam myslim taky nelibilo.
Ach ty online expy, pár měsíců jsem nehrál, teď když mám čas a večer si na chvilku zahraju, mám pocit že mi expy stojí :-(
Jak už jsem ti psal do soukromé zprávy - zápis mnou tvého trestu na web je jen dodělaná práce po jiném GM, které ti dalo AFK kontrolu, ale už nezapsalo na web. Afk mi byla odůvodněna, že si měl makro na sekání dřeva, ale prý "nějaký divný" (tedy dává to prostor pro to, že makro opravdu nepoužívaš >> aby tedy nebylo pohoršena tvá čest, tak to na webu upravím bez toho makra..).

Každopádně nic to nemění na faktu, že si prostě promeškal AFK kontrolu.

AFK kontrola je nastavena tak, že tě nenutí být každou vteřinu ve střehu...je tam prostor 1 minuty a 30 vteřin (pokud vím), tedy pokud se věnuješ hře, dává ti AFK kontrola dostatek času si všimnout, že máš potvrdit svoji přítomnost u PC, že tvou činnost za tebe nevykonávají prográmky (tak jak to hold u některých hráčů bývá).

Na druhou stranu - > jaké jsou tresty za AFK - > směšné, jelikož se nám tu opravdu začíná rozmáhat lajdáctví a podvádění, nedodržování pravidel a určitých RP zásad, jsme nuceni vytvořit efektivní nástroj pro hráče takového to tipu, abychom je mohli postihnout za neférovou hru vůči ostatním. Tedy tvůj trest je zatím jen symbolický, ale chápu o co ti jde (o princip toho, avšak ten ti byl právě vysvětlen).

Tedy předběžně nadhazuju, že pomalu vytváříme nové nástroje na penalizaci hráčů, kteří nehrají fér. (tedy nebudou to tresty tipu 1 den bez expu -> a to ještě reálného dne...)

co se týká ztráty online expů - > to je také v jednání..(tedy je dost možné, že se to brzy změní, protože je to opravdu nelogické! ... )
Hned mě neukamenujte ale... chtěl bych se zeptat jestli jste neuvažovali o zrušení toho grafického efektu u autoafk, že by mohl být pouze když napíšu [z. Nevím jak ostatní, ale mě docela irituje, když je nějaká rada, či schromáždění a po chvilce tam všichni usnou a začnou blikat.
To je podle mě spíš jasný signál toho, že se ta postava hře nevěnuje. A většinou když se jí někdo nevěnuje, tak napíše to [z
Jo je to neblahy dusledek toho afk modu, ze tam vidite tu cervenou tecku, ale na druhou stranu je to vitana indikace, kdyz nekde ten hrac stoji a vidite, ze u pocitace neni, tak do nej nebudete hucet a neco mu povidat. Na tech ruznych hromadnych setkanich to musite holt prekousnout. Myslim, ze zase tak ohromny efekt to neni, aby to vyrazne rusilo.
Pokud chces hrat UO jako relax, jdi si sednou na namesti a povidej si s ostatnimi. Sekani pro nikoho 99% lidi neni moc relax ale spise nutna povinnost - vydelek, drevo. Pokud nejsi schopny udrzet pozornost a jen mackas klavesy, tvuj problem. GM nemuze vedet jestli nepouzivas jine makro.

Jednoduse. Nedovedete-li udrzet pozornost tak, abyste zachytili AFK kontrolu (jakoukoli), radeji jdete spat, UO vam neutece.
Snad ted trochu potesujici zprava. V dohledne dobe by do noveho klienta mela byt zavedena funkce, ktera vam pri deaktivaci okna s hrou zacne odpocitavat cas 1 minuty, po kterem automaticky zapne afk mod. Jakmile se prepnete zpatky, afk mod se zrusi. Vyhodu to ma v tom, ze pokud si chcete treba precist forum nebo se s nekym domluvit na icq, nemusite hned zapinat afk mod, klient se o to postara za vas. Navic pokud se vam timto zpusobem aktivuje afk mod, tak to prerusi pripadnou probihajici afk kontrolu (pozor, rucni zapnuti afk kontrolu nezrusi!). Takze se nemusite bat, ze zatimco odepisujete na forum, tak tam mate okno s kontrolou.

