Manawydan Fórum

Úplná verze: Noob Dotazy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Myslel jsem donedávna, že je problém jen objasnit důvody, proč je něco špatně a proč a jak to změnit. Že hledáme způsoby, jak na to, jak z té původně dobře míněné změny (připomínám, že minimálně jeden hráč po té změně volal) udělat něco, co opravdu funguje a neškodí zbytečně lidem. Ale to už absolutně není potřeba, protože ty způsoby řešení následků, stejně jako způsoby řešení do budoucna už tu i onde vypsaný stokrát jsou..

Osobně se pokládám stále za hráče, protože questař bez styku se hrou nebo alespoň s dostatečnou hráčskou zkušeností, to nemůže moc dobře fungovat.
Není to třeba tak dávno, co jsem se dohodl s nováčkama, logl jsem do hry a poslal jsem mezi ně zpátky do oběhu desítky zlatých, což jsou peníze, který by běžným obchodem jinak sbírali dlouhé měsíce. Proto když přelognu na hráčský acc, chci být vnímán jako hráč se vším všudy, vždyť na odlišování "hráč - účet - postava" celé to RP stojí a padá. Takže minimálně pokud jsme tu ten RP shard, tak když píšu jako hráč, nepíše to Stig, nepíše to člen RT, píše to obyčejný hráč, který nějak musí platit účty ve hře, nějak musí dodržovat pravidla a nějak se ke všemu vypracoval vlastním hraním. Stejně tak když o něco jako hráč prosím, je to prosba od hráče, ale přesto jsem vnímán tak nějak "mimo". Ale přitom ve hře jsem na tom stejně jako kdokoliv jiný - ta změna se mě dotýká stejně, vendora platím taky ze svého a craftím z věcí, které někdo musel nakopat v dole. Když o něco přijdu, je to něco, co jsem si zdlouhavě odehrál, stejně jako každý jiný, ostatně jinak by mě to fakt nepálilo a mohl bych na nějaký přelognutí na fóru hodit bobek.
To jen takový povzdech, proč jsem v lepším případě jako hráč ignorován a v tom horším se předpokládá nějaký support (který ovšem reálně je spíš negativní, protože postavy GMek si každý dobře hlídá a při sebemenším podezření to jde hned na přetřes). Biggrin

Hlavně chceme se tu furt dohadovat? Ať už o tom, co kdo mohl naskriptovat jinak, nebo kdy kdo měl dvojkliknout na vendora?
X lidí to "prosím" a "děkuji" nenapíše už jen z principu, protože se to tu nenosí a tak jsem rád, že ještě existují lidi jako třeba Sarja. Nikdo by neměl zkoumat, kdo to píše, protože už jen to, že k tomu došlo, to je tu malý svátek, takže nemůžeme si zas tak vybírat, které "prosím" je nebo není dost dobré, protože "prosím" a "děkuju" se tu fakt nepřehazuje vidlema.
Tak pojďme tu negativní atmosféru, která tu chvílema je, nějak nabourat, když k tomu bude příležitost. Protože jinak tenhle shard opravdu už nečeká nic dobrého - musíme pro to ale taky něco udělat a ne se tu jen hádat a prudit se navzájem..

Díky Sarje (edit: Sarjovi Wink) i Whiteymu!

PS: Whitey mě předběhl, než jsem to dopsal.
(11.01.2016 v 06:46)Whitey napsal(a): [ -> ]Takže ještě jednou, tentokrát pro Alvina:
Problém není v tom že nechci vendora opravit, nebo nastalou situaci řešit.
Problém je v tom že o to nikdo (mimo Stiga o kus výš) neumí slušně požádat..
Členem RT mi bylo objasněno že hráči berou moje prosby o slušnou žádost jako ponižování. Jak mám já brát tyhle plky?

