Manawydan Fórum

Úplná verze: Noob Dotazy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Zálesáctví je ještě na vykuchávání různých věcí ze zvěře, aspoň co já vím. A tuším že na počet pavučin, které sebereš za pomoci všímavosti. Určitě ještě na něco, ale na co, to netuším.
Rychlost rozdelavani ohne.
Foukačka je stejně jako předtím zcela mimo CS. Šance zásahu je dána perkem.
Zdravím,
rád bych se zeptal, jak se stříhá kůže. Mám nůžky na kůžy ale stejně mě ta syrová kůže nejde roztříhat. Je v tom nějakěj fígl, návod, atd...?
Kůži je nejprve nutno vydělat, a pak ji za pomoci dovednosti Krejčovství a příslušných nástrojů nastříhat.
Vydělání kůže:
Činidlo na kůži, kousek látky, nůžky na kůži a váleček na těsto. Poklepat na činidlo, zacílit látku, zacílit syrovou kůži.
Nastříhání kůže:
Šicí souprava, Nůžky na kůži, dovednost Krejčí 10+. Otevřít soupravu, vložit kůži, poklepat na nůžky a zacílit šicí soupravu.
(nastříhání kůže je řemeslnický postup, návody prodává NPC poblíž Isharské tržnice)
Zase tu spamuju:

1. Trpaslík jménem Fuurling u hospody s lehkýma děvama v Isharu zadává dvojquest. Na konci po splnění úkolů pro jeho dva kamarádíčky povídá, něco na způsob "štědré odměny" (nepamatuju si přesně, co říkal, ale tohle jsem z toho pochopil), ale na obrazovce mi vyskočily jen expy. Je to chyba u trpaslíka nebo u mě?

2. Maníci, co rozdávají objednávky na matroš a různý výrobky si dost nepříjemně melou to svoje, především co se týče kvality výrobků/matroše. Je celkem nepochopitelný, že když jim člověk nabízí vyšší kvalitu, že to nechtějí. Nešlo by to udělat tak, aby brali nejméně tu kvalitu, kterou si řeknou a lepší a kvalitnější výrobky/matroš brali automaticky jako to co si přejí? (Ono totiž je problém, když máte vyšší skill. Pak prostě tu mizérii, co si dotyční přejou nejste schopni dostat jinak než koupí, a o tom to dle mého skromého úsudku asi být nemělo).
2. Kvality uvedene v tech seznamech slouzi jako minimum. To jest - misto mizerneho krumpace muzes odevzdat mistrovsky, s tim neni zadny problem.
Jina vec je polozka smlouvani "A nechcete ty veci kvalitnejsi?", ktera by mela "povysovat" kvality uvedene na zakazce na vyssi stupen + zvysit odmenu, nevim co z toho si mel na mysli, ale u smlouvani to bude ovlivneno mmj. perkem.
1) Nemusi tam byt vypis odmeny...

2) To tak nefunguje???
(13.04.2012 v 18:01)Marina napsal(a): [ -> ]1) Nemusi tam byt vypis odmeny...

2) To tak nefunguje???

1) hovořil o odměně. Jako odměnu neberu přátelské poplácání po zádech ani doživotní vděk, zvláště od trpaslíka

2) Ne, nešlo mě do objednávky vložit nic, kromě uvedeného stupně kvality. Taky se mi zdálo logický, že by měl brát i ty lepší kusy. (Evidentně se ty objednávky moc nepoužívajBiggrin, je to pochopitelný, obzvláště proto, že z nich jsou jen 3 body zkušenosti.)
1)
(13.04.2012 v 14:40)Aenarion napsal(a): [ -> ]...ale na obrazovce mi vyskočily jen expy...

Tady nemusi byt vypis. Do baglu se ti vsak penize dat mohly a ty sis toho nemusel vsimnout.


2) Za objednavky je mnohonasobne vice expu, pokud ta objednavka za neco stoji.
Je to tak, odměna v XP je poměrově z ceny objednávky.
Málo známá je také skutečnost že pokud odevzdáš do objednávky věc kterou nékdo vyrobil, dostane něco málo XP i on. (nedělí se to, ty dostaneš plné XP, on poměrové podle výrobku).
2. No nevim, celou dobu odevzdavam do objednavek kvalitnejsi veci bez problemu.. Leda by to byl problem posledni doby, ale tohleto uz fungovalo tak jak ma od zacatku.
Ad 2: Přesně tak, odevzdat by měly jít i kvalitnější výrobky, dokonce i různých kvalit (tzn. pokud máš odezvdat 10 průměrných, stačí mít 3 dobré, 5 výborných a 2 mistrovské).

