Manawydan Fórum

Úplná verze: Úpravy staveb a pronájmů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Pokud má někdo zájem o úpravu svého stávajícího pronájmu nebo jeho vlastní stavby, je nutné vše domluvit přímo ve hře. Nejlépe poslat page nebo SZ s dotazem o předělání, kde stačí napsat, že máte zájem o úpravu pronájmu toho a toho, nic více. Hned jak se sejdem ve hře, úpravu domluvíme. Schvalovat úpravy/stavby budu výhradně já.

Ceník
Ceník bohužel nedám k dispozici z jistých důvodů, ale stavba jednoho políčka vyjde na několik desítek/stovek surovin. Většina staveb bude navíc potřebovat také nějaký peněžní obnos.

Toto neplatí pro STAVBU NOVÉHO objektu.
Úprava nesmí přesáhnout původní půdorys domu (vyjímkou jsou schody ke dveřím, zahrádka 1 pole kolem zdi a ohrady) - větší úpravy po dohodě se starostou města kterému pozemek náleží, WD a mnou.
Pokud jde o změnu venkovních částí domu ve městě, musí stále zapadat do podoby města.
Chtěl bych požádat o přidělení vrátek k ohradě ktera patří našemu pronájmu na těchto souřadnicich 1260 1053 0
A ještě jeden nezavazny dotaz, bylo by možné vystavět něco jako je sklep?
Doufam, ze ten priklad je opravdu jen obrazny bo 15 roli je 9000 kusu bavlny v pripade, ze nedojde poskozeni ani jedne z nich... Coz je na dnesni pomery vic nez nerealne a vubec nemyslitelne. Farmari odmitaji napestova vice jak 5k bavlny naraz a to jim ted treba ta objednavka trva pres mesic...
Nejedná se o placenou úpravu pronájmu, ale i tak to myslím bude nejlepší dát sem.

Rád bych požádal o smázání podivné stavby z prostoru turnajové arény na jarmarku (1295 1829 0) a o vrácení bariéry z rytířského turnaje, která tám stála předtím.
Erzika: Ten priklad je trochu zastaraly...

Kara: Vratka se pridelaji po umisteni surovin do truhly na miste.

Poutinik: Hotovo.
Uvažuji také o zlevnění výroby látky, té bavlny je fakt dost.
(26.08.2010 v 20:04)Marina napsal(a): [ -> ]Poutinik: Hotovo.

Děkuji za bleskové vyhotovení. Nerad ale říkám, že je to trochu moc vysoké na bariéru, kdyby to šlo, opravdu bych uvítal něco nižšího, jako je třeba v Kareldu

[Obrázky: 408408bariera.jpg]

Vím, měl jsem na to myslet už při žádosti.
Hotovo.
Upozorneni ohledne omezeni staveb
O dnesniho dne omezuji stavebni upravy pronajmu (nikoliv domu) jen na ty, ktere jsou nutne nebo nevyzaduji zasah do mapy a statiku. O jakekoli upravy muze zadat pouze starost, stavba mu vsak nemusi byt povolena.

Soucasne stavby, ktere se dohodly pred timto ustanoveni stale plati.

Duvod: Hraci meli dostatek prostoru zapojit se do BoC, kde si mohli stavet vlastni domy podle jejich predstavy, resp. budou moci.

Dekuji za pochopeni.
Upozornuji, ze ten post nad timto stale plati...jestli jsem udelala nejakou vyjimku, tak z dobre vule a kvuli tomu, ze jsem na stop stav zapomela Biggrin. Takze zadne upravy vyzadane hracem, pouze starostou.
(11.11.2010 v 16:11)Marina napsal(a): [ -> ]Upozorneni ohledne omezeni staveb
O dnesniho dne omezuji stavebni upravy pronajmu (nikoliv domu) jen na ty, ktere jsou nutne nebo nevyzaduji zasah do mapy a statiku. O jakekoli upravy muze zadat pouze starost, stavba mu vsak nemusi byt povolena.

Soucasne stavby, ktere se dohodly pred timto ustanoveni stale plati.

Duvod: Hraci meli dostatek prostoru zapojit se do BoC, kde si mohli stavet vlastni domy podle jejich predstavy, resp. budou moci.

Dekuji za pochopeni.

Je opravdu hesky ze se hraci mohly vyradit na stavbach a upravach domu pri boji o Cipronu. Jenze co je hracum platny ze si mohly postavt dum v Ciprone kdyz by radi zili dal v Istharu. Taky ne vsichni hraci se mohly zucasnit Boje o Cipronu. Proste proto ze v te dobe nehrali.

A ted trochu z jineho soudku.

Ponici do domu nesmeji. Presto v Istharu neni jedinej dum k pronajmuti kde by krome obytneho domu byli i prostory dilny s povolenym pristupem poniku pro Rezbare,Tesare ci Kovare.Tihle rekneme delnici casto musi pracovat s tak velkym menozstvim materialu ze ho proste samy v batohu naunesou a popojit s nim je casto nevyhnutelny. Odjakziva preci egzistovali dilny a sklady u dilen kde si remeslnici skladovali material tak aby ho meli po ruce. A k presunu materialu pouzivali bud voziky nebo konske potahy. V teto hre to jde zatim jen za pomovci poniku. Presto si hrac nemuze upravit domek tak aby mu cast domu mohla slouzit jako dilna. A ani nema moznost si podobne prostory alespon pronajmout. Odpovedi pri teto zadosti je pouze. S upravamy se skoncilo a material si v dome prenasej rucne. Coz hrace opravdu potesi a z radosti se vrhne do dalsiho hrani teto jinak velice povedene hry.Ted dofam nemluvim jenom sam za sebe.
(27.08.2010 v 15:43)Whitey napsal(a): [ -> ]Uvažuji také o zlevnění výroby látky, té bavlny je fakt dost.