Jestli pro nápravu toho co si pokazil potřebuješ hráče co přilezou po kolenou s prosíkem, tak je to opravdu hodně smutné. Ano, i já to vidím jako ponižování a věřím že 99% hráčů také. A ti co přišli s prosíkem? Věřím, že v duchu se to v nich musí vařit, když prosí pokorně o nápravu. A nebo se potřebují zviditelnit. Někdo má hroší kůži a někdo prostě svou čest. Přeber si to jak chceš. 
Když už MUSÍŠ mazat vendory , tak je maž kvůli neaktivitě na účtu ne pro nějaké stupidní nepoklikání na vendora. Sice doprogramováváš zabalení věcí do jakéhosi deedu, ale to mělo přijít před mazáním a ne až po tom co hráči přišli o mnohaleté výsledky svého snažení. Kdo jim ty věci vrátí? Podle mě nikdo. A nějaká rádoby náhrada (pro kterou opět bude nutné se připlazit s prosíkem) bude jen trapnou náplastí. 
RT tým by měl s hráči spolupracovat a ne jim házet klacky pod nohy. Pak se divíte, že s vámi hráči místo spolupráce bojují a že nelogují jak vy vyžadujete? 10 nebo i víc let se vytváří bojový systém.. Doteď není hotový, ale mezitím se do hry implementovala fůra hovadin, které nebyly potřebné ani nutné. Jen udělali hru nepřehlednější složitější a v důsledku těchto změn i plnou nových chyb. Tím nijak nesnižuju tvůj obrovský přínos do hry, jen postup, který bohužel nevedl ke kýženým výsledkům. 
Předem vím, že budeš tuhle kritiku brát opět jako klacek pod nohy, místo aby ses chytil za nos a zamyslel se nad tím co tu píšu (a nejen já).

P.S. Kdyby měl někdo problém že sem píšu když už nehraju, je to proto, že jsem se chtěl vrátit a jsem naštvanej, když vidím jak to je za tu dobu dodrbané a chuť si zahrát se mění ve vztek na ty co to zapříčinili.
(12.01.2016 v 09:43)Alvin napsal(a): [ -> ]RT tým by měl s hráči spolupracovat a ne jim házet klacky pod nohy. Pak se divíte, že s vámi hráči místo spolupráce bojují a že nelogují jak vy vyžadujete?
P.S. Kdyby měl někdo problém že sem píšu když už nehraju, je to proto, že jsem se chtěl vrátit a jsem naštvanej, když vidím jak to je za tu dobu dodrbané a chuť si zahrát se mění ve vztek na ty co to zapříčinili.

Kdyz se nad tim trosku zamyslis, tak zjistis, ze takhle jednoduchy to neni. My jako RT se s hraci snazime spolupracovat. Nekteri vice, nekteri mene, ale snazime. Predstav si ale nasledujici situaci:
Hranim nekteri hraci prijdou na nejakej zpusob, kterej jim dava obrovskou vyhodu oproti ostatnim. At uz je to ziskavani penez, vyhodu v pvp, vyhodu v pve. Jak bys tohle jako GM resil? Jsou dve moznosti. Bud se tenhle zpusob nejakym rozumnym zpusobem nerfne a nebo se boostne vsechno ostatni. Umis si predstavit, ze bychom kvuli jedny veci museli menit vsechno ostatni? Ja ne. To proste nejde. Takze se dana vec nerfne a hraci, kteri ji vyuzivali jsou nespokojeny, protoze jsme jim neco sebrali. Ale uz si neuvedomujou, ze se snazime mit vybalancovanej system, kde neni nejakej brutalni zvyhodnujici zpusob, kterej absolutne vycniva z normalu.

MW je stale ve vyvoji. Z prevazne vetsiny je nas vyvoj ovlivnen hracema. Bohuzel z vetsi casti jsou to zalezitosti typu nerfovani neceho, protoze hraci objevili nejakou okliku nebo se nejaka nova vec naimplementovala nevhodne. Takovy veci se proste stavaj. To ale neni vsechno co do vyvoje spada. Vy hraci muzete podavat navrhy na cokoliv a pokud je to rozumny navrh, ktery nerozbije nejak extra balanc hry a neni to na pul roku programovani, tak treba vyjdeme i vstric.

