Manawydan Fórum

Úplná verze: Bratrstvo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Já, Drathart Dharram, 289. roku dne 29. měsíce Luny jsem byl svým Vůdcem Karlosem Strenchem pověřen vznešeným úkolem. Úkolem jež hoden jest jen věrným Bratrstvu, připomenout vznik a historii bratrstva a ohlásit události současné. Tohoto úkolu jsem se zmoncil s velikou radostí, neboť jen málokterým byli odkryty tajné záznamy a historie bratrstva, tak jakou tomu, který je členem a písařem.


Poslední sepsaná kronika Bratrstva byla napsána svého času Khemirem Stradukem, který sesbíral mnoho starých knih,kronik a archívů kde se o Bratrstvu kdy psalo a na základě těchto písemných análů sepsal první velkou historii Bratrstva. Co je v podstatě velmi důležité, dokázal svého času navázat kontakty s Elfy dávno před pohromou a čerpat i ze jejich pramenů a moudrosti, dlouhověcí elfové některé skutky Bratrstva ještě pamatovali. V první kapitole svého díla mluví Khemir Straduk o časech neznámá a proto i já tyto času v úvodu historie Bratrstva připomínám.

Časy neznáma

Začíná událostí kdy nad Manawydanem se nesl křik, žár a dým z bitev, když proti sobě válčili Elfové a Orkové, těchto válek v historii Manawydanu bylo několik, avšak Khemirovi Stradukovi se nikdy nepodařilo zjistit, k jaké z těchto mnoha válek mezi Elfy a Orky, se tato událost váže, proto tuto dobu oprávněně nazval časem neznáma. Dále se dozvídáme, že v těchto časech lesy byly velmi chudé na zvěř a lovci byli nuceni pronikat do větších hloubek divočiny, plné nástrah a nebezpečenství. Tento fakt měl za následek to, že již nemohl nikdo z nich jako dřív lovit na vlastní pěst, ale museli v neznámých hloubkách divočiny spolupracovat. Brzy se tyto skupiny lovců začli spojovat do větších skupin bez rozdílu rasy a začala lovit nebezpečnější věř i monstra. Důsledkem této spolupráce mezi všemi panovalo přátelství a v dalekých hloubkách od domova rozlokládali mnohé tábory původem dočasné, ale pak se z nich staly jejich první osady. Prvním vůdcem těcho sjednocených komunit byl Belhadaron nebo Beldgaras, či Borhor, dnes nemůžeme ani vyloučit že se možná jedná o tři jméno pro stejnou osobu, ovlivněné dialekty, či ztrácením pevné historické vazby na tyto prvotní události, kdy docházelo k zapomínání. Podle dá se říci spíše legendy tento vůdce se na lovu gazel střetnul elfským drudem, jež jej naučil mnohému umění jeho lidu a mnohému již zapomenutému. Naučil jej i o lovu a jak žít v divočině která byla zvyklostem jiných krajů tak zdálená a její přírodní zákony nepochopitelné. Tento vůdce založil první osadu Bratrstva, stejně jako komunitu Bratrstva, které kdysi pojmenoval Bratrstvem vlka, osady začli prosperovat, neboť nedostatek kožešin a zvěře kterým byl obydlených krajích, lákal řemeslníky usazovat se v těcho osadách, neboť již byly bezpečné. V těchto izolovaných dálkách bylo Bratrstvo spojeno s vnějším světem jen obchodem, a tak se nerušeně rozvíjela izolovaná komunita a dospěla právě tam, kde je Bratrstvo dnes, dodnes můžete potkal v Bratrstvu elfa po boku hobita, či člověka, vyjímečně i orka. Takže z historie víme že Bratrstvo vzniklo z loveckých komunit. Brzy se osady sloučili pod Bratrstvo vlka v jedno velké město. Prameny mluví o tom že každý řemeslný směr jako třeba, Tesaři, kováři, alchymist, Mágové, Válenčíci, měli ve městě zastoupení a postavili si velkou věž, jež byla sídlem vůdcem cechu. Bratrstvo tak mělo v ranné podobě velmi propracovanou a složitou hierarchii a pestrou škálu různých titulů a postů ve společnosti. Prosperující města Bratrstva se stala časem středem pozornosti okolních knížectví jež toužila po jejich bohatství a úspěchu a tak se stalo že jednoho dne bylo rozprášeno. Zde většina záznamů o Bratrstvu končí, avšak malé bezvýznamné osady hluboko v divočině byly zlému osudu uštědřeny. Došlo však k velkému úpadku. Za zmíňku již pouze stojí bystrý úsudek Khemirema Straduka, že velký podíl na znovu spojení těchto komunit měla rozšiřující se pohroma, kdy všichni spěchali do Isharionu, jak se pohroma rozširovala a zde opět došlo k jednotě.