Rad bych taky podporil zlevneni spotreby bavlny. Jeji spotreba v pomeru ke lnu a vlne je opravdu nevyvazena.Navic Bavlna je poreba na vyrobu niti a ty jsou potraeba na vyrobu veskereho obleceni. A je jedno jakou latku ci kuzi zpracovavam.
Na to ti reknu jen to, ze ja nebudu upravovat pronajem pro kazdeho majitele specialne. Kdyz uz mluvis o tom, ze nekdo nekde zil a prevazel material, tak to vetsinou nemel pronajate, ale bylo to jeho, takze si to zaridil, tak jak on potreboval. Kun se taky nedostal vsude, takze se polena holt nosily po par kouskach a podobne. Nevidim problem v tom, prenest par set polen nebo neceho podobneho o 5 poli. Ja to delam bezne se svoji herni postavou.

Jak si to resil doted? To si jezdil konem do baraku? Mam ti jeste zpetne narvat trest za nonRP?

Na ceny se jeste podivam.
Marino, divila by ses, kolik lidí to tak dělalo, že si vodili koně skoro i do patra jen proto, aby těch padesát hlíny nemuseli brát nadvakrát.
(01.02.2011 v 21:22)Marina napsal(a): [ -> ]Na to ti reknu jen to, ze ja nebudu upravovat pronajem pro kazdeho majitele specialne. Kdyz uz mluvis o tom, ze nekdo nekde zil a prevazel material, tak to vetsinou nemel pronajate, ale bylo to jeho, takze si to zaridil, tak jak on potreboval. Kun se taky nedostal vsude, takze se polena holt nosily po par kouskach a podobne. Nevidim problem v tom, prenest par set polen nebo neceho podobneho o 5 poli. Ja to delam bezne se svoji herni postavou.

Jak si to resil doted? To si jezdil konem do baraku? Mam ti jeste zpetne narvat trest za nonRP?

Na ceny se jeste podivam.

Vis i bych si svuj domek postavil tak jak bych chtel. Ale to ted neni mozny. V Istharu se daji domky pouze pronajmout.Jenze tam nenni jediny dum ktery by byl vhodny pro remeslniky ci kovare. A to je problem na ktery jsem chtel upozornit. V soucasne dobe si remeslnici nemaji kde zridit dilny. Leda nejake provizoria ve vlastnich domech. Presto ostatni hraci jejich vyrobky nutne potrebuji pro hru.Aby se u ni mohly bavit(remeslnici se chteji u hry taky bavit a bavi je vyrabet ne prenaset material na trikrat po dome od veri k vyrobnim stolum a zase zpet). Hraci ktri hraji za remeslniky ci kovare urcite bude vic bavyt hra kdyz budou moct vyrabet (pracovat) v prostorech ktery vypadaji jako dilny ci kovarny. Ostatni hraci urcite uz na prvni pohled poznaji pujdou-li kolem ze tady by meli hledat sluzby kovaru ci rezbaru,krejcich atd.. A verim ze ted nemluvim jenom sam za sebe. Ocenila by to jiste i vecina hracu. A ty by si jim uz nemusela davat tresty za to z si tahaji/li kone do domu.

Priklad pekne dilny pro kovare je na souradnicich 1097 037 20. Proc nemuze byt neco podobneho k pronajmuti. A jiste by se daly podobny dilny zridit i pro ostatni remesla. Klidne je muze byt mozne pronajmout jen pres starostu. Aby bylo jiste ze si je pronajal prave remeslnik.
mno.. tohle je vyborny napad.. Mel jsem ho pri pronajmu a upravach sidla take. Ve staji pro kone jsem k tomu zridil dilnu. Az do nedavna do ni mohli kone (ted neresim sklep, tam je to jasne). Nyni to mame zakazane. Nechapu proc.. Jde o staje a to ze tam je udelana se souhlasem Erin dilna kam mohou kone, to najednou Marinu nezajima...
Stale do ni kone mohou ne? Ja ti pouze zakazala tahat kone do sklepa, kam je ted nenatahnes...zase prekrucujes? Moc ti to nejde.
mohu ti preposlat cos mi napsala.. nebo si to precti v PMkach sama, cos mi napsala na to, ze je to staj a ze tam kone muzou.

Pokud vsak plati to co pises ted, jsem za to rad.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

JA: dotaz
Dobra, respektuji, ze kone do sklepa nesmi. Soucast domu je i staj s dilnou. Tam snad kone mohou. Je to prece jen staj..
TY: odpoved
Ja uz ti toho kone vyhazovala nekolikrat, to ze si takovej ignorant uz je tvuj problem, nebudu ti stale a dokola vysvetlovat, ze tam ten kun proste nebude.

Urazky a dalsi veci co se k tomuto nevztahuji jsem vynechal.
Mozna sem si to spatne vylozila nebo napsala, kazdopadne nejsem proti tomu, aby byly v te stajo-dilne...podle toho jsem take umistila nepruchozi pasti pro kone...
(02.02.2011 v 19:50)Marina napsal(a): [ -> ]Mozna sem si to spatne vylozila nebo napsala, kazdopadne nejsem proti tomu, aby byly v te stajo-dilne...podle toho jsem take umistila nepruchozi pasti pro kone...

Pokud je to jen komunikacni sum, tak to beru.. Ale jiste pochopis, ze jsem z toho vydedukoval jedine.. Kun nemuze ani do dilny (staje).
Zajimalo by me jak staj u dvou budov vyresi problemy vsech rmeslniku ve hre.
Stran: 1 2