Ja osobne nejdriv zacal hrat, zkusil jsem par povolani, ktery podle ostatnich hracu meli nejaky vetsi vyhody a kdyz jsem se dostal do RT, tak podle svejch zkusenosti jsem zacal veci predelavat. (System rychlosti, peti/summoni, magie) Pokud se ale treba jednalo o maga, tak je sice hezky ze jsem par veci predelal/opravil, ale to neresi velkej obrazek o tom, ze magie na MW byla absolutne nekonzistentni. Nektery kouzla uplne vycnivaly a nektery byli a jsou uplne k nicemu. Proto jsem uz skoro pred pul rokem zacal iniciativu, ze celej system magie zreviduju. Do toho jsem zapojil i nektery hrace. Nejdriv jsme prosli uplne vsechny kouzla co existujou, pokud mel nekdo k nejakymu kouzlu nejaky vyhrady, tak jsem si to poznamenal a dalsim krokem bylo probrat vsechny vetsi zmeny s vedenim, coz uz vy nevidite, ale to taky nejakou dobu trvalo. Kdyz se vetsina veci zchvalila, tak jsem si vytvoril tikety na mantise a pomalu je zacal delat. Ted skoro po pul roce uz je system magie z vetsi casti zrevidovanej. Bohuzel takhle na pytel to je ve vic vecech a proste nemame kapacity vsechno udelat hned. Viz CS4. Ten system zasahuje do 80% veci na serveru. To neudelas za tejden..
Problém CS4 je především vyplňování tabulkových hodnot. Nikdo to neudělá, mě to nebaví. Z hráčů se za ty léta nabídli tak tři, práci odvedli dva - jeden návrh ještě pro cs3, jeden to co používám jako základ CS4.
Uděláš to, Alvine? Nebo budeš jako všichni ostatní nadávat že to není?
Pro většinu změn PROSÍM A ŠKEMRÁM jestli mi je někdo otestuje.
Kolik testů jsi Alvine udělal, aby jsi měl vůbec právo nadávat že je něco špatně a že to někdo zkazil?
Poslední věc: Nikde jsem tu nenapsal že máte prosit o opravu čehokoliv. Jediné co jsem chtěl - dokonce jsem uvedl vzor - aby jste slušně oznámili že je to problém který vám vadí, a případně slušně požádali o reparace.
Přestaň také prosím s větou "chtěl jsem tu zase hrát, ale.." - nevěřím ti. Pokud bys chtěl hrát tak hraješ, a nevymlouváš se na věc která se tě aktuálně vůbec netýká.
Máš krátkou paměť WD.. Když jsem aktivně hrál, tak jsem nejen nahlásil mraky chyb ale i testoval jejich opravy. A co se týče CS4, tak neudělám, protože jednak nevím jak a potom - momentálně nevidím důvod proč.
Věřit mi nemusíš, neprosím se tě o to. Ani to tu nebudu obhajovat, je mi fuk co si o mém opětovném hraní myslíš.
A naopak.. právě že se mě to aktuálně dotklo při rozhodování jestli hrát či ne... teda spíše to zvrátilo moje rozhodnutí.

Biosku.. zrovna o tomhle jsem tu nepsal.. Jasně že chyby a bugy se musí opravit jako první, jasně že je něco nevyvážené a je potřeba to upravit.. S tím souhlasím.. Ale je tu spousta dalších věcí které se zde implementovaly a opravdu nebyly nezbytně nutné.. A jak komunikuje RT s hráči jsem se tu taky měl šanci dočíst... reakce hráče -> trest od GM? Mimo jiné jsem tu četl, jak drasticky byl upraven lot..Nemohu ověřit, mohu jen uvěřit.. Napadá tě třeba, že se to dotkne celého řetězu hráčů? Voják nalotí prdlačku, nenakoupí nic, protože na to nemá, řemeslník si nevydělá.. myslíš že je to dobře? Inu já si myslím opak.. Kde potom hráči mají brát motivaci hrát? Je toho víc, ale nechce se mi v tom už rýpat..

Jde jen o to, aby se RT tým zamyslel nad tím jak hráče motivovat a ne odradit. Za sebe mohu jen říct, že sám nevím co by sem mohlo hráče přitáhnout.
Když jsem aktivně hrál.... a od té doby jen nadáváš, ale nic neuděláš. "Nevím jak, nemám proč". Ale MW miluješ a určitě by jsi se vrátil kdyby...
Takže kecy, kecy, ale koule na to abys něco udělal nemáš.

Tímto uzavírám problematiku vendorů. Na řešení situace pracuji (když čas dovolí), kompenzace nikdo nežádal.

