Manawydan Fórum

Úplná verze: Sekání klienta
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
V poslední době zaznamenávám mírné sekání klienta, ale dnes ráno to přešlo na daleko vyšší úroveň. Mám připojit nějaké soubory či něco připsat, aby se přišlo na řešení?
Nejsem si jist co bude Geo potřebovat, ale neuškodí: Verze windows, procesor, grafická karta, paměť. Sekání je stálé, nebo jen v některých situacích?
Windows: W7, procesor: Intel Core i3-2100, grafika: NVIDIA GeForce 9600 GT, paměť: 4 giga. Sekání je nejlépe patrné při jízdě na mountovi nebo, když se snažím seslat modlitbu -> trhaný pohyb.
Urcite jeste dodej soubory logu (DebugLog.Error.... a DebugLog.Info.....) v adresari LOGS ze dne, kdyz k tomu sekani dochazelo.

Na tve sestave by k sekani melo dochazet maximalne pri rychle jizde na mountu v oblastech/mestech, ktera jeste nemas nactena v cache, ale jnak ne.
[attachment=1081][attachment=1082]
Huh, na poslední verzi není nic nového, nebo změněného, co by mohlo klienta zpomalit.
... Ale určitě to budu řešit.

A pomohlo by, kdyby se vyjádřili i ostatní, jestli zaznamenali podobný problém...
Teďka jsem hrál a nic se nesekalo, ale animace, které dělala postava byli zpomalené -> trvali asi 4X déle (boj, modlení atd...).
Jediny problem co mam se sekanim je kdyz dam [control na NPC, to pak vypada, jak kdyby melo x-krat pomalejsi animace (hlavne pozorovano u chuze a behu) a mensi rychlost nez bez controlu. Takove controlovane NPC snad i beha pomaleji, nez chodi hraci pesky, aspon co sem videl posledne.
Ale to bude hadam jiny problem, dlouhodobejsi a vlastne ani nevim, jestli to je v Mantisu, myslim, ze sem to tam videl, podivam se.
EDIT: Aha, tak je tam uzavreny bug424 ale problem stale trva, nevim jiste, jestli stale ten samy problem, nebo je to v necem jinem.
EDIT2: Taky je tam otevreny a prirazeny bug471, tak to bude asi ono. Smile
Mno faktem je, ze soucasne ovladani pres control je fakt na ... a clovek si pripada, jak kdyz ovlada nejakou loutku s lagama. Nevim, proc to tak je resene zrovna u nas, kdyz na sphere, ale i control, co jsem kdysi zkousel jako script fungovali naprosto v pohode.

Kazdopadne at uz byly priciny k takovemu chovani jakekoliv, tak je mozna na case prikaz control prescriptovat a vyladit Smile Neexistuje uz zadna zabrana, proc by se nas control mel chovat tak debilne Smile (nehlede na pady, pripadne zacykleni celeho serveru)

EDIT: Ted jsem si vsimnul, ze se vyjadruju k necemu, co tu nema vubec co delat Biggrin
Ono kdo ví jestli tam neprobíhá nějaká kolize mezi AI a ovládáním, kdo ví. Zatím nebyl čas na to mrknout.
Řešení je to dobré, tedy z pohledu hráčů, kteří s postavou mohou i nadále jednat jako s tím samým npc.
Ale s prezentací gmku, který postavu ovládá, se už dávno mělo něco udělat.

A navíc upravená rychlost postav do toho hodila další vidle Angry
Tak jsem přeinstaloval klienta a bylo po problému, ale po nahození zálohovaného Configu, se problém opět objevil, tak jsem ho zkusmo smazal a problém opět po zapnutí hry nenastal, takže jsem si jen překonvertoval makra a hurá do hry -> starý Config teďka leží na smetišti. Smile
Můžeš mi ten starý config poslat?
geo(at)manawydan.cz
V příloze:
[attachment=1084]
Opět se mi začal sekat klient, třeba když jedu na lamě nebo v běhu se modlím, též rychlost ducha je sekaná. Při normální chůzi či běhu je vše v pořádku.
Zkoušel jsem i další své postavy, ale podařilo se mi výše uvedené problémy navodit jen po smrti u ducha (zkoušel jsem modlení a kouzlení u postav rasy člověka, což bylo v pořádku, tak mě napadá, jestli to nesouvisí s rasovou rychlostí?).
To je bohuzel normalni. Klient nestiha pri te rychlosti nacitat data z HDD, takze dokud je nema v cache, tak dochazu k sekani. Tohle mozna casem zmizne, az Geo dodela moznost nahrani souboru s grafikou do pameti.
Tak jsem teďka lognul a je po problému, teďka mi to běhá až moc dobře Smile
Díky předchozí úpravě a následnému reportu Areho a Gerga se mi povedlo v klientovi izolovat snad už poslední příčinu resynchronizace během boje. Na opravě pracuji...
Včera večer se nová verze klienta dostala do stavu "stabilní pro testování". Během dneška bych si chtěl vyšetřit dostatek času na ladění a bojování a zítra by mohla být verze uvolněna.
A pak už snad žádný zbytečný resync...
čuss...po posledním patchi se mi faaakt hodně seká klient nebo hlavně pohyb...zkoušel sem patchnout znovu a reinstalu bych se chtěl vyhnout...nějaké rady?
Stran: 1 2