Bratrstvo v Isharionu

Království Isharion bylo z boží vůle uštědřeno pohromy a bolesti jež hubila vše svou přítomností, proto všichni prchali sem a bylo snad i osudem dáno, že zde se setkalo mnoho členů Bratrstva pod vedením třech významných rodů, těmi rody byly: rod vznešeného Kozlíka, rod vznešeného Karlose Strenche, rod vznešeného Kojaka a rod bídného psa Segovese Moudrozvola, jež brzy však bratrstvo zradil a proto ať na jeho rod a hlavu jest snesena bohy kletba! Prvním vůdcem Bratrstva byl Kozlík, jež byl poté nahrazen Karlosem Strenchem, který moudře vede Bratrstvo dodnes. Bratrstvo však mělo před sebou velmi těžkou cestu a nebylo dobře přijato, což brzo vedlo k boji a válkách mezi Bratrstvem a dalšími skupinamy. Zde se opírám o výpověd vznešeného Karlose Strenche, jež po právu připomíná zásluhy Bratrstva při potlačování pohromy, jeho boje proti škůdcům Isharionu a mnohých vítězstvích v mnoha turnajích.

Po stručném souhrnu historie Bratrstva kterým jsem byl pověřen Vás musím obeznámit s dalšími zprávami současného Bratrstva.

Vůdcem je Karlos Strench. Správcem majetku Bratrstva pan Kojak. Řemeslníci Bratrstva jsou pod vedením slečny Hefastiony a nový bojovníci a členové pod mým dohledem, tedy pod bedlivým okem pana Dratharta.
Byl jsem pověřen abych oznámil, že Bratrstvo nabírá nové členy všech ras a profesí.

Nábor ! ! !

Byl jsem pověřen abych oznámil, že Bratrstvo nabírá nové členy všech ras a profesí. Každý člen získá přístup do budov jim určené, kde budou moci nocovat a ukládat si svůj majetek. Taktéž získají hodnost a s ní i práva, každý nový člen získává hodnost a postupuje na společenském žebříčku až do Velké rady bratrů, kde každý má svůj hlas a ovlivnit směr a jednání bratrstva.

podmínky k přijetí:
- snažit se být online(jako do vašeho času, který chcete věnovat hře,kecat moc nebudeme)
- snažit se účastnit událostí, které jsou plánovány.
- rozvítej Bratrstvo
- v případě potřeby jít bojovat za Bratrstvo v gildovních válkách.
- chránit a pomáhat členy Bratrstva

Postup v Bratrstvu

Pokud se chcete dělat kariéru, jsou dvě možnosti. Jít do armády a po věčné buzeraci a lezení do řiti doufat v povýšení a nebo do Bratrstva, který má jasnou "karierní" strukturu bez nutného patolízalství postavené na schopnostech a výzvách.

Hodnosti
(od základní až po vůdce, system hodností není dokončen budou probíhat možné změny, na každou hodnost se váže přestupový quest)

Čekatel:
základní hodnost, zde se prověřují kvality člena jeho přínos pro komunitu. Z této hodnosti se buď pokračuje dále, nebo člen není přijat. získává přístup do kasáren.



Řádný člen:
jedinec který prokáže své kvality, se stává řádným členem, s postupem na tuto pozici se váže splnit úkol. tato pozice není omezena levelem(racionálně vymezen dle povolaní, levelu)

Veterán Bratrstva:
jedinec který prokáže své kvality, se stává řádným členem, s postupem na tuto pozici se váže splnit úkol. tato pozice není omezena levelem(racionálně vymezen dle povolaní, levelu)

Garda Bratrstva:

jedinec prokázal svou loajalitu, podmínkou pro získání této hodnosti je dosáhnout 10 levelu a splnit úkol. Získává přístup do stájí a více úložného prostoru. A plášť Bratrstva

čestná stráž:

podmínky level 17, mít zaplé PVP, splnit přechodový úkol. člen získává přístup do kasáren a stájí, dostává komplet zbroj či výbavu dle jeho zaměření. Jestli umí jezdit získává koně. Smí se účastnit velkých rad bratrstva(nemá však hlasovací právo). může být pověřen správou nějakého objektu(avšak spadá pod hlavního správce.


Belhadaronova stráž:


podmínky level 25, mít zaplé PVP, splnit přechodový úkol, který je spojen s přinesením hlavy určeného protivníka(musí prostě zabít toho komu se řekne a uspět). člen získává přístup do skladu, kasáren, a Hlavní budovy Bratrstva, má právo na vlastní pokoj. Má právo usedat ve Velké radě bratrstva a volit. Má právo dát podmět ke srhomáždění Velké rady bratrstva

Hlavní správce:

řídí a koordinuje správce, dosazován vůdcem.(vybírá si správce a dosazuje, to se týká jak budov tak města, hlavní správce je přímo podřízen Vůdci Bratrstva)

Excl Mezi hodnostmi neexistuje organizační velení jako v armádě, jednoduše řečeno jediné a konečné slovo má Vůdce a jeho zástupce v době jeho nepřítomnosti. Hráč na pozici čekatel bratrstva, který jako logicky na nejnižším stupni a usiluje dostat se do bratrstva dostat, by měl prokazovat alespoň politický um si neznepřátelit ty, kteří budou rozhodovat o jeho přijetí.Excl


Organizace a správa Bratrstva

zástupce:
dosazován vůdcem, zástupce vůdce může rozhodovat ve všech věcech jako vůdce.