Kdo chce hrát hraje (dnešní počet lidí na servru potěšil a motivoval),
komu na MW záleží pracuje (Biosek slušně ošetřil pár memoryleaků - cca 25% úspora paměti, s Geem budeme přesouvat hosting na nový),
komu s nelíbí... nikdo ho tu nedrží.
(12.01.2016 v 22:15)Whitey napsal(a): [ -> ]komu s nelíbí... nikdo ho tu nedrží.

sry ale neodpustim si to: http://www.manawydan.cz/?cont=gamestats

co myslíš whitey...v čem je chyba? Ph34r
Že Vás to pořád baví :-D .. MW díky RP patřilo(nyní už bych MW RP hrou nenazýval, neb to jestli budu řezník, uchylak, sprostak, zlodej, hrdina, svatousek, kazatel ... uz nijak neovlivní smer me postavy, max. si vykoleduju ban, který je tak RP) mezi nej. hry které mě kdy bavily, tak se tu velmi rád vracím, ale pokaždé co to zkouším, tak dostanu tak akorát silnou kopačku okovanou botou do nosu aneb má poslední žádost o pár minut z GM času abych mohl výřit vody přímo ve hře:

http://forum.manawydan.cz/showthread.php...9#pid92369

Citace:komu s nelíbí... nikdo ho tu nedrží.

nikoho tu nedrží a aktivní nakopem do zadnice(aktivita se trestá), abysme tu ani nikoho držet nemuseli :-)

jinak wdy, možná to tak nevypadalo, ale ať každý brlal na icq, irc kdekoliv jaký seš zloun, tak jsem se tě vždy zastával, že když se chce, tak se s tebou řeč dá najít ... každopádně tentokrát, si do tebe rejpnu i já skrz "vedoucí týmu, neznamená jen skriptit" jistě nikdo po tobě nechce abys stíhal skriptění, stavák i questy, vč. aktivní komunikace s hráči atd..., ale co bys měl kromě skriptění stíhat, je hnát zbytek RT, popř. dělat aktivní nábory, dohlížet na to, aby se něco dělo né jen po "technické" stránce... a že tady bylo aktivních hráčů, kteří vyhořeli jen kvůli nezájmu RT, případně hráčů, které by stačilo jen šikovně popohnat..
Ach jo, hoši.. zas odsud posud, zdá se mi, že se tu začíná trochu zbytečně bludařit.

Whitey: Není to úplně pravda - minimálně já spolu se Sarjou o kompenzaci žádal pro všechny postižené, z toho minimálně jeden z nás dvou vendora osobně vlastní (nevím, jestli Sarja neměl něco zapomenutého někde).. Smile Ale co se mě týče, radši bych, aby se tu prostě řeklo "kdo chce, tak se přihlaste, můžeme udělat to a to" - lidi se třeba přihlásí, pokud to tu ještě čtou. Nebo taky nepřihlásí a bude aspoň o práci míň. Doteď nikdo s možností pomoci imho nepočítal a protože těch dohadů a hádek už tu bylo dost, asi už to tu ani nikdo další nechce řešit a prostě se tu (zas) čeká, jak to dopadne.
Monty: Zajímavý, že upozorňuješ zrovna na tuhle stránku, pokud totiž odskrolluješ dolů na graf, je jasné, že ze statistického hlediska a širšího časového horizontu se zas tak nic statisticky významného v posledních měsících neděje.. Smile Ten graf je pořád prakticky stejný a je z něj pěkně vidět, že tohle "dno" je naprosto stejný, jako libovolný jiný v minulých letech. Z těch dat neplyne pro 2015 - 2016 v podstatě vůbec nic zvláštního.
Gheed: Jak si představuješ aktivní nábor do RT, půjdem vyvěsit plakáty do Prahy a do Štatlu a po krajských městech? Tady snad i kdyby to bylo placený se nenajdou lidi, který by se přihlásili a mohli reálně něco dělat a vydrželi u toho. Biggrin
Každý tu snad ví, že přihlášky do RT lze podávat celou dobu a že kdo chce, ten může. Ano, někteří se tu "divili", že jim žádost byla zamítnuta, ale holt se nepřijímá každej, ono by to jinak bylo dost kontraproduktivní (spálit XY hodin na zaučení člověka, s kterým má většina lidí problém nebo který pak zbytek RT rozhádá nebo se na to vykašle za 2 měsíce - tudíž ztrátová investice). Ono zas tolik těch potenciálních a přijatelných uchazečů přiznejme si není..