Pokud tomu tak není, prosím o nahlášení bugu na Mantis, ať to můžeme urychleně opravit.
Mam dotaz ke skillu pisemnictvi(inscription) - mam navod na svitek blesk a k jeho sepsani je potreba 9x zensen, pritom na zakouzleni staci 3 zenseny. Jedna se o chybu v navodu nebo je pri psani svitku vetsi spotreba regu?
Zdravím, mám pár dotazů.

1. Co přesně si mám představit pod plemenným chovem? Konkrétně mě zajímá, jestli díky němu můžu z klasického koně "udělat" mustanga(barevného koně). To mi přijde jako jediné lákadlo farmáře, tak mě zajímá jestli je toto možné, nebo se mustangové do hry dostávají jinak.

2. Proč jsou nájmy farem a ohrad tak vysoké? Jako začínající farmář mám velký problém obecně s prodejem výrobků. Otázka je jestli se vůbec vyplatí chovat krávy, slepice, kuřata a koně když se jídlo skoro vůbec neprodává. S vlnou to asi taky není slavné a koňů je nadbytek.

3. Je možné přeskočit perk na střední zbroj a vzít si rovnou perk na těžkou zbroj? Jak poznám jestli je pro mě výhodnější mít lehkou zbroj(perk 4) nebo střední/težkou zbroj(perk 1)? Tedy jestli je výhodnější lehká zbroj bez postihu nebo například zbroj těžká s postihem(perk 1)?
3, Perk zbroje přeskočit nelze. Stejně tak nelze naučit se perk na vyšší úroveň než perk který vyžaduje - např. nelze se naučit střední zbroj na 4, když umím jen lehkou zbroj na 1.
Zbroje samy o sobě dávají absorpci poškození (obdržené poškození je sníženo o určitou hodnotu). V lehké zbroji se lépe uhýbá (Mobilita zbroje) ale má nízké absorpce. Těžká zbroj dobře chrání, ale hůře se v ní uhýbá (nízká mobilita -> častější zásahy). Výše perku pro zbroj je kritická pro obranu a útok - bez perku se postava ve zbroji sotva hýbá (postihy do útoku i obrany, perk ale nemá žádný vliv na absorpce - ty jsou pořád).
Pořád tomu nějak nerozumím.

Pokusím se to zjednodušit.

Je možné se naučit perk těžké zbroje s tím, že "přeskočím" perk střední zbroje? Respektive je nutné pro naučení těžkých zbrojí ovládat i střední zbroje nebo ne?

Druhá otázka je jestli je výhodnější mít lehkou zbroj s perkem 4 nebo těžkou zbroj s perkem 1, kde jsou určité postihy. Ty postihy ovšem nejsem schopný vyhodnotit a proto nevím co je výhodnější. Repsktive od kterého perku těžkých zbrojí je výhodnější nosit těžkou zbroj oproti lekhé zbroji s perkem 4.
Perk pro střední zbroj přeskočit nejde.
Pokud se něco nezměnilo (což enní vůbec jistý), tak je kůže s 4. stupněm perku lepší, jak pláty se stupněm třetím. A vzhledem k tomu kolik létá průrazů, protiútoků atd dost pochybuji, že by se situace změnila.
Díky, takže se dá říct že těžká zbroj má smysl až od levelu 30, kdy je možné mít 4.stupeň perku.

Může se ještě někdo vyjádřit k tomu plemennému chovu prosím? Je možné, aby farmář vytvořil plemeno mustanga nebo ne? Hlavně mi neříkejte, ať se ptám ve hře. Protože tam to nikdo s kým jsem se bavil neví.
Co takhle se konecne kouknout na tu odpoved na page, co sem ti posilala? Ty se radsi 5x zeptas...

1) Perk nefunguje, mas to napsane na wiki. Bude slouzit ke slechteni zvere, jakym zpusobem, to se zatim presne nevi - jina plemena, jine staty, skilly, apod.

2) U Cyprony mas verejne pole napriklad. Tohle je zalezitost mesta, mesto nastavuje ceny pronajmu. Takze se obrat na hrace, ktery mesto spravuje. Jidlo se skoro neprodava...zajimave...hraci si neustale stezuji, ze postava hladovi prilis rychle.