Manawydan Fórum

Úplná verze: Noob Dotazy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Máme na to lidi, o to pokoj.

Ale nemyslím že by mal alebo mohol logovať a dobiehať k farme vždy ked si niekto chce požičať jazdítko a znova logovať keď ho chce vrátiť.
tak vendor ti ho proda pokud ho tam budes mit vzdyt to tak uz funguje sem nekde videl........ hranicar nebo farmar nebo kdo se o ty zvirata stara by je tam jen chodil krmit nebo tak neco aby nepochcipali
(28.08.2014 v 11:53)Tonik konarik napsal(a): [ -> ]tak vendor ti ho proda pokud ho tam budes mit vzdyt to tak uz funguje sem nekde videl........ hranicar nebo farmar nebo kdo se o ty zvirata stara by je tam jen chodil krmit nebo tak neco aby nepochcipali

Co jsem nějak pochopil tak Mirovi jde hlavně o to, aby ten vendor mohl prodávat ty jezdítka hlavně členům cechu a následně je potom zase vykupovat zpět (něco jako půjčení).
tak s tim si uz asi bude muset pohrat treba Whitey ja jen rikam ze stejne musi mit nekoho kdo se o to bude starat a to vendor zrejme neumi .....takze v ramci hry nekoho poprosit nevim ja to urcite nebudu jen zajimave tema Smile
Dotaz na RT ohledně pravidel o supportu:

Mám postavu a zjistil jsem, že povolání které jsem vybral mě vůbec nebaví. Chci teda tuto postavu smazat a vytvořit úplně stejnou(portrét,popis), ale s jiným povoláním. Dostane se teda na stejné místa jako stará postava. Už přesně nevím co jsem koupil za své a co za cechovní peníze, takže se chci zeptat jestli musím všechny tyhle věci zlikvidovat(postel/truhla), protože by to někdo bral jako support. Já osobně si myslím že to support není, nebo aspoň ne v té hlavní podobě - tedy že se dostanu k něčemu řekněme podvodem. No každopádně se radši ptám, nechci se pak s někým hádat o supportu, protože to bych to tady pak zabalil úplně. Díky.

Edit: Kdyby někdo chtěl, tak to proberu klidně přímo ve hře o co tam jde. Když se na ten text dívám, tak to z toho asi stejně nejde úplně zhodnotit.
Postel a další nábytek? Ne, to teoreticky nemusíš. Pokud s tím ovšem nebudeš hýbat a bude to jen "trvalé" zařízení nějaké budovy.
Osobní truhlu s osobníma věcma? Ano, ta by se určitě jiné tvé postavě do rukou dostat neměla. Pokud máš osobní truhlu anebo pytle s osobníma věcma anebo věci které tvoje postava přímo užívala jako standardní výbavu, jakmile na to sáhneš s jinou postavou, support to je..

