Manawydan Fórum

Úplná verze: Chybné sbírání předmětů
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Ahoj,
v MW klientovi řeším stále sdokola stejný problém - pokud mám na sobě naskládané věci v domku "do komínku", nejsem vůbec schopný sebrat správnou věc - kliknu např. na "Kapří maso", ale pokud s myší potáhnu, abych se dostal do výběru počtu tohoto předmětu, tak se sice ukáže ukazatel počtu, ale naprosto jné věci v" komínku". Stejně tak u truhel, mám 3 na sobě, ale i když chci vzít spodní, zásadně se "potáhne" jiná. je to k zbláznění. Na pole skoro už ani nevylezu, protože když kliknu např. na mrkev nebo cibuli, které mají jemnou oddělenou grafiku tak nežli najedu a kliknu tak, abych viděl jejich stav, trvá to X pokusů. Přitom se neustále pletou kontextové nabídky "popis, určit" apod. Nejde s tím zaměřováním předmětu v těsné blízkosti u sebe něco udělat? Zkusil jsem i změnit kurzior na Windowsovou šipku, ale je to úplně jedno. v Razoru sjem tyto problémy nemíval, vždy se zaměřil pixel na který sjem ukazoval a težením se vybral správný předmět :-( Takhle nejsme shcopen nic pořádně sebrat a furt jenom "rovnám" zpět věci v domku, které jsme vůbec nechtěl posouvat !
S tím trefováním rostlin na poli také dost zápasím to je fakt...
Co tak pouzivat ctrl+shift?
CTRL+Shift je v tomto případě nepoužitelné - v domě je spousta věcí a nelze vůbec najít správnou záložku - na poli možná dejme tomu ale furt se ti místo zaplňuje gumpem s kontextem - je to vopravdu příšerný - v Razoru s tím problém nebyl, ale tady furt vyskakují okna na určení, a to na poli prostě nepotřebuješ - kdyby to šlo aspoň v nastavení vypnout nebo aktivovat na klik, ale tohel je boj a dost zbytečný
Jinak k tomu zbírání předmětů jsem si právě ověřil, že ebzpečně vezmeš správný předmět, pokud míříš na levý horní jeho okraj, což je právě u předmětů na sobě téměř nemožné - musíš tedy mířit tak o 2 předměty výše, aby se ti ukázal posuvník na správný předmět - pakárna :-)
Huh, hmmm... určitě to půjde opravit, jen o tom vědět... Biggrin
Šup s tím na Mantis, pls.
Rád bych, ale nemám tam účet :-)

Už sem se tím probojoval - safra, taky enmůže bejt všude stejnej přístup jako na herní účet - kdo si má furt pamatovat spoustu hesel a účtů :-)
Jo, to se mi stava taky obcas, je to peklo, kdyz si date na sebe ingoty a pak se snazite sebrat treba treti odspodu..

A ciste teoreticky by asi i mohl byt vsude stejny pristup - Wiki, Mantis, Forum.. Smile Uz jsem o tom kdysi uvazoval, akorat sem to nikdy neresil.
ctrl + shift a pak muzes pravym tlacitkem odmazavat zalozky Smile.
Nebylo by spatny sepsat na Wiki vlastnosti klienta .... takovej navod, jak co funguje, co jaka polozka v nastaveni presne znamena a jake hodnoty ocekava atd. atd.
Faktem je, ze MW klient toho umi dost, ale popravde ani ja neznam skoro pulku veci, ktere klient umi (uz jen proto, ze to bylo napsany nekde na foru buh vi kde a je skoro nemozny to zpetne dohledat)
Jo, nejaka dokumentace by se urcite hodila. Nekteri zacatecnici treba ani neumi udelat zakladni (natoz opakovaci s pauzou) makro a vyptavaj se na chatu..
Pravda... jojo, dokumentace mě čeká, minimálně ta makra a vůbec popis všech možných nastavení...
Vis jaka je mala utecha? Ze clovek co by na to sam neprisel rozumem si to neprecte a stejne se dal bude na vsechno ptat na chatu a clovek co by si to dokazal dohledat na to vetsinou prijde sam metodou rozum-pokus-omyl. Biggrin
Treba tuhle - nubik se pta, na takovy zakladni veci jako jak se seka dreva, jak se kope v dole, co jsou to licence.. Tady je videt, ze nekteri proste ten tutorial probehnou a pak se ptaj na vsechno, co se tam mohli naucit. To me docela stve, nebo tak je to jejich problem, ale kdybych chtel pusobit "prisne, ale spravedlive" tak mu proste dam ban na chat a kopnu ho zpatky na zacatek tutorialu.. jo, je to asi trochu drsny reseni, ale mozna by pomohlo. Biggrin

