Manawydan Fórum

Úplná verze: Království za dům
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
To nebyl dobrý den. Napřed se ošklivě podrápal o jalovec, celý den mokl a mrznul při práci, pak ještě honička s vlky, kteří se v zimě hladově stahují čím dál blíž... elf se cítil vyčerpaně a rozmrzele. Setřásl z pláště mokré vločky a s pocitem úlevy vzal za kliku srubu. Jako by toho nebylo dost. Když za sebou rychle přivíral, narazil do čísi torny, která – soudě podle bolesti – byla plná čehosi hodně odolného.
„Ómlouvám se, odpusťte, příteli, už to dávám pryč,“ přispěchal pokorně mladý hraničář, nicméně nakopnutému palci už nepomohl.
„To nic,“ vydechl alchymista a znovu v duchu proklel den. Pozdravil elfku třídící spoustu věcí rozložených na stole, překročil tornu i meč a štít opřené o židli a svalil se do křesla. To žalostně vypísklo. „Kuličko, promiň!“ rychle zase vstal.
„Asi chcete povečeřet, viďte? Momentík, já to sklidím,“ chystala se elfka shrnovat do brašny pečlivě tříděné svitky a hromádky kouzelných reagencí. „Potřebuju si to v klidu přerovnat a ve sklepě na to nebylo místa, víte?“ vysvětlovala.
„I to nemusí být,“ mávl rukou alchymista. „Najím se vedle, alchymistický stůl taky stůl.“ Elfka se vděčně usmála.
Ve vedlejší místnosti místo bylo, ale také tam byli dva elfové, jejichž pozorné pohledy mluvily stejně jako přerušení jejich tichého hovoru při jeho příchodu: probírané téma není pro každé špičaté uši. „Omlouvám se, jen projdu, chci se prospat.“
Jeden ze spiklenců se váhavě nadechl, ale než řekl, co chtěl, nebylo již třeba. Starý elf otevřel dveře do ložnice, kde spala celá družina vrátivší se z lovu. Ani postel volná. Spikleci s účastí pohlédli na alchymistu, alchymista na ně. Proklel den potřetí.

„Víte, je mi s vámi dobře a velmi si cením, že elfové fungují jako společenství. Ale jsme zde jako sardinky namačkané v prodavačově bedně,“ povídá po noci prospané v křesle několika elfům u snídaně. „Mít tak možnost bydlet zde, blízko – ale ve svém!“
Elfové souhlasně přitakali.

OOC: Byla by možnost postavit v rámci areálu lesa, zahrady (blízko ní) aspoň pár malých domečků pro elfy, kteří chtějí vlastní bydlení, pracovnu..? Abychom nemuseli žít ve městě, mačkat se se všemi v jednom domě s erárním vybavením, obtížně hledat jiné řešení či dokonce být odkázaní jen na sklad, jak psala vedle Ali Shanai?
Ráda bych požádala GM o zvážení téhle možnosti a v případě jejich souhlasu elfy o zapojení se do tohoto zvelebujícího projektu.
Za sebe bych rekl, ze je to pro nadchazejici mesic/e je to spis nerealne. (Duvody jsou a neni to nesmysl)
OOC: Bavily jsme se o tom už kdysi dávno a moje nabídka na tyhle baráčky pro elfy stále platí, takže je určitě postavím za směnný obchod za suroviny atd.. pokud bude zájem z vaší strany na nějakou akcion Smile
Jakékoliv stavby jsou stylem "velká odměna". Chystá se teď ale relativně zajímavá věc (pokračování DL), tak prosím vyčkejte a uvidíme.
Ok. Přesto můj zájem do budoucna trvá. Happy
Že bychom si to museli nasurovinovat a nashánět dělníky a tak, to jistěže, elfí Erin by jistě navymýšlela zpestření... Však aspoň by se něco dělo. Wink
Na DL se pousta lidí těší, ale upřímně nějak to vyznělo do ztracena zatím, tak mě jen napadlo něco, co by myslím i dost elfů ocenilo. Ono prostě celá rasa v jednom baráku není ono. Ninja
Nemyslel jsem "odměnu" jako hromadu peněz/materiálu. Jakékoliv stavby vyžadují zásah do mapy (ty ze statiku způsobují řadu problémů), a už od začátku MW se plánovalo jakékoliv stavění domů/ohrad jako odměna za kvalitní hru.
Pardon: na tvůj post jsem myslela to "ok" a ty suroviny na Erin Rolleyes
Nicméně osobně trošku na-elfy-hrdě si myslím, že jako společenství hrají dost dobře, fungujou, spolupracujou, zapojujou i ostatní... ty bejváčky by si určitě zasloužili - až by zbyl týmu čas. Blush Biggrin