Bohuzel se starym klientem budete pochopitelne nadale odkazani na soucasny system. Tedy kdo mate casto problem s afk, doporucuju si zvyknout na noveho klienta Smile
hmm ale co když mám na půlce otevřený MW a na druhé forum?
(05.06.2009 v 17:07)Marina napsal(a): [ -> ]Pokud chces hrat UO jako relax, jdi si sednou na namesti a povidej si s ostatnimi. Sekani pro nikoho 99% lidi neni moc relax ale spise nutna povinnost - vydelek, drevo.
nerad co mam delat na relax(s tim namestim).
nevidim jediny duvod proc bych nemohl v klidku sekat drevo(samozrejme ze z nutnosti na penize) a necim si to i sprijemnit, prece po me(necraft) nemuzete chtit, abych byl nejak soustredenej. taky jak, kdyz pri tom relaxuji. a kolik dreva nasekam, tolik nasekam. a ja nebudu pri kazdem pohledu jinam zapinat rucne afk(ktere stejne nevypina kontrolu afk, jak tu pisete).


myslim, ze problem neni v expech, ale v tom ze je clovek trestany za neco, za vo vlastne nemuze. tendle system je trosku jako rezim. upira svobodu.
pisete, ze bez nich bychom lezli pomalu nahoru. radsi pomalu a svobodne a hardcore hraci polezou vzdycky rychle, o ne se bat nemusite.
Kdo kde psal ze afk nevypina kontrolu ? Pokud te nekdo zkontroluje "rucne" kdyz mas zapnute afk, tak je to neopravneny trest. Systemova kontrola pres dialog to primo zakazuje spustit se kdyz jsi afk.

Nikdo ti nebrani sekat drevo, ale musis u toho byt schopen reagovat na kontroly afk. O nicem jinem to v podstate neni.

A jak pisu, novy klient bude zapinat afk za tebe pri tom pohledu jinam, takze muzes byt klidny.

(05.06.2009 v 20:07)Talon napsal(a): [ -> ]hmm ale co když mám na půlce otevřený MW a na druhé forum?

Pokud budes v tom foru klikat celou minutu, tak klient prepne do afk. Naopak s novym klientem uz se nemusis omezovat a mit hru jenom na polovicni obrazovce. Klient te ochrani pred trestem.
Online exp nemaj byt hlavnim přisunem..hmm tak rpoč je za creepy po dvou expech? to si jako myslíte že tohle je přísun expu když vybijete dung trva vam to dve hodiny a dostanete z creepu 400expu? Priznavam ze predesle nastaveni bylo nejspis prilis vysoke a expy leteli az prilis rychle, ale soucasne nastaveni je jen výsmech, abych z ogra ktereho na 23 levelu nemam sanci ustrilet - no jo ale tak za 15 minut a 300 sipech dostanu 3 expy je docela vysmech. Tak se nedivte ze hraci afkuji aby nasbirali aspon nejake expy a reci typu ze tohle neni shard na kterem jde o expeni tak se mýlíte, bez expu je to nuda Smile
Jen takova vecna k te planovane zmene afk:
Pokud teda nekdo dostane afk kontrolu s limitem 1 minuta 30 sekund a vterinu pote prepne do jineho okna, tak za minutu se mu zrusi ta afk kontrola? Ja jen jestli tam neni nebezpeci.. Drive byla kontrola na jedno tlacitko a pak doslo ke zmene, zrejme ste meli podezreni na nejake podvadeni. Pokud ale nekdo byl schopen tehdy podvadet, nebude toho ted schopen znovu? Pokud nekdo tehdy podvadel, musel umet odhalit, ze probiha kontrola, pokud by to tedy dokazal i ted, muze nechat softwarove prepnout do jineho okna, timer minuta a par sekund, prepnout zpatky a pokracovat v cinnosti.
Destephano, netvrď mi že když jsem tě kontroloval já a vzal jsem ti sekeru, tak že jsi jen tak nýrnyx týrnyx vzal dýku a pokračoval jsi v těžení dřeva. Pokud jsi těžil dřevo na peníze, na co by ti byly třísky? Za normální bych považoval jít pro novou sekeru nebo tak něco, ale rozhodně ne že vezmeš dýku a budeš pokračovat v sekání dřeva - se stejným rytmem jako jsi sekal sekerou.