To ja jen abysis nedelal vycitky, kdyz to budes odkladat.. Wink
(23.02.2012 v 14:47)Stig napsal(a): [ -> ]Vis jaka je mala utecha? Ze clovek co by na to sam neprisel rozumem si to neprecte a stejne se dal bude na vsechno ptat na chatu a clovek co by si to dokazal dohledat na to vetsinou prijde sam metodou rozum-pokus-omyl. Biggrin
Treba tuhle - nubik se pta, na takovy zakladni veci jako jak se seka dreva, jak se kope v dole, co jsou to licence.. Tady je videt, ze nekteri proste ten tutorial probehnou a pak se ptaj na vsechno, co se tam mohli naucit. To me docela stve, nebo tak je to jejich problem, ale kdybych chtel pusobit "prisne, ale spravedlive" tak mu proste dam ban na chat a kopnu ho zpatky na zacatek tutorialu.. jo, je to asi trochu drsny reseni, ale mozna by pomohlo. Biggrin

To ja jen abysis nedelal vycitky, kdyz to budes odkladat.. Wink

pak by mě zajímalo kolik nových hráčů by přibylo..taky jsem někde nedělal tutotriály a případně se zeptal hráčů..ale to tam ti hráči byli..spíš by pomohlo udělat v tutotriálu pár miniquestíků, bez kterých by ses do světa nedostal..pak by ale byl celkem problém kdybych to měl s každou novou postavou dělat znova.
Proc nekoho tlacit do delani questu? Kdyz je takovej machr ze zvladne hrat bez tutorialu, tak at jde...proste bych takovy lidi ignorovala Smile. Ale bohuzel to si dovolit nemuzem Biggrin. Takze to je nakonec mozna dobry zpusob...ale zase...lidi se ptaji na veci, ktere neotestujes zadnym questem...takze asi tak no Smile.
(23.02.2012 v 16:45)Marina napsal(a): [ -> ]Proc nekoho tlacit do delani questu? Kdyz je takovej machr ze zvladne hrat bez tutorialu, tak at jde...proste bych takovy lidi ignorovala Smile. Ale bohuzel to si dovolit nemuzem Biggrin. Takze to je nakonec mozna dobry zpusob...ale zase...lidi se ptaji na veci, ktere neotestujes zadnym questem...takze asi tak no Smile.

jn..já vycházel s questů na ANdarii kde před vstupem musíš něco vyrobit něco udělat uhodnout hádanku a až pak můžeš jít do světa..když něco nevíš vyskakočí odkaz na stránky..tak si to hold člověk zkusí přečíst..jenomže to by tady musel mít člověk v tutotriálu nějak všechny povolání a dovednost(nejlépe na max).
A jinak když se člověk zeptá jak se seká dřevo proč mu neodpovědět přes global..v tutotriálu to snad ani není, každý nehraje ultimu od malička..a smát se mu přes chat ho asi dvakrát motivovat nebude..
Ale zas je pravda, že někteří jsou ochotní..
Sekani dreva i kopani, stejne jako dalsi naprosto zakladni veci tam jsou.. Dokonce i rozepsane stylem "dvakrat klik na sekeru, zamer strom", aby to pochopil kazdy.
Jako jo, ja taky nejsem takovy "nelida", ze nakonec na tom chatu neporadim. Jen je to pak skoda prace, ktera byla do toho tutorialu vlozena, kdyz si z toho nikdo nic neodnese.
Mne proste je jen lito, ze spousta lidi jako by ani nebyla schopna samostatne hry a vsechno potrebujou naservirovat. Dnes a denne se nekdo pta "kde je trh", pritom hned u brany je zaprve mapa a zadruhe zebrak co poradi cestu, na wiki je mapa Isharu a prozkoumat to mesto je otazkou 10 minut max i bez map a zebraku (kdyz sem zacinal, nic z toho nebylo.. a slo to i tak)..
Ja treba kdyz zacinal pred x lety, tak sem si proste prosel cely mesto budovu po budove, nabral si a splnil vsechny questy, coz te jednak raketove vyhodi na nejakou lepsi uroven a druhak te to vcelku i zajisti na par dni co se tyce jidla a penez. Jenze to taky skoro nikdo neudela a pak cteme, ze zacatek je plny sekani dreva a ze na zacatku clovek nic nezmuze, nezabije, nema penize.. pritom se tomu da jednoduse vyhnout a dostat se na nejaky solidni vychozi bod z ktereho uz muzete hrat samostatne bez makrovani u stromu.
EDIT: Ale ted koukam, ze sme opet skoncili nekde uplne jinde, nez o cem melo byt tohle tema.. Biggrin
Za par minut budu mit lvl 5 valecnici...bez afkovani. Celkove sem nasekala 60 polen, nic nenatezila a ulovila 10 plotic. Vetsina expu pochazela z freshu, XPFA, RPXP a hlavne XP za Q. Na lvl 5 uz se neco da delat, kdyz si clovek sezene partu...
Jenze, ty uz vis, kde co je, jak co delat atd. My co vime prd jsme na tom dost hur Smile
Staci probehnout a proklikat NPC Smile.
Stran: 1 2