Nemůžete všechno házet na Whiteyho, ten už toho má moc teď. Třeba questaře by měl vyloženě řídit jejich Hlavní.
Ale ten "starej byl špatnej" a druhej takovej blbec, kterej by si vypil taky nějakou tu sodu, ten se tu už asi ani nenajde.. volů a masochistů je holt málo a každý se radši spíš nezávazně baví bez nějaké větší odpovědnosti a tak když se nakonec člověk sám sebe zeptá "stojí mi to za to?"/"stálo by mi to za to?", odpověď je zpravidla "ne". Biggrin Takže u Whiteyho se ze všeho nejvíc divím tomu, že jemu ještě pořád "ano", jakkoliv na tuhle konkrétní změnu nadávám.

Jo, když se ta změna s vendorama navrhovala, pokud si dobře vzpomínám, tak proti tomu měl primárně výhrady jediný člověk a dokonce i navrhoval to stěhování věcí do skladu. Hádejte kdo? Čirou náhodou opět jediný další kdo se přidal - Sarja (kterýmu to hádám i tehdy mohlo být úplně jedno).
Takže tady zas bylo ticho po pěšině, nikdo další to nepodpořil, nikdo další neřekl, že to smrdí průserem a všem to bylo šumák. Tak se nedivte, kdyby se ozval někdo další, mohlo být všechno od začátku jinak. Mlčení je souhlas. Podařilo se nám tehdy akorát prosadit prodloužení lhůty na 2 měsíce, protože k tomu stěhování zboží do skladu se vůbec nikdo další kladně nevyjádřil. Teď tady je každej generál a náramně se to hodí v argumentaci a v kritice a přitom se tu (opět, krom toho jedinýho člověka, který tehdy měl námitky) vlastně ani nikdo neozve, že přišel o věci a že by stál o kompenzaci. Pro koho konkrétního tu teď teda v kauze vendorů vlastně brečíme? Fňukání nad rozlitým mlíkem (a ještě k tomu v tomhle konkrétním případě cizím) nás nikam dál neposune.
Ono totiž tady když je skutečně něco potřeba, třeba jen napsat blbou větu nebo něco hodinu klikat, to je tu většinou ticho. Ale když vinou toho, že se k tomu v pravou chvíli nikdo neměl, začnou padat ho*na s hákama, to je najednou každej chytrej a každej má na věc názor a ví vše nejlíp, i když ho osobně vlastně všechny ty ho*na naprosto míjej.

Na tohle jsem teda víčka nesbíral.
Aktivní nábor, zjednodušeně, tak mě tu nechytejte za slovo:

- topic - udělej interakci a získej odměnu - dotyčný udělá 3 interakce, načež ho hned oslovité
- topic - hledá se questař, pozn. jen aktivní lidé s chutí - a šup ho gheedovi k ruce na mini questiky jestli se osvědčí
- aktivní nábor ve hře - vidím aktiního člověka, ktery není povahové alá Gheed, tedy alespoň občas přemýšlí nad svými činy a slovy - hned ho oslovím - pokud projeví zájem - hurá dejme ho zase k ruce někomu aktivnímu, kdo zde tak zoufale hledá Gm které by se mu věnovalo

...pak to tak dopadá, že se ve hře "nic nedejě" ale tresty lítaj pořád ... ach jak motivující

způsobu se dá najít až až .. jenže tady se spíš hledaji pořád jen výmluvy :-) .. samozřejmě, pokud si hodláte i nadále honit v RT E psací péra a potencialni nováčky ponižovat a shazovat .. tak to opravdu nemá smysl :-)

Bůůů :-)
Já bych měl někoho prosit, aby šel něco dělat?
Tak to ne, takové ponižování odmítám...