Vůdce:
Uděluje hodnosti za splněné úkoly. Jmenuje svého nástupce, hlavní správce, povyšuje členy, příjímá nové členy to vše bez vlivu Velké rady. Svolává Velké shromáždění, kde se rozhoduje o vývoji Bratrstva, odvolává členy rady a jmenuje členy rady. Vyhlašuje války, nabírá či vylučuje členy, vybírá svého nástupce.
Vůdce předsedá radě na trůnu, má právo veta, pokud tohoto práva použije zablokuje hlasování o bodě který byl předmětem hlasováním do příští velké rady(o týden), po té však bude-li znovu přehlasován, již podruhé ve stejném případě právo veta použít nemůže.

Velká rada bratrstva:
rozhoduje o vedení Bratrstva, jsou to rádci vůdce, mohou požadovat hlasování, jestliže nesouhlasí s rozhodnutím vůdce. Je nevyšším rozhodujcícím orgánem, výsledek hlasování musí vůdce akceptovat. Rozlišuje se v radě mezi . Dotyčný rádce může být i odvolán z rady a to na základě rozhodnutí Vůdce.(většinou se to týká neaktivních hráčů toto rozhodnutí.)
Vůdce předsedá radě na trůnu, má právo veta, pokud tohoto práva použije zablokuje hlasování o bodě který byl předmětem hlasováním do příští velké rady(o týden), po té však bude-li znovu přehlasován, již podruhé ve stejném případě právo veta použít nemůže.

často budete pověřovány úkoly: diplomatikcé mise, rozvojové(stavba, získání něčeho) a bojové.
(v tomto tématu dojde k menším úpravám, prosím gm aby ostatní témata bratrstva smazala)[/color][/size]
Já Drathart Dharram mám to potěšení vám oznámit, že léta roku 291 14. dne Luny se vrátil další z otců zakladatelů Kozlík, do kronik našich ať tento den je znám pod názvem Den Návratů a obnov, neboť mimo jiné Já Drathart Dharram člen Klanu Dharram, meč a štít Whalasara, byl jsem ustanoven novým vůdcem Bratrstva.

Ze své vůle a moci mi propůjčené mými bratry oznamuji, že 15. dne Luny roku 291(zítra v 19:00) se bude konat velká porada Bratrstva, kde rozhodovati se o osudu Bratrstva bude.

Dále vám chci oznámit radostnou novinu, že Jára splnil všechny předpoklady pro vstup do bratrstva a mimo jiné svou pomocí svým druhům v nouzy si po právu zasloužil hodnost Česná stráž.

Dále se na vědomí dává, že Kozel získává hodnost Belhadaronova stráž.

Dále se na vědomí dává že všem členům Bratrstva od hodnosti Čestná stráž je propůjčeno hlasovací právo v poradě.

Dále se na vědomí dává že Bratrstvo stále rekrutuje nové členy, jež získají přístup do Kasáren, pokladnice a truhel.

Dále se na vědomí dává že Bratrstvo má založenou soukromou knihovnu.

Dále se na vědomí dává JSME ZPĚT! A TŘES SE HRŮZOU A V STRACHU UTÍKEJ! NEBOŤ PĚST BRATRSTVA JE NELÍTOSTNÁ JAK HELMOVA TRESTAJÍCÍ PAŽE!!!
Slyšte, Slyšte! Každý člen Bratrstva ve zbroji ať připraví se k boji! Opět jsme ve válce s orky! Neprojevujte lítost s nepřítelem! Tak jako on ji neprojeví s námi!
Válka skončila dřív než se stihla pořádně rozjet, avšak drobné roztržky s orky přetrvávají.
Z deníku Velitele.

Zatykač na mou osobu byl vydán na základě naprosto nepodložených zločinů, vlastně možná ani žádný neexistuje, ještě jsem jej ani neviděl. Všechno začlo tak před dvaceti dny, kdy jsem se vracel se svými druhy z tažení s bohatou kořistí. Rozhodli jsme se pro odpočinek před další trestající výpravou proti skřetům, když k nám přišel Lothar. Vyzval mě ať jdu s ním že jsem zatčený, na což jsem se jej zeptal jaká že obvinění proti mé osobě byla vznesena, mou otázku naprosto ignoroval, ptal jsem se jej ještě jednou a pak ať ukáže zatykač, vše odmítl a přesto opakoval že jsem zatčenej, za takových to okolností jsem se rozhodl s ním nejít. Byl obeznámen, že až proti mě budou vznesena obvinění, tak se k soudu dostavím. Po tomto jsme pokračovali v tažení.

