Manawydan Fórum

Úplná verze: Eriku vlez mi na záda (aneb diskuze s Erikem)
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Eriku ja vím, že jakožto GM ORKŮ máš neskonalou egoistickou touhu mě zabít, ale s tim ogrem to je trapne, opět zase jen zabijí nováčky a ty moc dobře víš, že tam jiný ork ani není, který by ho dokázal zabít. Hele já už ti to říkal několikrát, jestli máš problém s mým buildem, tak já Bumhuga klidně smažu a založím si farmáře. Fakt nevím proč jakožto GM ORKŮ máš potřebu orky šikanovat, pochybuju, že to samé dělá Triad elfům. A co se týče bugů u mé postavy, nevím proč radši nepopoženeš opravu.
Myslis toho Ogra maga co me honil pred Gala Gundem poslednich par dni? A ty co nam zabili toho hlidace venku? To jine pevnosti nemaji tyhle najezdy NPCek a mobu? O.o Zase mame neco protekcniho... Bumhuga nemaz, to bych prisel o uzasna RP setkani :-D
pozde, komplet to smazal...
Hmm jeden z mala lidi co se snazili a neco delali a diky nemu mela ta hra napad a ideu, on nas popohanel do RP a vymysleni novych veci... takze tim bych tak rekl ze pomalu orkove asi konci... gratuluju vsem "vitezum"...
já můžu říct že na tábor u Eldamaru taky byl proveden cca 2krát nájezd nemrtvých, to jaké vám tam GM dá NPC je jeho rozhodnutí, já třeba na NB wara dvakrát zařval Smile.
rozdíl mezi nemrtvyma co da lvl 8, a rozdil mezi ogrem magem, ktere je ejdno z nejtezsich npc ve hre, dat mu odolnost proti jedu a uspesne se tak zbavit toho ze ho dokaze zabit jediny high lvl orku, kdyz vite ze jedina moznost jak ho zabit je ve vice lidech, k tomu ale neni dost orku valecniku
hlavne pokud se nepletu tak my zadne orci valecniky ani nemame, dva mini magy, ex-barda, kneze a hranicare s tim ze jeste kazdej logujeme krapet jinak... ale tak to uz je ted jedno asi...

kua to mi zase zlepsilo den tohleto... s**t na to fakt...
ti nemrtví byli víc než jen kostlivci, byly tam specialní Eldamarské NPC, a dokonce i pár nezrevidovaných, které byli horší než ten Ogr, imunita se mu dala jelikož, aby někdo otevřel rychle bránu flusl na něj šipku a zas zavřel je trochu vyčůraný způsob zabití, jen dodám že NPC se toho jedu zbaví jen když je v klidu, pokud je ve warmodu tak ne. Já souhlasím že ten Ogr je silný, ale taky se mi nelíbí že Bumhuga nezraní nic fyzicky, oprava už je navržená, kdy se zprovozní je otázka času.
pozde kdyz skoncil, taky to nemeni na tom ze elfum pomuzou ostatni rasy, orci jsou solo
To si ale orci dělají sami, konkrétně to že teď nesmějí do Isharu je díky Bumhugovi. Navíc nic nebrání orkům dat na BL jiné rasy.
Thanisi orkové nejsou klan od Bumhuga, orkové jsou národ ne klan, kterému velí Bumhug, tak nevím proč to musí schytávat nováčci.

Ale vám to je jedno GM má vždy pravdu, GM vše ví nejlíp, GM má vždy odpověď, tak ať si i GM sami hrajou na tomhle shardu.. (už chápu Halliho)
"Imunita jedu" byla skrz npc perk nebo přímo imunita? Pokud byla dána perkem tak to není žádná imunita. Pokud by jste toho obra zaměstnávali, tak by si ten jed nevyléčil.

Mazat postavu po jednom útoku npc mi přijde přehnané, skoro účelové.