Nekažte vzduch, lidi, já už se uklidnil a začínám to brát s humorem. Každý má svojí pravdu, svůj názor, svoje ego. A to mu nikdo nedokáže změnit, určitě ne flamem na fóru. Včetně mě.
Užívejte si MW pokud vás baví, nekažte to ostatním. Od toho jsem tu já.
*jde radši něco dělat*
PS: těm co podpořili děkuji za podporu.
(13.01.2016 v 02:54)Gheed napsal(a): [ -> ]způsobu se dá najít až až .. jenže tady se spíš hledaji pořád jen výmluvy :-)

To se dá říct na všechno. Třeba i na to, proč se proboha takovej schopnej jedinec nepromuje a nenabídne sám, stejně jako to dělá každej normální člověk, stejně jako se dostal do RT zbytek lidí..? Protože výmluvy? S těmahle řečma o výmluvách se tu akorát můžem stále dokola točit v kruhu.

Když to má být aktivní člověk, spíš bych čekal nějakou vlastní iniciativu, člověka, co řekne, co chce dělat, co může nabídnout, jak má čas a ne že ho někdo bude prosit, aby vyplnil konkrétní test.
Test na interakce je naprosto k ničemu, protože 75% lidí v RT je vůbec nepíše a ani nepotřebuje. A podobně je to prakticky s jakýmkoliv jiným konkrétním zadáním.
Není potřeba umět, potřeba je chtít, přihlásit se a mít nějakou vlastní iniciativu (to je asi to hlavní, zbytek se naučíš).
EDIT: Tady totiž nejsme ve škole, abychom vypsali testy a odfiltrovali ze stovky uchazečů těch 75% méně schopných a zbytek přijali. Tady je totiž zázrak najít vůbec někoho, kdo má zájem a to je taky to hlavní a v podstatě i jediné kritérium (no, ještě by bodla relativní bezúhonnost a taky aby to nebyl někdo, kdo předtím pozurážel polovinu RT nebo udělal jinou botu). Proto úspěch v testu je už jen to, že někdo vezme čas a vůli napsat ty 2 řádky žádosti.. Smile Kdo to nezvládne, zájem nemá.
(13.01.2016 v 00:45)Valerie napsal(a): [ -> ]Monty: Zajímavý, že upozorňuješ zrovna na tuhle stránku, pokud totiž odskrolluješ dolů na graf, je jasné, že ze statistického hlediska a širšího časového horizontu se zas tak nic statisticky významného v posledních měsících neděje.. Smile Ten graf je pořád prakticky stejný a je z něj pěkně vidět, že tohle "dno" je naprosto stejný, jako libovolný jiný v minulých letech. Z těch dat neplyne pro 2015 - 2016 v podstatě vůbec nic zvláštního.
až na chybějící pravidelný prosincový vzestup...no uvidíme jak to pujde dál...
Nevím komu, ale velký dík za drobné úpravy v sesílání kouzel. Jedná se maličkosti, které mágům zpříjemní hraní. Třeba ta hláška o chybějící reagenci je super.
nz, vsak jsem ti o tom vcera psal ve hre Smile
(13.01.2016 v 06:46)Whitey napsal(a): [ -> ]Já bych měl někoho prosit, aby šel něco dělat?
Tak to ne, takové ponižování odmítám...

prosení je pro tebe ponižování? :-D :-D :-D .. jauvajs

takže jako podle tebe všichni co tě kdy o něco prosili jsou jen ponížené fuj? .. já nevím, na slušné nabídce, zkráceně "nechceš si zkusit roli questaře? " je něco ponižujícícho ?

stig: a to je přesně to ego o kterém mluvím, nelíbí se nám to a ikdyby to mohlo fungovat, tak to prostě dělat nebudem :-D.. Nikdo nechce abyste ty hráče prosili nebo jim dělali nedej Harekrišna co .. jen se jich slušně ptali. Chápu "Valerie", že zrovná ty na to už asi tolik času mít nebudeš, ale právě ty jako jakýsi "veterán" bys mohl aspoň zkusit sem tam někoho popichnout aby se třeba přihlásil na pozici questaře.

