Manawydan Fórum

Úplná verze: Cyprona
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Vážení šlechtici a občané Isharionu, vážení hosté našeho království.

Mnozí jste byli svědky posledního zápasu s Bolestí, nebo jste o něm alespoň slyšeli. Včera po ránu náhle Bolest opadla a zmizela do ztracena. Z lesů se vynořují trosky které kdysi před Bolestí byly lidmi, a znovu jimi jsou. Přinášejí děsivé zprávy o stavu okolních míst.
Král Gabriel měl vždy na srdci především blaho svého lidu - ostatní rasy ať prominou. Z obavy před přelidněním Isharu přicházejícími ubožáky, a z obavy před nekalými živly shlukujícími se v Cyproně vydává následující prohlášení:

Ať vejde ve známost že já, Gabriel král Isharionský, vyhlašuji:
Ten kdo pozvedne Cypronu z prachu a pozvedne ji k její bývalé slávě ji smí podržet ve svém vlastnictví, stejně jako půdu kolem ní. Jeho slovo tam bude zákon, a Cyprona jako další země bude uznávána. Právo to zůstane v jeho rukou, nebo v rukou jím zvoleného jedince. Já, král Gabriel, toto právo podpořím před každým dalším vládcem, který by o vlastnictví Cyprony pochyboval.
O účast v obnově Cyprony se nemůže přihlásit kdokoliv - pouze ten kdo má sílu vést, a koho ostatní uznávají. Své žádosti o právo na účast zanechte zde.

Za krále Gabriela
mluvčí královské rodiny Goryan.


Boj o Cypronu:
- zůčastnit se smí pouze gildy nebo spolky, které mají alespoň tři členy, z toho alespoň jednoho řemeslníka
- jeden hráč smí mít pouze jednu postavu v jednom spolku. Je vyloučené mít víc postav v jednom nebo i ve více spolcích.
- na základě řady eventů a jiných příležitostí budou spolky získávat Prestiž - ta vyjadřuje jak je spolek viděn očima obyvatel Manawydanu. Možnosti budou různé - od vyhánění banditů z Cyprony, přes obnovu hradeb, možnosti postavit novou tržnici nebo strážnice, shromáždění trofejí (1000ks vlčích kůží), splněných loveckých licencí, až po nejlepší RP v daném týdnu.
- na základě získané prestiže (+ peníze a suroviny) budou moci spolky budovat v Cyproně vlastní sídla (nebo sabotovat ta cizí)
- kdo bude mít na konci nejvíc prestiže a nejlepší sídlo, získá Cypronu pod svou nadvládu - v Cyproně a zatím nedefinovaném okolí budou platit jeho pravidla, včetně možnosti změnit nebo zrušit herní pravidla Manawydanu. (např. bude moct povolit neřízené PvP, HK či RK na území Cyprony)
Vážení šlechtici a občané Isharionu, vážení hosté našeho království.

Průzkumné skupiny které vyrazily ke všem větším osadám a hlavním městům se vracejí s děsivými zprávami. Všechna velká města jsou úplně vylidněna a stále pod příkrovem Bolesti! A co více, Bolest prý změnila své projevy - místo postupného zatemňování mysli je oběť stále při vědomí, až do okamžiku kdy v krutých bolestech zemře. Všem průzkumníkům doporučujeme největší opatrnost.

Jediné místo na kterém neleží příkrov Bolesti je Cyprona, snad pro její blízkost k Isharu. Prvotní průzkum přinesl zprávu o zničeném městě, které se plní bídáky nejhoršího druhu. Architekti začínají s obhlídkou mostu - jeho rekonstrukce brzo začne.
Další věc o které král uvažuje je stavba a vyslání lodě, s kterou by bylo možno zkontrolovat i zatím nedostupné ostrovy.

Za krále Gabriela
mluvčí královské rodiny Goryan.


Změna v IV. stupni Bolesti: místo smazání věcí + teleport je teď "jen" smrt + normální tělo. Při trošce šikovnosti lze věci získat zpět, tělo by mélo ležet na hranici III. a IV. stupně.
Vážení šlechtici a občané Isharionu, vážení hosté našeho království.

Již dva spolky se přihlásili k účasti na obnově Cyprony.
Je to vše co může Isharion nabídnout? Není tu už nikdo koho by nelákala vyhlídka na vlastní zemi? Situace si nežádá jen v boji zocelených mužů a žen, vždyť jde především o obnovu města!
Po dobu boje o Cypronu nabízí královský pokladní úlevy ze zápisného pro cechy a zájmové skupiny.

Zároveň jsem řešil problém s jedním z našich občanů, který je v současnosti členem několika spolků, a nerad by své členství v nich rušil - je zde podmínka být členem jediného cechu v boji o Cypronu. Tato situace není problémem - dotyčný pouze musí závazně prohlásit který ze spolků v kterých je členem bude v boji podporovat.