Deset dní jsem se již úspěšně vyhýbal zatčení, a pozvání k soudu ke spravedlivému procesu jsem nedostal, i když po zkušenostech s Lotharem a z doslechu od ostatních, mohu silně pochybovat o tom, že nějaký spravedlivý proces bude. Na mou hlavu byla vypsaná odměna 2 zlaté, nastávají časy, kde věřit nikomu, může znamenat svobodu, avšak svým druhům důvěřuji, i když je již musím opustit, jelikož bych celé Bratrstvo vystavoval nebezpečí.

15 den jsem úspěšně na útěku, dáli se to tak říct, odměna se nezvedá a kupodivu v divočině se dá slušně přežívat, avšak kadet Tibauld se mě pokusil taknout za což zaplatil velmi tvrdým skrocením.

20 den jídla mám dost, akorád mi občas chybí společnost. Byla proti mé osobě vznesena další nesmyslná obvinění.
24 Novu roku 291. Jsem zatoužil konečně opět spatřit své přátele z Bratrstva, potají přikradl jsem se do blízkosti sídla kde jsem dlouho vyčkával, než jsem se přesvědčil že Lothar tam nenachystal léčku. Poté když jsem byl ujištěn, jsem zaklepal na dveře a vešel. Bratři zrovna odpočívali a nadávali na zlou událost, která potkala jednoho z nich, když se vracel z lovu. Totiž napadli jej skřeti. Dlouho netrvalo a z řečí se přešlo na tvrdé činy! Jak ostatně tomu vždy bývávalo a stále v Bratrstvu bývá zvykem. A tak jsme společně vyrazili strestat ty bezvěrce. Boj byl tuhý avšak Helm opět stál na naši straně a krvavou cestou nás světil svou přízní! Dal přesnost našim zbraním a sílu naší nenávisti s níž vnesli jsme strach do srdcí nepřátel! Matanja přitom Bratrstvo podporovala svými modlitbami a Helm byl potěšen, že konáme v té nejlepší vůli k úctě jeho a že oběti nepřátel kupíme jako důkaz naší úcty. Po vybojované bitvě, se Bratrstvo usneslo že půjde dát klidu nemrtvým na hřbitově. Pobídl jsem ostatní členy aby, šli napřed. Když jsem však šel já. Lothar se již přibližoval nebezpečným krokem se strážnými, přičemž pevně svou rukou svíral rukojeť svého meče. V tu chvíli jsem se otočil a zvolil si mezi zajetím a nebezpečnou cestou skrze tábor skřetů, jedinou možnou volbu všem Bratrům vždy svatou, tedy svobodu. Rozhodl jsem se projít v blízkosti tábora, avšak pronásledovatelé mi byli těsně v patách a to do doby, kdy hněv skřetů se obrátil i proti nim. Bohužel nedokázal jsem odolat takové přesile a rychle jsem byl skřety omráčen a zajat. Avšak v tu chvíli, jak přízrak v bouři hnán ve svém člunu z ostatků lidských po moři krvavém, se zjevilo Bratrstvo a celý tábor rozprášelo do všech směrů!!! Přeživší se rozprchli za burácejícího vítězného křiku Bratrstva. Této chvíle využil Lothar, jež stál celou dobu opodál a boj jen sledoval a vrhl se na mne. Bratři nezasahovali do mého pronásledování, avšak celou událost bedlivě sledovali, moc dobře si uvědomovali jaký, že to úřad Lothar vykonává a i možné následky. Avšak jak tomu u Bratrstva bývá zvykem, když nejsou rychlé nohy, musí být rychlejší paže. Když Lothar napadl ostatní členy. Bratrstvo se do něj pustilo. Byli to všichni přítomní, bratři ve zbroji, kteří zvolili cestu Bratrstva. Tím, že se rozhodli mne bránit, když zpatřili že můj pokus o útěk se změnil o pokus porazit Lothara. Byl to Karlos který vystřelil šíp, který Lothara srazil k zemi a roztočil kola štěstěny v náš prospěch.
Po této události bylo jasné, že na půdě Isharu nemůžeme zůstat, rychle jsme pobrali své poklady a velké válečné kořisti a vyhledali bezpečí. Před Bránou jsme zaujali hlídku, abychom byli včas varováni, kdyby Lothar táhnul s armádou. V černé kápi se zakrytou tváří jsem vyhlížel z dálky klidnou stráž, když mým směrem vyšel jeden z kadetů rychle jsem se otočil aby mě nepoznal, když mě míjel zastavil se a vydal se mým směrem, očividně mě poznal, neboť zrychloval, ale v tu chvíli dorazil zbytek Bratrstva jeho výzva se k mému zadržení se hnedle v jeho hrdle změnila na slova "tak radši nic", přičemž si furt stále něco zapisoval(příběh kadeta zde: http://forum.manawydan.cz/showthread.php...7#pid34557 ). V tu chvíli jsem k němu s ostatními přiskočil a silným úderem jej poslali do mrákot to proto aby nemohl přivolat na pomoc Lothara s vojskem.
Krátce na to jsme dopadli Lothara a pár kadetů pomsta byla naše, ani rychlé nohy mu nestačili. Tato zpráva se rychle rozkřikla krátce na to se naše řady rozšířily o zabijáky, lapky a hrdlořezy, které Lothar pronásledoval, či jiné osoby, jež pocítili tvrdý dopad Lotharových rozmarů a ještě tvrdší dopad jeho železné ruky, která bezlítostně trestá. Bratři mě převelice potěšili, neboť toto byl doposud nejsilnější důkaz jednoty Bratrstva, jakožto i důkaz víry v mé vedení. Během pár vteřin zahodili všechno, co po celá ta léta Bratrstvo budovalo, dobré vztahy, pohodlný život a domov. To všechno za vzájemnou věrnost a loajalitu k Bratrstvu! Nechť duch Bratrstva je stále tak veliký! Nechť Helm stále žehná naší cestě.
Nechť naše zbraně pějí píseň bitev!
(Jednoho rána) "Vstal jsem z postele a šinul si to z hlavni budovy rovnou do kasáren zkontrolovat členy a pořádek. Vyšel jsem ven a vidim zastup třech, čtyřech, pěti, deseti mužů!. Možná to bylo tou lahví vína která mi ležela u postele nebo tim zvlastnim tabakem ktery jsem ukradl orkům ale neco jsem si nepamatoval, kdo sjou ti muzi? Ach ano, naši nový členové ! "