Citace: Test na interakce je naprosto k ničemu, protože 75% lidí v RT je vůbec nepíše a ani nepotřebuje


fajn, takže i přesto, že tu něco tak hezkéhéo k dispozici je, tak se na to vykašlem, on to přece nikdo nepoužívá, takže fuj :-)



- je to fakt o přístupu, neříkám, že musíté být supermani, ale .. ale .. bůů :-)
- bez aktivního přístupu, není aktivní MW :-)
Morbash: Co se komu zas nelíbí? Hele, mně to může být jedno. Psal jsi něco o výmluvách, jaká je výmluva člověka, který si nepošle žádost? Neřeším.. Jde o to, aby člověk se zájmem projevil zájem. Nic víc, nic míň. To zas tak neopodstatněný požadavek není. Nepotřebujeme testovat znalosti a schopnosti, jediný test je zájem a ochota podat si žádost. Není cílem filtrovat lidi podle znalostí, ale podle "chceš"/"nechceš". To je ten "test". Jaký je v tomhle zas ego? To v tom nějak nevidím, je to úplně prostý a je to jen o zájemcích.
Lidi jsem na pozici questaře už popichoval. Stejně jako jsem popichoval lidi, aby na tý pozici zůstali, někdy úspěšně, někdy ne, většinou to aspoň prodloužilo životnost. Teď o nikom potenciálním nevím, taky asi proto, že momentálně prostě nikoho takovýho neznám. Třeba je to moje chyba, neříkám, že nikdo takový neexistuje. Ale ideální by fakt bylo, kdyby takový člověk se přímo ozval, ať je vidět, že o to stojí.

To s těma interakcema mi zas zbytečně něco vkládáš do úst. Já třeba interakce celkem zvládám, ale těžko k tomu budu nutit někoho dalšího. Ano, interakce jsou fajn, to ale neznamená, že se tomu chtějí všichni věnovat. Kdo o to kdy stál, tak se tomu věnoval z vlastní vůle a dostal v případě potřeby rady apod. To zaměření si ale musí najít každý sám, podle toho, co koho baví. Někdo rád staví, někdo rád nastavuje věci. Co na tom proboha nechápeš, že mi tu zas píšeš něco o tom, že se na to vykašlem? Biggrin Já těm lidem přece nemůžu říkat, že maj povinnost se tomu věnovat, taková povinnost neexistuje a ani nebude.

Ano, bez aktivního přístupu.. To přitom není nic těžkého, jde o to napsat jednu zprávu Whiteymu a pak si najít něco, co mě baví a zdokonalovat se v tom. Takže jestli je to problém, pak to "bůů" docela chápu, nevidím na tom ale nic nemožnýho, spousta lidí v minulosti to zvládla, tak asi nemá smysl tu o tom zbytečně plkat, jako by to byla nějaká věda.
Je úsměvný, jak vždycky napíšeš nějaký výkřik, který se přitom tak velice snadno dá obrátit a tak jak stojí rovnou vrátit zpátky na druhou stranu. Protože ono to všechno platí oboustranně. Fakt tu ale už jen mlátíme prázdnou slámu. Smile Ty napíšeš bůů, já napíšu bůů, ale furt tu nebude nikdo, kdo (by se ozval, že) má zájem o vstup.

Fakt nevím, jestli si myslíš, že nějak pomůže ještě vypsat test, který z těch potenciálních zájemců (furt si myslím, že jich je aktuálně nula, ale budiž) vyfiltruje méně schopné lidi a tím jím řekneme "pa", tak asi nechápeš elementární matematiku. Smile
jak by řekla má rozumná půlka, kdesi dokopaná v koutě ...what ever :-) .. a konec .. jenže...

hlavou zeď neprorazím, jaké to prozření:-)))))) .. promiň ani jsem to nedočetl, neb vypichuješ čistě situace, které se ti hodí do flame.. např. ja nikdy nepsal, že by se interakcím měli věnovat všichni, jen že by to mohla být jedna z možností jak filtrovat nabírat lidi, kteří jsou schopni něco udělat tečka, což zde momentálně není.

není to tak dávno, co jsem dal dokupy pár interakcí, kde mě jen všichni oznamovali: ja se tomu nevěnuju, ja se tomu nevěnuju, ja se tomu nevěnuju, kde jsem vlastně ani neměl šanci zjistit jestli je OK, funguje, cokoliv...

celý problem je prostě v tom, že jako RT čekáte, až to tu rozhybou hráči, ale ve chvíli kdy se hráči začnou snažit, jsou pro to nadšení, tak děláte mrtvý brouky.. v horším případě jim začnete dělat naschvály přímo ve hře(příkladum se raději vyhnu) .. zajímavý jak se jeden dostane od vendoru, opět k aktivitě ve hře :-))