Za krále Gabriela
mluvčí královské rodiny Goryan.


Pro skupiny účastnící se Boje o Cypronu ruším až do konce boje poplatek za cechovní knihu (5zl/reálný měsíc) a povinnost mít pevné sídlo (viz. http://forum.manawydan.cz/showthread.php?tid=523).
Po ukončení boje se skupiny budou moci rozhodnout zda podmínky začnou plnit, nebo zda vrátí cechovní knihu.
Do královské kanceláře byl doručen následující dopis:

Vaše Veličenstvo,

Cech Aracnum tímto prohlašuje, že se nehodlá účastnit obnovy města Cyprony za účelem získání vlivu či vlády na Cypronou. Arcanum je volný spolek mágů a alchymistů, jako takový nemá mocenské ambice. Avšak pomoc jiným spolkům a členství v nich je svobodná volba jednotlivých členů a adeptů Arcana; Arcanum nebrání jejich osobním aktivitám a nebude tak činit ani v tomto případě.

S přáním pevného zdraví,
Tereza Černovírová, představitel cechu Arcanum v nepřítomnosti cechmistra Mira.
11.Sarvy, 286.roku
Dopis mága Ragiowana veličenstvu králi Isharionskému:

Můj králi,

tímto se závazně prohlášuji, že jako člen Cechu Aracnum se neúčastním boje o obnovu města Cyprony
a jako člen Cechu G.O.R.A. se účastním boje o obnovu města Cyprony.

v úctě Váš oddaný Ragiowan
Léto 11.Luny, 286.roku
Vážený pane králi,
Má reakce na vaši žádost o obnovení Cyprony byla založení cechu Semper Fidelis. Nyní Vám smím s radostí oznámit, že cech začal fungovat a je už schopen vypomáhat při obnově Cyprony. Počítejte tedy s naší pomocí. Již jsme si byli obhlédnout cestu a rozbořený most. Škody na něm jsou dosti velké a nebezpečí vysoké. Nevím jestli se někdo vůbec zamyslel nad tím, co se na nás může přiřítit z druhého strany. Proto navrhuji před započetím oprav obsadit vesnici ležící před Cypronou za účelem vytvoření vojenského a zásobovacího táboru. Cyprona je nejspíše obsazena všelijakou lůzou. A vaše žádost o pomoc od veřejných cechů jen napovídá jak zle na tom Ishar nyní je. Semper Fidelis je ochotno vesnici vyčistit a obsadit. Ale žádáme o vyslání malého oddílu, který bude hlídat vně tábora, když se bude pracovat na mostě a všichni dobrovolníci budou třeba k řemeslné práci či jejich obraně.
S pozdravem

Eržika Nitková, vůdkyně Semper Fidelis


______________________
Členská základna:
Eržika Nitková
Valerie
Linda Averová
Emsila
Sotchi
Richard
Fenek
Adria Hawke
Kristián Akkonský
Ireth
Tímto na veřejnost dávám, že cech Normek přemohl a opravil most u Cyprony, bohužel paní Eržice se udělalo asi nevolno, když zjistila, že opravujeme most a tak se rozhodla, že na nás zaútočí. Díky této akci vyhlašuju válku cechu Semper Fidelis.
Vážení šlechtici a občané Isharionu, vážení hosté našeho království.

Děkuji všem zúčastněným, vbrzku vyhotovíme prezenční listinu. Zde bude každý vědět jak si stojí, a ostatní uvidí za jaké chrabré činy byl odměněn.

Za krále Gabriela
mluvčí královské rodiny Goryan.


Omluva ode mne, ale prostě to tento výkend nešlo. Polepším se v průběhu nového týdne.
Dopis pro krále:

Pene králi,

já Gerg, Vám oznamuji, že cech Normek má zájem o obnovení města Cyprony a již má několik úspěchů: podařilo se nám již několikrát porazit divochy a jejich šamany, kteří jsou před Cypronou a hlavně se nám podařilo opravit most i po značném úsilí cechu Semper Fidelis nám práci překazit.


Podepsán Gerg, cechmistr cechu Normek
Dne: 14.Toru 286. roku
Na vědomost se dává, že mezi cechy Normek a Semper Fidelis, žádná válka není. Jsou to jen pověry a fámy. Je tomu právě naopak. Cechy mají dohodu o spojenectví a vzájemné výpomoci, která byla dohodnuta mezi mnout a slečnou Eržikou Nitkovou.
Saya, zástupce velitele cechu Normek
Dopis Ragiowana, zástupce cechmistra Alvina cechu G.O.R.A.
veličenstvu králi Isharionskému:

Můj králi,

tímto se závazuje cech G.O.R.A., že se bude podílet na obnově města Cyprony.
Jak materiálně tak finnančně.
Již členové cechu se zůčastnili boje proti banditům, kteří okupovali předměstí Cyprony.


v úctě Váš oddaný Ragiowan
zástupce cechmistra Alvina cechu G.O.R.A.