Bratrstvo znova nabira na síle a momentální stav členů je :

Karlos Strench - Velká rada Bratrstva Vojevudce, zastupce a prava ruka Velitele a Belhadaronova stráž
Drathart - Velká Rada bratrstva a Velitel Bratrstva a čestná stáž
Kojak - velká rada bratrstva Vojevudce a Koordinator a Belhadaronova stráž
Mantaja - Garda Bratrstva a čestná stráž
Hefaistiona - Hlavní správce
Jára Kořínek - řádný člen
Nakor - řádný člen
Francis - řádný člen
Zahrim - řádný člen
Lucas - řádný člen
Ragin - čekatel
Aluminos - čekatel
Kozlík - degradován na čekatel

Věřím, že na dnešní další guildovni akci dojde co nejvice členů i čekatelů
Konflikt s Isharem konečně ustal, mé pronásledování skončilo s odměnou na mou hlavu v hodnotě 10 zlatých, avšak nikdo se přímo nepokusil, kromě Isharské armády mě dopadnout. Nidko se nepokusil dopandout ani mé spolubojovníky, na které byla vypsána odměna po zlatce na jejich hlavy. Avšak to nic nemění na tom, že své nové sídlo jsme zvelebovali, opravili ohradu, nakoupili koně a spolu s ostatními přepadávali bandity, zabíjeli vlky a skřety, či prozkoumávali daleké okolí. Denní rutinu nám včera přerušil boj s gobliny, kteří se pokoušeli dobít Cypronu. Bratrstvo se rychle zformovalo před Cypronou a rozneslo je na kopytech, nutno přiznat že jsme tvořili početní převahu mezi obránci, tudíž po právu vítězství v Cyproně připadá pouze nám! Neboť ostatní přišli až po druhé vlně nebo mnohem později, přičemž ostatní útočné vlny byly mnohem slabší. Zabili jsme i vůdčího šamana a tím Cypronu ochránili. Jsem zvědav jaká nová překvapaní přijdou s novými dny. Helm žehnej Bratrstvu a jeho nezměrné velikosti!
Já Drathart Dharram, člen Klanu Dharram, meč a štít Whalasara, Čestná stráž a Vůdce Bratrstva, tímto navrhuji následující členy Bratrstva do bílých křesel Velké Rady Bratrstva, budiž jejich rozhodnutí vždy moudrá v souladu s velkým duchem Bratrstva, Helm žehnej jejich cestám.

Navrhuji následující členy do velké Rady Bratrstva, o každém členovi ať rada rozhodné zvlášť při poradě:

Lucas
za aktivitu, oddanost Bratrstvu, materiální zisk. Statečnost v boji

Nakor
za aktivitu, materiální přísun Bratrstvu, za bojovnost a pomoc celému kolektivu.

Francis
za aktivitu, materiální zisk, za bojovnost pro věc Bratrstva.

