Manawydan Fórum

Úplná verze: Kronika Helmovy církve
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
10.Luny 276 roku: Cizinec a kázání k lidu Isharskému
Dnes nás přišel navštívit nějaký záhadný člověk s tím, že hledá představeného našeho chrámu. Po krátkém rozhovoru nám vyzradil své úmysly. Jmenuje se Kristián Akkonský a přišel k nám s tím jestli existuje nějaká odnož našeho řádu, ve které by mohl poctivý bojovník najít uplatnění. Prý k němu promluvil sám Helm, když utíkal před Bolestí.
Něco takového vymyslel už sám otec Divinius, než se ztratil kdesi na severu.
Byla to báječná příležitost, jak realizovat myšlenku tohoto velikána.
S objasnili jsme si s Koniášem pár věcí a dlouho neváhali a na 10. Toru nechali svolat lidi do chrámu.

Na kázání nepřišla zrovna společnost, ke které jsme chtěli promluvit. Ale náš záměr jsme lidem oznámili. Až na snahu orků narušit průběh kázání si myslím, že lidé naši myšlenku vcelku přijali.
Slova se ujal sám Kristián a byla zhruba takováto:

"Bratři a sestry ve víře, i vy ostatní, kteří jste nás přišli navštívit, pokusím se být stručný. Jmenuji se Kristián Akkonský a spolu s otcem Koniášem a otcem Colwynem bychom, pokud bude nejvyšší představený souhlasit, rádi ustanovili v církvi Helmitů rytířský řád, skládající z válečníků víry, následníků nejvyšších ideálů. Náš pán je známý jako Ochránce, Věčný Hlídač, a tak by také měli být známi jeho rytíři.
Budeme držet ochrannou ruku nad svými bratry a mečem a ocelí bránit ty, jež vyhledají naši pomoc. Pokud se přidáte mezi nás, čeká vás služba ne nepodobná té, ke které se zavázal sám Helm. Služba naplněná povinností, bdělostí a Helmovým milosrdenstvím."


[Obrázky: beznzvu2j.jpg]
Pro tomto krátkém kázání jsme byli navštívit paní Valerii. Probírali jsme s ní možnosti pronájmu některé budovy od města. A dále jsme ji zažádali, o místo pro nový oživovací kříž, pro jiné rasy. Převážně proto, aby orčí dále noha nemusela vstupovat na naši půdu.

Colwyn Hawke
14.Toru, 279. roku: Návštěva velekněze, ustanovení nového řádu
Dnes nás svoji přítomností poctil samotný velekněz. Udělal si čas, aby vyslechl náš návrh ohledně nové odnože řádu, opustil hrad, a když jsme přišli, tak nás již čekal v budově vedle chrámu. Sdělili jsme veleknězi co máme zhruba v plánu, načež nám dal své požehnání a brzy potom se odebral zpět na hrad. Dál jsme se dohadovali na podrobnostech o formě nového spolku a shodli jsme se zhruba na tomto.

]Řád se bude jmenovat "Helmova pěst", členové tohoto uskupení se budou pyšnit titulem "Ochránce rovnováhy".
Helmova pěst bude sloužit především k:
- Ochraně kněží a věřících
- Šíření víry a vlivu církve
- Poskytování pomocné ruky bezbranným a nemohoucím
- Ochrana svaté půdy a boj proti Bolesti
- Udržování rovnováhy mezi dobrem a zlem

[Obrázky: porada.jpg]

Mezi Ochránce rovnováhy budou vybíráni vážení bojovníci s nezlomitelnou vírou v Helma, pro které čest a pravda znamená vše. Budou to strážci světla, válečníci dobra, kteří budou bdít nejenom nad věřícími.