Léto 15.Luny, 286.roku
Dopis pro zástupce spolků zůčastňujícich se bojů o osvobození Cyprony.

Jistě jste všichni seznámeni s výsledky snah o osvobození Cyprony z rukou lapků a jiné lůzy. Vzhledem k dosavadní nejednotnosti cechů v pokusech o vyčištění mostu a jeho přilehlého okolí, musím apelovat na Autority v jednotlivých skupinách.
*Kaňka*
Soupeření a vzájemné urážení mezi sebou, nijak nepomůže osvobození Cyprony. Pokud chceme Cypronu opravdu osvobodit, měli by jsme spojit síly a jednotně se zasadit o získání, vyčištění a zajištění Cyprony.
Vzhledem k rozdílným zkušenostem bojovníků kteří o osvobození usilují. Navrhuji sjednotit velení všech skupin pod jednoho schopného, zvoleného velitele. Dále *V rychlosti přeškrtaný text*bych navrhovala setkání jednotlivých skupin, za účelem prodiskutování celkové spolupráce na obnově Cyprony.
Poprosím aby jste obratem sdělili termín společného setkání.
V jednotě je síla a pokud nepřekonáme naše vlastní rozepře, čekají nás v bojích o Cypronu mnohé zbytečné ztráty.
S uctivým pozdravem
Inara, kouzelnice cechu G.O.R.A
Na stole v Arcane sa zrazu objavil zadymený dopis.

"Drahí kolegovia.

Velmi ma potešila správa že démon bol konečne porazený. Mrzí ma však že som sa nemohol účastniť boja proti nemu. Podmienky v Sférach ma stále držia mimo Ishar ale dúfam že o krátky čas sa znova budem môcť vrátiť do Isharu a pracovať na obnove mágie tak ako som slúbil Khelbenovi.

Než sa ale vrátim skúste nájsť niekolko schopných mágov a alchymistov aby zaistili budovu pre cech aj mimo Ishar v miestach ktoré ostali obývané, alebo v krátkej dobe budú znova obývané. Je dôležité aby si Arcanum udržalo sídlo jak v Ishare, tak malo možnosti získavať nových členov i znalosti aj mimo mesta.

S touto správou prosím oboznámte všetkých našich členov tak rýchlo ako to bude možné. Rozhodne Arcanum nemá záujem o mocenské postavenie v Cyprone, avšak je dôležité rozvíjať naše kontakty aj s inými mestami a ich budúcimi pánmi.

Verím že váš úsudok pomôže určiť ktorá skupina si v Cyprone nakoniec upevní svoju pozíciu natolko aby jej král Gabriel prepožičal vládu nad mestom a že práve táto skupina bude tá ktorú viac či menej podporíme.

Ak však náš plán zlyhá vždy budeme môcť použiť bežné metódy spojené s kúpou vhodného domu. Dbajte prosím aby tento list videli len naši členovia a tiež aby v tomto smere boli zajedno v tom ktorý cech podporíme. Mohli by sme síce pomôcť každému, avšak ani naše zdroje niesú neobmedzené.Viem že mnoho našich pomáha tej či onej skupine, avšak nech berú v úvahu že náš ciel v tomto by mal byť spoločný.


Mir

Ps .... *list je obhorený*

"
Jakmile ho zbojníci a bandyté u Cyprony spatřili, tak po nich něco hodil hodil a se zvoláním: "Doneste to vašemu vůdci!" hned odešel. Když zbojníci přišli k předmětu, který se už válel v blátě, uviděli, že se jedná o pegamen, který byl obalený kolem kamenu a na něm stálo:

Zdravím vůdce Cyprony,
chtěl bych požádat o schůzku před Cypronským mostem ve 2. hodiny 23.Turu (dnes ve 20:00), jak už asi víte někteří z nás mají o Cypronu velký zájem a jsou ochotní udělat cokoliv, aby se jí zmocnili. Bohužel, oni jdou přes mrtvoly...
*dál je pergament nečitelný a je už vidět jen podpis*