Dále navrhuji Kozla povýšit z hodnoti čekatel na řádný člen Bratrstva, neboť za svou aroganci a pýchu již dostatečně zaplatil. Člena Járu, Zahrima, Aluminose, Sethacha zatím ponechat na pozicích které jim poprávu náleží a nidko jim je neupírá.
Zápis z deníků vůdce.


Dneska jsem se stal svědkem výsměchu spravedlnosti a všemu co lze spravedlností vůbec nazvat. Soudce naprostý dutý idiot, obdobně jako jeho soudní techniky. Avšak už před započatím soudu jsem si byl jeho zaujatostí vědom, proto předtím než ke mě přišla stráž aby mi vzala věci. Jednu sekeru jsem si schoval pod postel. a pak ji dobře schoval do dlouhé nohavice u kalhot. Když ke mě přišla stráž, že proces se mnou začal. Poprosil jsem ji o odemčení pout v této věci my vyhověla a pak se již blížil samotný proces. Samozřejmě soud začal smíškou nesmyslů a nesmyslných obvinění, které byly více méně výplodem choré mysli starce, co sotva vidí a udrží sekyru. Se soudcem si hned padli do oka neboť inteligence obou dvou je srovnatelná sotva tak se od zeleného slizu, ba co je horší v případě soudce platí známý výrok, že jeho blbost je tak veliká že si jej jeho vlastní matka splete s hráběmi. Podle toho všeho taky soud vypadal, směšná tragikomická fraška v podání těch dvou blbců byla s jejich myšlenkovými pochody více než předvídatelná. Začlo to výčtem nesmyslných obvinění, pak hodinový prostor žalobě a pak mě obviněnému, dostal jsem sotva dvě minuty prostoru, na čež když jsem chtěl předvolávat svědky byla mi zacpaná ústa kusem látky. Opravdu nástroj hodný spravedlnosti a spravedlivému soudu, zacpávat lidem ústa látkou v soudní síni, kord když mají k případu co říci! Fraška nad Frašku v podání dvou idiotů. V této chvíli jsem si byl naprosto jistý tím, že spravedlnost mě nečeká, chopil se své odvety a rozběhl se se sekerou proti tomu zmetkovi. Stráž mě pak omráčila a soudce řekl že jsem vyhoštěn z města a ať se nevracím. Což byl definitivní rozsudek. Po té mě však armáda okradla o zbytek věcí a znemožnila si vzít své zvíře. Mno mohu říci, že jsem přišel o výbavu v hodnotě 15 zlatých, ale nebude trvat dlouho a vyberu si to z kapes obyvatel města.
Přijali jsme pozvánku na Nog Nogagh, tradiční orčí turnaj bojovníků. Turnaj probíhal podle orcké tradice, až na malý incident s Fenkem, který v přítomnosti orcké pevnosti zabil Edwina, poté se jej vydal stíhat karlos a Edwina úspěšně pomstil. Během toho však šaman Gobrug všechny zasvětil do pravidel a turnaj, kterého se účastnilo kolem 14 bojovníků začal. Jednou se přiklonilo štěstí na stranu Bratrstva podruhé zas na stranu orků, avšak ve výsledku jsme všichni dali zapravdu tomu co pravil v závěru Gobrug tedy, že očekával dobrý boj a dobrý boj taky byl, snad bych jen k tomu jeho výroku dodal, že místy i velice napínavý.

ZMĚNY VYCHÁZEJÍCÍ Z PORAD

- ruší se gildovní barva
- mění se politika gildy co se týče spojenecké orientace.
- členská základna rozšířena o Sotchiho
Tento pátek 10.12, bude velká porada v bratrstva v 16:OO. Doražte v co největším počtu(půjde o nové vstupy atd.).
Nejspíš se zúčastním za cílem rozloučení se a požehnání.

Karlos Strench, bývalý a vysloužilý velitel Bratrstva
Seděl pod stromem hned vedle domu. Samozřejmě, že si vybra místo ve stínu. Ovazoval si ošklivou spáleninu na stehnu a říkal si, že se na to musí podívat někdo z mágů nebo kněz. Když svou práci skončil, usmál se, a vyndal z váčku klíček, který sebral elfímu rytíři. Hmm, od čeho tak asi může být, pokud by byl od toho elfího srubu, mohli by elfové přecejenom poznat jaká cena se platí za přatelství s Cipronou.
Kozlík si uvědomil, že zase bude psanec, ale ke svému překvapení zjistil, že ho zaplavil pocit štěstí. Vzpoměl si na svého otce, který do učil kam zasadit do zad zbroje ránu aby způsobila nejvěčí škody. "Jistě by mě pochváli za tu ránu Kristiánovi, kterému ostatně budu složitě vysvětlovat, že v tom nebylo nic osobního." pomyslel si. Dnes to byl dobrý den.