Ohledně banu pro všechny orky - taky mi moc nevoní ze je kvůli jednomu hráči vykazana celá rasa. Navíc kdyz rasovou nenavist muze zapnout jen GM.
kdyz clovek vi, ze mu to delaj gm naschval, taky bych asi smaznul, do me hodi ogr mag evart a jenom ta kyselina me killne hned
NPC dostalo perk na zbavení jedu, to s tím zákazem do Isharu já osobně bych udělal tak že bych dal blacklist pouze Wagangům, taky se mi nelíbí že tam orci nemůžou vůbec, ale do tohodle já fušovat nemůžu. GM lidí je Stig a navíc se projednávalo i se starostou, tohle by se mělo řešit RP né na fóru.
(31.01.2014 v 11:55)Whitey napsal(a): [ -> ]Mazat postavu po jednom útoku npc mi přijde přehnané, skoro účelové.
Věř, že toho bylo víc
(31.01.2014 v 11:55)Whitey napsal(a): [ -> ]"Imunita jedu" byla skrz npc perk nebo přímo imunita? Pokud byla dána perkem tak to není žádná imunita. Pokud by jste toho obra zaměstnávali, tak by si ten jed nevyléčil.

Mazat postavu po jednom útoku npc mi přijde přehnané, skoro účelové.

Ohledně banu pro všechny orky - taky mi moc nevoní ze je kvůli jednomu hráči vykazana celá rasa. Navíc kdyz rasovou nenavist muze zapnout jen GM.

k a) zamestnavat ho mohli mozna max. tak tri orkove kteri se malokdy sesli spolu, navic pokud se nepletu tak tam byli 2 magove a 2 normalni ogrove

b) ten utok nebyl jeden, jenom ja vim o 2... + par Bumhugovych medvidku...

+
ad. Thanis vyse ohledne zakerne taktiky:
Co ti vadi na taktice otevrit dvere, zranit a zavrit? pokud vim tak guerilla taktiky se pouzivaji odjakziva, uderit a zmizet, uderit a zmizet, dokud neni souper dostatecne slaby... A to jak v RP tak i realnem svete... Ogr mag muze kouzlit tak at tedy kouzli kdyz je brana otevrena...
a to ze byl Bumhug nezranitelny nebyla jeho chyba (on si to nedoprogramoval) tak proc trestat a nicit jeho RP praci?
nemluve o tom ze ogr mag je devastujici vic nez normalni mag, vubec mu neffizujou kouzla
Podle informaci co mam bylo rasove BL po dohode mezi nejakym zastupcem orku a nejakym zastupcem Isharu. O moznosti to udelat individualne se mluvilo s tim, ze na zaklade seznamu dodanych od orku by se to mohlo realizovat. Zatim mi zadne seznamy nikdo nedodal. Snad se nepletu, takhle jsem to pochopil ze hry. Ja sam delam to, co si moje rasa ve svoji oblasti odhlasovala, krom toho i tak se snazim poskytovat ulevy (viz treba vstup do stok apod.) a nikoho zbytecne nesikanuju na uzemi kralovstvi, coz je podstatna cast uzemi, na kterem se hraje. Pokud bych hrace chtel zbavit rozhodovacich pravomoci, tak ani nema smysl zadna diplomacie mezi orky a lidmi ve hre, protoze vsechno pojede podle toho, jak budu chtit ja; nema smysl mit starostu ani radu, protoze to bude jen maskarada; nema smysl, aby jednotlive orkske kmeny zastupovali hraci, protoze z te moji maskarady se tim stava jeste vetsi (protoze ja muzu byt vstricny, zatimco ti orkove - hraci se tomu muzou vysmivat nebo toho zneuzivat).