THE END .. víc už zas nenapíši, fakt to nemá smysl :-D resp. až zas nadejde ten správný čas, pokud do té doby nebudu mit "mute" jako Thortogily :-D
Mně nejde o flame. Jen reaguju na tvoje "výmluvy" a "bůů" (to je už v podstatě flame samo o sobě, takže dost bych váhal, jestli si tu máme co navzájem vyčítat Biggrin).
Nejde mi ani o to, jestli je někdo schopnej něco dělat, o tom se můžeme pobavit později. Jde mi pro začátek o to, jestli je někdo vůbec ochotnej něco dělat. Asi chápeš, že napřed musí být ochota a pak teprve přijdou na řadu schopnosti. Začněme u tohohle a pak se pojďme teprve ptát, jestli kdosi umí nebo chce dělat interakce, stavění, akce pro hráče, nebo cokoliv dalšího. Protože potřeba je v podstatě všechno. Ale začátek je ochota dělat, až pak bych se ptal "co". Jistě se najdou mraky možností a každý si to své najde. Teď jde jen o to, jestli se najdou lidi.

A RT.. RT jsou jen hráči, kteří tu ochotu v minulosti projevili. Takže ve výsledku je to vždy jen o LIDECH a je naprosto zbytečný to takhle oddělovat, natož teď. Pokud není aktuálně dost aktivních členů RT (mezi questaři asi sám uznáš, že to tak platí, nebo tě někdo jmenovitě napadá?), pak bez hráčů ochotných vstoupit asi těžko něco uděláme.

A tvoje rozumná půlka má samozřejmě pravdu - fakt se tu točíme v kruhu. Smile Protože co čekáš, že ti kdo napíše na "výmluvy a bůů" a tady to přehazování odpovědnosti, když to platí na obě strany - nejsou aktivní questaři, nejsou ochotní zájemci o ty posty, takže fakt si myslím, že je zbytečný si tu něco vzájemně vyčítat a donekonečna si přehazovat ty prázdný slovíčka - obecně by to prostě chtělo aktivní ochotný LIDI (chceš to snad popřít?) a od těch škatulek a citově zabarvených slovíček můžeme klidně upustit. Za stav MW odpovídají LIDI a je úplně jedno, jestli už se transferovali ze škatulky hráč do škatulky RT, nebo jestli ještě ne, nebo jestli k tomu transferu ani nejsou ochotní.
Kdo ty škatulky potřebuje, aby si něco ospravedlnil, nebo aby hodil vinu zas na druhou stranu, toho je mi upřímně líto a moc nechápu, jaké vítězství si z toho odnesete. Z toho bude vždycky pouze někdo tratit, nic dobrého z toho neplyne. Zbytečné polarizování "my kontra oni" fakt ničemu nepomůže, akorát to zhorší už tak mizernou atmosféru.
Ale jinak jo, klidně tyhle slovní hrátky můžeme hrát donekonečna, jen prostě to nemá moc hmatatelný výsledky.. Smile

EDIT: Jo a mimochodem, stále vzpomínám na to, jak jsem čistě jako hráč udělal akci pro 10+ hráčů a žádné GM za tu dobu nemuselo hnout ani prstem a potřebná příprava ze strany GM byla nulová. Na to, když jsem nedávno logl, sešel se s pár lidma a udělal obchody za peníze, který by za pár let skrz vendora snad ani neprošli.. neříkej mi, že ty sám si nikdy nic podobnýho bez GM neudělal. Tím ale neříkám, že čekám, až to tu rozhýbou hráči.
Rozhýbat to prostě může kdokoliv (ať už je v RT, chce do RT, nebo do RT nechce, ale chce hrát s dalšíma lidma) a to měla být ta podstata a ne se tu dokola dohadovat, kdo komu šlápl na bolístku..
(13.01.2016 v 14:45)Gheed napsal(a): [ -> ]prosení je pro tebe ponižování? :-D :-D :-D .. jauvajs
Hned několik hráčů mi tu potvrdilo že o cokoliv prosit je pro ně ponižující. Proč by pro mě nemělo? Smile

Za kouzla a optimizaci kódu může Biosek, některým věcem rozumí (o dost) víc než já. Hlavně těm optimizacím, jde do toho, prozkoumá to a pak upraví.