(Děkuju za PvP event a omlováme se, jestli jesme zasáhli někoho nonPVP kdo se nechtěl zapojit,mám srach, že se to přihodilo, ale byla to docela vřava.)

Whitey: Ať je klíček odkudkoliv, vykrádání domků je zakázáno!
JJ, na to jsem myslel pokusim se ho RP za něco vyměnit.
Whitey: Bezvadné, děkuji že na to myslíš.
DENÍK VELITELE:
Den 19 tóru roku 295 se jistě bude dlouho vzpomínat na bitvu u horské pevnosti. Než se budu ve svém deníku velitele věnovat vítězství Bratrstva a Orků z řad Grumshovi krve, kteří stáli sobě po boku, musím se věnovat událostem, které tomu předcházeli.

Cyprona byla předána slavnostně do rukou členů Semper Fidelis, kteří ji svou zásluhou získali do svého držení. Pro Bratrstvo a Grumshovu krev, smím-li mluvit jejich jménem, to byla bezvýznamná událost. Avšak ihned po získání Cyprony Kristián Akkonský se ujal moci jako bezohledný pán. S členy Bratrstva jednal s neúctou, přičemž do té doby s nimi jednal vždy zdvořile a tak se stalo že já, jsem měl tu čest účastnit se velkého sněmu elfů. Kde byl i Kristián který mě začal slovně napadat a urážet a řekl že mi nedovolí průchod městem, bohužel tento velmi nezručný politický akt učinil i proti našim přátelům Grumshovi krve. Což lze považovat za jasný akt nepřátelství.

Několik dnů na to člověk jménem Smill vyzýval všechny, aby se účastnili výpravy proti banditům. Za jiných okolností bychom nebyli vůbec proti této výpravě, ale jelikož Kristián již projevil nepřátelské smýšlení, bylo pro nás důležité zamezit šíření vlivu nepřátelské cyprony, získat kontrolu nad okolním územím. Nejdůležitější pro nás bylo zabránit získání pevnosti, která by značně posílila vliv Cyprony a Cyprona získala důležitý strategický bod.

Proto jsme se po vzájemné poradě rozhodli rychle jednat. Ihned jsme šli lapky varovat o připravovaném útoku a neváhali jsme vynaložit nemalé prostředky na jejich posilnění a přezbrojení, odhadem kolem 10 kompletních kožených zbrojí 3 kroužkové a 3 plátové, nemluvě hromadě zbraní. S vůdcem jsme rychle domluvili naši taktiku. Souhlasil že pozice před Cypronou ponechá svému osudu aby nepřítel neprokoukl, že bandité o útoku vědí a během toho stáhl své nejlepší muže do pevnosti, kde je lépe přezbrojil. Poté jsme se smluvili na tom, že přepadení provedeme na úzkých stoupajících schodech do pevnosti. Po domluvě jsme odešli a šli dělat další přípravy pro přepadení, nakoupili obvazy, lektvary a vybrali místo, kde rozděláme přepadový tábor. Když jsme vše měli připravené rychle jsme museli najít způsob jakým se nepozorovaně dostat na místo, aniž bychom museli jít přes Cypronu. Vhodnou cestou byl zavalený tunel, který jsme během dvou dnů odkopali a vše bylo připraveno. Pak již jen zbývalo pozvat naše ctěné přátele z Grumshovi krve do útoku.

Vše proběhlo podle plánů tunelem jsme se nepozorovaně přesunuli do předsunutého tábora a čekali na smluvený signál, kterým mělo být zatroubení na roh. V tu chvíli kdyby signál zazněl již na schodišti by Cypronští bojovali s bandity a naše výprava jim vpadla nemilosrdně do zad. Avšak Kristián Akkonský náš tábor objevil dříve, než signál mohl zaznít. Všichni jsme však byli odhodláni bojovat a dlouho se hecovali k boji a proto jsme zareagovali duchapřítomně a okamžitě vyrazili do útoku, aby je nestihl včas varovat. Vše se podařilo a cypronská výprava byla zmasakrována. Během chvíle jsme se prosekali až na vrchol schodiště, kde se podařilo přemluvit část hrdinů aby odložili své zbraně a odešli. Poté se Cypronští bezmocně snažili o průlom naší obrany pevnosti, přičemž zranění hrdinové se zvedali ze mdlob a opouštěli bojiště. Během chvíle přišel velitel banditů poblahopřát nám společného vítězství. To už se však okolím nesli zvuky zdalujícího boje, jak jsme my Bratrstvo a mocná Grumshova krev pod vedením náčelníka Nazgela, hnali zbytek cypronských na zoufalý ústup.