Jen upozornuju, ze fazi, kdy vsechno rozhoduje GM lidi a ignoruje, ze nekdo na jeho uzemi pacha opakovane zlociny a ze hraci lidi by neco chteli nejak udelat uz jsme si prosli a slizl jsem si to samozrejme taky ja, prave za svou "necinnost".. Nemuzete za vsechno vinit jen me, zvlast kdyz je mi pak vytknuto jakekoliv z moznych rozhodnuti - nemam jednoduse uz co jineho s tim delat. Bud vas necham se pobijet a sliznu to, nebo vas nenecham a budu ignorovat RP zalezitosti (protoze kdybych je neignoroval, tak vas musim nechat se pobijet) a vsechno tu bude fungovat jako autokracie a sliznu to taky.
Pritom nekteri z vas hracu sami vi nejlip, za jakych okolnosti a na jake dohode ta rasova nesnasenlivost vznikla, vite to lepe nez ja. Ja jsem to akceptoval jako vec "dohodnutou" mezi hraci a to dokonce i obou dotcenych ras..

Umim zkratka fungovat zhruba ve dvou modech - "babysitter Stig", ktery zajisti i proti zajmum vlastni rasy, ze nikomu z jinych ras nebude v Isharu vazne ublizeno i kdyby o to doslova prosil.. nebo "jsem vas nastroj Stig", ktery bude respektovat rozhodnuti hracskych samosprav a zaridi se podle nich. Jen pripominam, ze obema tema moznostma sme si tu uz prosli a vystup kazde z nich byl "pojeb" moji osoby. Biggrin
Tak si vyberte. Jestli se chcete povrazdit nebo jestli chcete, aby nekoho sjizdeli straze, stejne vam v tom nezabranim, zneprijemnit zivot nekomu jinemu se zakonikem v ruce muzete na tisic zpusobu.
Jen mi pak nedavejte za vinu, ze jsem vas nechal nebo nenechal rozhodovat o vlastnim osudu - jedna z tech moznosti musi zakonite platit.
Dejte mi proste vedet, az se rozhodnete o tom, jestli chcete byt svepravni, nebo jestli chcete byt nesvepravni a nechat to na me.. nebo jestli vas napadne nejaka treti moznost, diky ktere se vyhnete rozhodovani o vlastni svepravnosti.

Co ale odmitam delat, prestoze mi to uz bylo taky vytykano:
- rozhodne nebudu zasahovat do PvP mezi hraci tim, ze tam privedu armady NPC a supportnu svoje "vlastni lidi". Mozna to pak ve hre nepusobi jako vzor RP - Armady NPC, co nezasahuji - ale kdyz budu neco resit za NPC, rozhodne to nemuze byt soucast PvP mezi hraci. Taky nebudu svym lidem oznamovat, ze se je nekdo nekde chysta prekvapit a pojet. Tak to po me nikdo nechtejte, na tohle si musite najit nekoho jineho, nejspis nekoho bez pochopeni fair play.


A jinak Gheeda bude skoda, takovych hracu moc neni. Sad Ne ze by nemel svoje negativa, ale to mame vsichni.

(31.01.2014 v 11:55)Gheed napsal(a): [ -> ]Ale vám to je jedno GM má vždy pravdu, GM vše ví nejlíp, GM má vždy odpověď, tak ať si i GM sami hrajou na tomhle shardu.. (už chápu Halliho)
No, nevím, pokud si dobře vzpomínám, tak Halli skončil proto, že jakožto normální osoba jsem napsal svůj názor na rasové perky. Ani to už nemůžu? Navrhoval jsem, že to napříště napíšu z účtu hráče, jestli vám to pomůže v pochopení sousloví "právo vyslovit na diskuzním fóru vlastní názor z pozice obyčejného smrtelníka", ale na to už nikdo nereagoval..
Gheed doufám ze svůj postoj ještě zváží, bude tu bez něj smutno.

Otvírání dveří není žádná gerilová taktika, ale zneužití systému (pokud to byly dveře od domu, které npc neotevře) nebo hlouposti AI. Reálný obr by tam vlítnul, nebo čekal jinde než všem na ráně.

Pokud mám něco řešit potrebuju vědět víc než nic neříkající náznaky "bylo toho víc".
realny ogr mag by nemel metat kouzla jak z klobouku
Stran: 1 2 3