Guilda nebo neguilda - to nejde moc dobře posuzovat nebo zohledňovat. Jednak už nikdo nezjistí, jestlis před čtvrt rokem ty věci kupoval za svoje nebo cizí a druhak pokud by se dělaly ústupky programově v tomhle směru, tak stejně tak programově to hráči zneužijí:
"všechny peníze členů jsou majetkem guildy" -> "jdu nakoupit z guildovního majetku věci k osobnímu užívaní" -> "zapíšu do guildy všechny své postavy" -> "všechny mé postavy mají nyní domněle společný majetek"
Většinou se neřeší ojedinělé supporty malého typu nebo bezvýznamných věcí, které vypadají jako náhoda, zanedbatelnost nebo falešný poplach. Pokud půjde o peníze, zásobu reagencí, zásobu craft materiálu, bojovou výbavu atd., řešit se to bude téměř určitě a tam už ani nemáš šanci nijak prokázat, za čí peníze to bylo nebo komu to patří/patřilo. Stačí prostě, že se to hýbe od jedné tvé postavy k druhé a nevinu nebo původ nebo pravého majitele už nijak nedokážeš.
Tohle je ale poměrně nestandardní případ a takové situace jako "duplikování" postav se běžně nestávají.. lidi tu většinou mají různé postavy poměrně rozdílné, málokdy o sebe takhle doslova "zakopávají". Na jakej level si se stihl dostat a o jakou hodnotu v penězích by se tak orientačně mohlo jednat, pro zajímavost?
A co o peníze, které dostala jeho postava coby prostředky k postavení který zastávala a měla s nimi zajišťovat chod cechovního skladu?
Takhle, jde o 7 lvl. Co se týká mého majetku(co získala sama moje postava), tak to bude tak 3-5 zl z těžby. Za to jsem kupoval různě tu postel, truhlu, nějaké vybavení pro sebe. Pak jsem dostal i "cechovní" peníze, za které jsem nakupoval vybavení do skladu, který tahle postava má i na starost. Na ten můj majetek kašlu, 5 zl no pár hodin sekání dřeva to asi bude, ale o to mi nejde. Klidně tyhle věci smažu chybět mi to nebude.
Dobře položím tedy otázku přímo, ať to každý dobře pochopí. Jde mi hlavně o ten sklad a vybavení v něm, to nebylo koupené za moje peníze ale moje postava to nakupovala a nakládala s tím. Takže teď je otázka jestli je někdo schopný tohle brát jako support, když se moje nová stejná postava dostane do kontaktu s těmito věcmi? S tím že teda stará postava bude smazaná a podle mě o support nejde, protože v tom žádné obohacení nevidím. Já jsem support chápal vždycky tak, že buď si předám věci z majetné postavy na nově založenou a tím získám výhody, což je support. Nebo teda přes prostředníky, což se stejně dohledat nedá - typu seženeš mi koně pro mé postavy a já ti udělám zbroje pro tvoje. Můj případ je ten, že postavu smažu. Takže v určitém smyslu se takhle nijak nezvýhodním spíš poškodím sám sebe, že přijdu o expy, zlato a čas. Nicméně chci zjistit jestli se teda tomuhle skladu mám vyhýbat a ať ho spravuje někdo jiný nebo tohle nikomu nebude vadit. S pravidlama jsem nikdy problémy neměl, ale jsem člověk co se radši zeptá než aby se s někým pak hádal a něco někomu dokazoval.
To je jednoduchý, pokud ty peníze nestihl vyčerpat výkonem dané funkce nebo na nákladech které s tím měl, pak prostě zbytek vrátí zpět do pokladny, ostatně v opačném případě (nevrácení nevyčerpané částky) je to prakticky zpronevěra.. ale to už samozřejmě není otázkou pravidel shardu, to spíš píšu jen na okraj. Smile
Pokud nad tím společným majetkem bdí nějaký GM (bavíme se tu o elfech?), tak tím lépe a myslím, že tohle bude bez problému. V každém případě bych radši být daným hráčem hlásil buď odpovědnému GM anebo někomu jinému z RT, že přidělené peníze jsem ve funkci nevyčerpal a jejich část vracím, abych byl krytý.
EDIT (Fujiwara než jsem dopsal post odeslal ten svůj): Bejt tebou, tak to hlásím Triadovi nebo kdo to tam spravuje a dohodnu se s ním. Podle mýho názoru by tohle vadit nemuselo, ale měl bys od něj mít posvěcení a "krytá záda".
Každopádně osobního majetku se to netýká no, jde vyloženě spíš jen o ten majetek spolku, kolektivní.
EDIT2: A mimochodem, myslím, že v týhle situaci by fakt bylo nejlepší postavu nemazat, změnit jí s pomocí GM ve vlastnostech povolání a následně jí dát kompletní reset všeho. Pokud tohle funguje, bylo by to lepší pro všechny. Ale nevím, jestli přitom něco nezblbne, snad by nemělo.. no, každopádně risk je jen to, že bys tu postavu nakonec stejně musel smazat.
Takhle komplikovaný eventuality supportu je samozřejmě nejlepší vůbec neřešit.
Ne tohle není pod Triadem, proto jsem to dal na fórum. To jde postavu zresetovat a změnit povolání? Jestli to jde, tak pak tyhle věci řešit nemusíme... ale neslyšel jsem o tom že by šlo měnit povolání.
Neslyšel, protože tohle se nikdy nedělá. Smile Jakmile si hráč vybere, je to definitivní. Technicky jde ale skoro všechno, jen prostě se tahle služba hráčům ze zásady neposkytuje. U takhle low level postavy a za daných okolností bych ale nad tím vážně uvažoval.. tak nějak v zájmu všech. Stejně se na ten level normálně dostaneš za pár dní, takže v tomhle ohledu to až taková výsada není.
Každopádně Whitey má dovolenou, ale chtělo by to znát jeho názor. Na fórum tuším občas chodí, jen nevím, kdy se ukáže. Pošli mi kdyžtak jméno postavy a já mu napíšu.
Díky Smile
Zdravím,
mám problém s kamennou pecí v domě nejdou do ní vkládat předměty.A ještě jeden problém,dal jsem 5 včelích úlů do své ohrady a po chvíli zmizely.Muže mi s tím někdo pomoci prosím?Nevěděl jsem kam to napsat.Předem díky za odpověď
Vkládání předmětů patrně souvisí s tím co tu někde psal Kain. Zkus bejt od pece vzdálený 1 políčko, pak by to mělo fungovat.
Zamykal jsi příkazem úly aby nepodlehly rozkladu?
Tak jako ta pec o které jsem psal je právě ta u něj domaSmile
Do pece už vkládat jde ale když stojím dál od pece nefungují nástroje jako (pánvička a plech).úly bohužel uzamknout nesly.
Úly musí tuším zamknout GM. Napiš si page z místa, kde je chceš upevnit a odkud ti zmizlo těch 5 předchozích. Napiš do page, že ti úly zmizly, že jich bylo pět a ať ti tam někdo hodí náhradou nové a upevněné..
Vzdálenost od pece - když stojíš hned vedle pece, tak výroba taky nejde? Je reálné postavit si kuchyň tak, abys stál při výrobě hned vedle pece a funguje to potom?
Jako no kombinovat...jak jsem psal, pokud stojí přímo u pece, tak mu viditelnost nepovolí do ní vládat předměty...
To já chápu, chtěl jsem ověřit, jestli je možné:
1. vložit dovnitř ze vzdálenosti X
2. úspěšně vyrábět ze vzdálenosti Y
kde X != Y.

Jestli to správně chápu, anebo tam nejde vyrábět vůbec.. Jinak pokud by šlo o výšku, hráč na to ani uvnitř své domovní zóny nepotřebuje GM a hodí si cokoliv kamkoliv, je na to [moveitem, každopádně je jasné, že by se to i mohlo opravit. Smile
Tak moveitem mu nepomůže, na vkládání dovnitř by totiž buď potřeboval zvednout podlahu (static) nebo naopak pec zasunout dva body pod podlahu (nejde protože by opustila zónu).