Manawydan Fórum

Úplná verze: Záchranná výprava (PROBĚHLO)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
"Kde je má sestra?! Massë?" důrazně se zeptal Att'häyim. Aniž by dal druhé straně prostor mluvit, pokračoval: "Má skupina měla být poslední. Zima už přišla a oni jsou pořád tam někde venku!" Ze shromažděných vojáků vystoupil jeden seržant: "Není to jediná skupina, která se ještě nevrátila. Pohřešujeme Rûthilův oddíl. Šli na ještěry ještě před skupinou vaší sestry, Aleldë." Att'häyim si promnul oči a hlasitě vydechl. "Nemrtvými se to tu teď jen hemží a začíná mrznout. Musíme je co nejrychleji najít a odtamtud dostat." Všichni shromaždění přikývli. "Bohužel, můj oddíl teď není schopen vyrazit. Tato možnost tedy nepřipadá v úvahu. Byl bych rád, kdybyste někdo poskytli své síly," přeletěl pohledem po ostatních. "Ve všech oddílech je to teď podobné. Ti, kteří by byli schopni jít, jsou potřeba v táboře," odpověděl jeden z důstojníků. "Snad bychom mohli seskládat malý oddíl. Když přednesu problém svým mužům, určitě se nějací dobrovolníci najdou," pokračoval další z elfů. "Hanta. Budu rád, když to uděláte všichni. Snad i někdo v mém oddíle bude připraven vyrazit," uzavřel Att'häyim.


OOC: Mám pro vás nachystaný malý event. Nejedná se však o čistě hráčskou událost, neboť k jeho tvorbě je potřeba zásahu GM. Vašim prvním úkolem bude stanovit datum. Pokud se nedohodne dostatečný počet hráčů, lze event rozdělit do dvou částí. Není však vhodné, aby byl rozestup mezi oběma úseky příliš dlouhý. Doufám, že se co nejrychleji domluvíme a že se vám bude aspoň trochu líbit.
Já osobně mám čas přes celé prázdniny.
OOC: Přidána anketa. Prosím hlasujte.
OOC: 28.12.2013 ve 23:00 v táboře
Zima 28. Toru, 331. roku
*Hlášení je psáno úhledným písmem*
I přes mé obavy malého počtu dobrovolníků, se jich nakonec přihlásilo pět - Finwalur Órome, Naladrisi, Talathos, Reelies a Askae Lanfael. Někteří sice nepříliš zkušení, ale v těchto dobách není prostor být vybíravý. Naše výprava vyrazila směrem, kterým se měli ubírat hraničáři, tedy severně od mostu. Nebýt značek mé sestry, určitě bychom nevěděli, jak dále postupovat. Jejich skupina se dvakrát výrazně stáčela jiným směrem. Z ničehonic směřovali více na jih, jihovýchod.

*Zde se písmo trochu liší. Text je zřejmě psán s odstupem času.*
Našli jsme je. Všichni už byli mrtví.

[Obrázky: b630.jpg]
Aleldë u sebe měla náčrtek mapy a vzkaz osobní hodnoty. Mapa nás naváděla severovýchodně od naší pozice. Jelikož se z toho směru přitoulala oživlá mrtvola, dalo se očekávat nejhorší. Na zaznačeném místě jsme objevili obrannou pozici nemrtvých. Nešlo však pouze o vojáky kostlivce, byl přítomen i nekromant, který měl vše jistě na svědomí. Pozici jsme vyčistili od nemrtvých a chystali se vyrazit zpět. V tom přišly posily nemrtvých. Šlo poznat, že se jednalo o oživené elfí vojáky z pohřešované skupiny. Nebylo jim již pomoci - museli podruhé zemřít.

[Obrázky: 9byq.jpg]
Následně došlo ke konfrontaci s jedním z nejzrůdnějších posluhovačů, se kterými jsme se zatím setkali. Jeho přítomnost se dala považovat za předzvěst zjevení Valahessë. Skutečně se tak stalo. Museli jsme rychle ustupovat a naše skupina byla rozdělena. Začali jsme se přeskupovat u mostu, kde jsme drželi linii. Valahessë povolala několik svých válečníků. Ti však byli rychle zdecimováni, jelikož se jimi prohnala skupina našich jezdců. Informovali nás o plánovaném útoku a my se museli rychle vydat směrem k táboru. Chyběl Finwalur Órome, spolehál jsem však na jeho schopnosti a věřil, že se případným nemrtvým vyhne.

Příslušníky obou pohřešovaných skupin - hraničářů a vojáků, lze prohlásit za mrtvé.
Tělo Aleldë bylo zajištěno pro řádný pohřeb. Pro zbylá neznesvěcená těla bude vyslán oddíl, na který osobně dohlédnu.
Po dobytí obranné pozice nemrtvých byla získána starší elfí čepel.

*následuje úhledný podpis*
Arnaráto ho Quendë Att'häyim


OOC: Děkuji za účast hráčům a realizaci eventu Triadovi. Doufám, že se vám to aspoň trochu líbilo. Těším se na vás u dalších eventů.
Označení Paní Eldamaru je pro elfy z pochopitelných důvodů nepřípustné, proto jsem zavedl název Valahessë. (vala = vládnout; hessa = mrtvý/ -ë pro množné číslo) Nemám znalosti v elfštině - pokud se objeví námitky, může být přizvisko změněno. "Paní Eldamaru" je tedy známější mezi neelfími rasami - například mezi příslušníky Stříbrokřídlých.