Sekání dřeva a jiné opakované činnosti jsou známé jako anti-AFK, protože přerušují autoAFK. Pokud se u nich někdo chová divně (a to co jsem popsal rozhodně divné bylo), s velkou pravděpodobností je AFK.
(05.06.2009 v 21:21)Valerie napsal(a): [ -> ]Jen takova vecna k te planovane zmene afk:
Pokud teda nekdo dostane afk kontrolu s limitem 1 minuta 30 sekund a vterinu pote prepne do jineho okna, tak za minutu se mu zrusi ta afk kontrola? Ja jen jestli tam neni nebezpeci.. Drive byla kontrola na jedno tlacitko a pak doslo ke zmene, zrejme ste meli podezreni na nejake podvadeni. Pokud ale nekdo byl schopen tehdy podvadet, nebude toho ted schopen znovu? Pokud nekdo tehdy podvadel, musel umet odhalit, ze probiha kontrola, pokud by to tedy dokazal i ted, muze nechat softwarove prepnout do jineho okna, timer minuta a par sekund, prepnout zpatky a pokracovat v cinnosti.

To ma byt jenom vase pomucka v novem klientovi, jak nebyt trestany za to, ze si odkliknete na forum. Neni to zadna nahrada soucasneho systemu. Nejak jsem nepochopil to tvoje "mam kontrolu a v posledni sekunde prekliknu jinam". Proc bys to delal ? Kdyz vidim, ze tam mam kontrolu, tak neklikam jinam, ale na tu kontrolu ne ? Smile

Softwarove prepnout do jineho okna ? Smile Tak to bych chtel videt kolik lidi se tu najde, kteri by tohle dokazali Smile A to jsem programator Smile Na tohle uz vam nestaci obycejny razor ani nic podobneho. A urcite pujde pomerne snadno vysledovat, kdo v pripade kontroly nahle prepina okno. Udela to treba 3x a je to jasne Smile

2 Kara: A nejsou takhle nahodou zdrojem expu i zakazky pro krafty a lovecky vyvesky pro bojovniky ? Zabijeni mobu po lesich a dungu nemel nikdy byt hlavni zpusob obzivy.
ok, prijimam. priste budu pri sekani dreva vice sledovat hru.
co takhle kompromis v prodlouzene dobe kontroly afk na 2 a pul minuty. Smile
Smile myslím že 1 a půl minuty je dost dlouha doba..

A jestli si to nemyslíš, tak zkus dat ruku na rozpálenou plotnu sporáku po dobu 1 a pul minuty a určitě rychle změníš názor, jak je 1 a pul minuty dlouhá doba.. Biggrin
(06.06.2009 v 06:57)Fredy napsal(a): [ -> ]2 Kara: A nejsou takhle nahodou zdrojem expu i zakazky pro krafty a lovecky vyvesky pro bojovniky ? Zabijeni mobu po lesich a dungu nemel nikdy byt hlavni zpusob obzivy.

Spolehat na toto, tak se vsichni placaji na levelu 10 +- i po sesti mesicich. Hlavni zdroj prijmu ktery tvori 90% vsech expu ve hre jsou online expy.
Online expy se do budoucna neplanuji jako hlavni zdroj prijmu zkusenosti.... to je jen ted v BETA verzi, aby vase postavy nestaly na bodu mrazu. Dela se finalni (doufam) verze soubojaku, od toho se vse bude odvijet a je dost mozne, ze se dost veci prenastavi, zmeni apod...

Takze vase loobování chápu, ale zatím není moc na místě....loobovat můžete, až se ty věci prohlásí za hotové a vám se nebudou líbit. Zatím tyto věci nikdo neprohlásil za opravdu hotové..
(06.06.2009 v 06:57)Fredy napsal(a): [ -> ][quote='Valerie' pid='14998' dateline='1244233280']


2 Kara: A nejsou takhle nahodou zdrojem expu i zakazky pro krafty a lovecky vyvesky pro bojovniky ? Zabijeni mobu po lesich a dungu nemel nikdy byt hlavni zpusob obzivy.

no, lovecke vyvesky sou pro vyssi levly s tim danym limitem temer nesplnitelne.. tkaze ai tak.
Stran: 1 2