Bohužel Kristián ke svým politickým cílům zneužil mnoho hrdinů, kteří se neúčastnili výpravy za cíle Cyprony, ale kvůli příslibu bohaté kořisti. Budiž jim cenou lekcí události které nastaly, že paktovat se s nepřítelem se nevyplácí a stát proti zájmům Bratrstva a Grumshovi krve již teprve ne. Budiž to cená lekce Cyproně že se nevyplácí chovat arogantně vůči Bratrstvu a Grumshovi krvi. Budiž to varování všem nepřátelům, kteří o nás zle smýšlí.
VĚČNÁ SLÁVA BRATRSTVU A NAŠIM VÍTĚZSTVÍM!

Cestou nazpátek se Richard pokusil o chabý pokus o přepad, avšak jeho intrikám jsem snadno unikl do bezpečí srubu, kde jsem vychutnával pokořujicí porážku našich nepřátel a naše vítězství.

Drathart


(tohle je interní gildovní sdělení, proto případné manipulování fakty ig, je nemožné pokud si ig, tu informaci nezískáte.)
(Všem non-pvp se omlouváme, za případné omyly a pochybení z naší strany, že jsme je napadli. Omlouváme se vám!)
(hráčům sf!: nelamte hlavy je to jen hra, která vždy nevychází podle našich představ a neni to snad ten důvod proč ji hrajeme? Smile )
Interní oznámení:

Připomínám, že regály v druhém patře jsou na osobní věci. Každý si může zabrat volný regál tím že tam dá knihu se svým jménem. Připomínám hlavně proto aby nedocházelo k omylům typu:"jéé Kozlíku z Roháčku omylem jsem ukradl štít Jednorožce" Smile

Jinak byla nám schálena výstavba sklepení ale náklady jsou velmi vysoké: 20 klad (je jedno jake), 40 prken, 20x100 hrebiku (20 sad), 186zl, 154 lopat + se najem zvedne o 9zl.

Ten kdo vybíral penize na lektvaty at řádně zapíše do účetní knihy(chybí tam jméno a zůstatek v pokladně)
Vzkaz Bratrstvu od velitele:

Jedu na rozsáhlá jednání se severními bandity ohledně vzájemných podpor, z této cesty se jen tak brzy nevrátím. Proto pověřuji aby se chopil, po dobu mé nepřítomnosti, zástupu velení Lonias. Přebírá tak dočasné kompletní vedení jak politiky, tak bojů, vše co udělá je jako bych tak učinil já samý.
(hrát budu až začátkem ledna)
zápis deníku velitele: Dnes jsem potkal sotva malého kloučka co se mi přiznal že byl svědkem našeho chrabrého a dokonalého vítězství, které nám bylo věnováno samotnými bohy. Chvíli jsem si s ním povídal přičemž Bratrstvo a Orky obdivoval, hlavně naši statečnost a chrabrost, dokonce i taktiku. Poté však se věnoval událostem které následovali, prý ještě 4 dny po té velkolepé bitvě, se k pevnosti sbíhali lidé i hrdinové aby obrali mrtvá těla pobitých, které jsme nechali ladem hladovým krkavcům. Sám se mi pochlubil že on i jeho přítel si přišli na slušnou částku a výbavu a potkávali další a dašlí kteří potvrzovali to samé, v skutku o této bitvě se bude ještě dlouho povídat.
Pátek 21.1.2011, bude Velká poradaBratrstva od 17:00. Má-li někdo něco k projednání může dorazit taktéž.


účel porady:
- dořešit drobnosti(gildovní barvu)
- vymyslet další postup ig.


Ps: kozle byl bych rád kdyby jsi přišel na 100 % něco pro tebe mám.
zápis z deníku vůdce Bratrstva

22. toru, 296 roku

Je to tři dny nazpět co náhlé povodně poškodili isharionské mosty ke kobce, které často byly využívány jako zkratka do Cyprony. Tudíž i jako důležitá tepna pro přepady a obchod. Tato neblahá událost se zle podepsala i na nás a tak jsem rozhodl materiál na opravy dodat ze skladů Bratrstva. Poté jsem požadoval náhradu po městu, nebo možnost vybírat mýtné až do plné úhrady nákladů. Město reagovalo tak jako vždy jen arogancí, na což jsme se rozhodli své peníze získat výběrem mýtného u mostu ke Cyproně, výběr sice nebyl nic moc, ale pro začátek to stačilo, sice většinu z toho co jsme vybrali, jsme následně prohráli v kostkách, ale i tak nám toto zábavné pozdvižení a radost ze hry za to stála. Poté jsme se vydali vybírat poplatky za bezpečné průchody, ti moudří kteří souhlasili, se tak dostali i pod naši ochranu, ti méně moudřejší pod naše meče.

Vše proběhlo bez větších problémů poplatek jsme stanovili na 250 stříbrných s tím, že věrných přátel Bratrstva se netýká, neboť ti automaticky spadají pod jeho ochranu. Mnoho moudrých si zjednodušili život, jelikož v případě problémů se na nás mohou obrátit.
Stran: 1 2 3 4