Podepsán Gerg, cechmist cechu Normeku.
(Vůdce Cyprony se bohužel nedostane přes kameny z Cyprony...)
Malý hobit se tiše plížil podél skály. Uměl to, když se přikrčil, nebylo z něj vidět vůbec nic. Učil se to již nějakou dobu. Teď byl na své malé velké výpravě. Cyprona ho lákala i děsila zároveň. Chtěl nějak pomoci výpravám, které sem v posledních dnech velmi často zavítali, jen neměl jak. Meč mu nikdy k ruce nepřirostl. Jediné co uměl, bylo jeho takřka dokonalé plížení.
Doplazil se až k okraji skály, kde se cesta prudce skláněla na východ. Byla to ta cesta. Takřka už viděl hradby Cyprony. Zvedl hlavu a podíval se na nebe, i to mu přálo. Bylo zataženo a stíny mu tvořili výbornou skrýš. Jak se tak díval vzhůru, zahlédl slabý pohyb kousek nad ním. Pozorně si ten pohyb prohlédl. Byl to holub, poštovní holub, jaké používali skoro všichni v Isharu. Neváhal. Věděl, o co kráčí a v pár vteřinách vytáhl foukačku a umně zamířil přímo na holuba. Strefil se přímo do těla, o chvíli déle dopadl holub kousek od něj. Sehnul se a rozbalil svitek. Srdce mu bušilo. Věděl, že teď dokázal konečně pomoci všem výpravám.

Na svitku stálo:
„Veliteli,
situace je vážná. Nejsme schopni nadále udržet naše pozice v osadě. Je otázkou pár dní, než podlehneme. Je potřeba, aby všichni v Cyproně se připravili do bojové pohotovosti. Osada padne do rukou nepřátel a naše Cyprona je ve vážném ohrožení. Budeme se snažit udržet osadu alespoň 12 dní. Zaslechli jsme bohužel, že velký útok nás čeká kolem 27. Toru. Naši zvědové však nebyli schopni zjistit, zda je to skutečná zpráva. Pokud vám po tomto dni nedorazí žádné nové zprávy z osady, podlehli jsme. Pokud se podaří sehnat další bojovníky do této doby, máme možnost osadu udržet.
Váš oddaný bojovník za Cypronu a velitel jednotek v osadě.
Miras“


Rychle vstal a pomalu se plížil pryč, předat zprávu Isharu.
V zimě, 28. Toru 286.roku, byl na hrad doručen následující dopis, důkladně zapečetěný symbolem Helmova kříže


- Do rukou samotného krále Gabriela -


Vaše veličenstvo,

je mou povinností Vás vyrozumět o událostech, jež v mnohých z nás, dobyvatelů Cyprony, vzbudily nemalé obavy. Právě dnes jsme zastihli Gerga, kněze Moradinova, při vyjednávání s nepřítelem u hradeb obléhaného města.

Za dvacet zlatých - a jisté blíže nespecifikované informace - by měl dostat stavitele lodí, který by měl onoho kněze a jeho cech přepravit na druhý břeh, kde by pak pokračovali směrem na Goren-Zar. Existují tu tedy dvě možnosti - buď nejde o nic jiného, než prachsprostou zradu koruny, či plán, jak se dostat nepříteli do týla.

Druhou možnost podporuje dobrá pověst kněze Gerga mezi obyvateli království, stejně jako činy, jež vykonal. Pro první možnost pak vypovídají události posledních měsíců, kdy se výše zmíněný pokusil získat pro svou věc dokonce i temného nekromancera, licha, a když mu v tom bylo zabráněno, nechal své spolubojovníky jemu napospas.

Není v mé moci zjistit, co lze od těchto diplomatických šachů očekávat, zda velezradu, či lstivý tah. Přesto by se království mělo mít na pozoru.



Helm při vás,

Kristián Akkonský, První z Ochránců
Toho času pod záštitou Semper Fidelis
(OOC:
V osadě máte k dispozici pár vendorů k pronájmu na zásobení základních potřeb osady.
Občasně se tam objevují truhly, které, pokud je naplníte zajistí určitou věc osadě. Základní infrastrukturu, aby jste si vytvořili obranu.
Také je nyní možnost mít tam cechovní sklad "baráček". Ten bude v tomto stavu pouze do dobití Cyprony, pokud se tak stane. Tyto baráčky nejsou s domovní zonou! Každý cech může mít prozatím jeden baráček, pro jednotlivce zatím nejsou určeny! Baráček získáte donesením konkrétních surovin, do truhly, která je před nimi. Na upevnění jakýchkoli jiných věcí než jsou nyní v baráčku kontaktujte gm.
Další věcí je důl, který je potřebný pro další rozvoj a získávání surovin. Až budou vykopány všechny kameny, které zde jsou bude důl fuknční. Nyní tam lze těžit pouze hlínu.)
Pokud nebude zájem o baráčky ze tsrany guild dostanou možnost i jednotlivci.
Vozka tiše dojel až do Isharu, prokličkoval mezi velkými budovami a zastavil na chrámové třídě. Pak se rozhídl a šel do hospody.
Nechal jen ceduli "karavana na zásoby pro osadu"
Muze odjet, zasoby nalozeny.
Stran: 1 2