Manawydan Fórum

Úplná verze: Pozvánka na elfí sněm
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Kovář těžce dosednul na židli. Hlavou se mu honily myšlenky jako motýli na letní louce. Nahoru, dolů, doprava, doleva, žádnou však nebylo možné chytit natož ji udržet. Události posledních dní byly tak silné. Uvědomoval si, že cokoliv co řekne a udělá může mít dalekosáhlé důsledky pro elfí rasu. Zamyšleně pohlédl okna a tiše pronesl: „Elfí sněm musíme svolat co nejdříve. Ano, dříve než se Galahad zase opije a alkohol ještě vystupňuje nenávist k naší rase. Pak bude schopen jakékoliv činu bez ohledu na následky“. Rychle vstal, z police sundal prázdný svitek, pero, inkoust a začal psát.

Přátelé, kamarádi,
jistě se k vám donesly zprávy o událostech posledních dní. Stojíme před důležitým rozhodnutím. To, jak se rozhodneme, může zásadně změnit naši budoucnost. Je potřeba, aby si každý z nás, opravdu každý, uvědomil kdo jsme, kde žijeme, jak žijeme a proč zde žijeme. Potom bychom si měli říci zda jsme těmi, kterými bychom chtěli být, kde bychom chtěli žít, jak bychom chtěli žít a zda stále trvají důvody proč zde žijeme.
Všichni víte čeho je Galahad schopen. Celá naše rasa může být vyhnána z města a může jí být zakázán přístup do města. Můžeme tak být odsouzeni k životu v pásmu mezi hranicí bolesti a městskými hradbami a bude záležet pouze na nás a na vyšší moci jak uhájíme naše životy, zajistíme si jídlo, ošacení, nástroje, zbraně a jak a kde vybudujeme své domovy.
Já, kovář Celebrimbrion, věřím, že vyšší moc nenechá zahynout naší rasu a jsem ochoten podstoupit strádání spojená se životem mimo město. Naši otcové, dědové, pradědové a jejich předci v dávné minulosti rovněž zvolili život v hlubokých lesích a do pohromy jsme tak žili také my.
Prosím vás, přátelé a kamarádi, abyste se zamysleli nad těmito řádky. Odpovězte sami sobě na tyto otázky a přijďte na jaře 5.Toru, 270. roku ve 3:00 na severní pobřeží. Svolávám tímto na tento den elfí sněm, na kterém bychom měli říci své názory, svá přání a společně rozhodnout o naší budoucnosti. Naše rozhodnutí předáme veliteli domobrany, Galahadovi.
Podepsán kovář Celebrimborion

Odložil pero a zavřel lahvičku s inkoustem. Zahleděl se oknem do dálky a zašeptal: „Corellone, střež naše kroky“. Poté vstal a vyšel z domu. Došel k vývěsce elfů. Svitek opatrně rozbalil a pečlivě jej připevnil na vývěsku. Poté se vrátil do kovárny a rozdmýchal oheň ve výhni. Plameny začali tancovat výhní a těžké myšlenky kovářovy byly ty tam.

HaFiK

Nové elfí setkání bude 16. Tora ve dvě hodiny. Vítán je každý elf. Součástí setkání bude reorganizace elfího společenství, probírání společných cílů a zájmů, volba elfí rady a zástupce společenství, který za něj bude mluvit. Také bude nutno zorganizovat bojovou skupinu pro průzkum územích mimo Ishar. Setkání by se mělo uskutečnit po jednání Celembriboriona s Tychem Quicksilverem, tudíž už budou i známy podmínky k získání sídla a další věci, týkající se zázemí.
(Neděle, od osmi hodin večer)
Takže dnešní sněm pro neúčast odvolán, tudíž byl byl rád kdyby se tu elfové vyjádřili ohledně toho kdy mají čas, at vím na kdy to přeložit (pokud možno v tomhle týdnu).
Můžu kdykoli krom termínů tréninku (úterý a čtvrtek od 6 do 9, zbytek nejsou fixní, takže nejsou relevantní) + v pátek od rána až do šesti přednášky. Zbytek programu jsem schopen přizpůsobit.
Takže sněm se koná zítra v osm hodin. Doufám že tentokrát přijdete.
Dekujeme za probehly snem. Pulka z tech, co slibili prijit neprisli. Beru, nemusi mit cas. Nekteri byli omluveni (Sule, Ireth) kdyz napsali ze budou pryc. Ale toto se opakuje stale dokola, jak u uz nevim jak to nazvat abych nebyl vulgarni. X hracu rekne "prijdu, mam cas, budu tu". Fajn, poprve to nevyjde. Ale tohle je prakticky pokazde. Kdyz vim, ze nedojdu, tak nic neslibuji. Avellion premyslel nad casem pro snem uz skoro dva tydny, na prvni mu nikdo neprisel, na druhej se jen naslibovalo. On (nejen on) si na to udelal cas. Ja misto abych si jeste zahral s nekym specham z turnaje ve wfb dom, mam za sebou tri hodiny spanku. Prisel a udelal si cas i Raknai, Flafi, a dalsi.

Uvedomte si prosim, ze to neni jen tak z prdele rici bude snem, kazdy na to kyvne, rekne ze bude mit cas, a nakonec tam dojde sotva polovina. Blokujete tim vyvoj (at uz jakkykoliv) cele komunity.

Prvni cast jednani nebyla prijemna. Fajn, Raknai Mayu nesnasi ale aspon ja to beru jen jako soucast role. Ne vzdy jsou vztahy idealni. Bohuzel, moje postava je hrda i tvrdohlava zaroven, a totez se da rici i o Raknaiovi. Navic, narozdil od mnohych, moje postava velmi casto dodrzuje sve zasady i v extremnich situacich (kdyby ji nekdo vydiral ze bud neco udela, nebo sule zemre, uz jen z principu voli prvni moznost), ne, nezajima me ze Karlos ma u sebe medveda a maga, Maya se k nemu bude chovat jako vzdycky.
Po pravde, necekal jsem, ze Ave rekne to co rekl Smile a potesilo me to, ale na druhou stranu mi podobny souhlas s tim co Maya rikala reklo uz par jinych elfu (hrace na icq nepocitam).
Z me strany vsak slo ciste o rp, chtel jsem to zahrat do autu s moznosti dohody. Raknai rozhlasuje o Mayi ze je anti-lidsky a rasisticky zamerena a rika ji fanatik, ale ona ve skutecnosti vede jednani s Horianem a nejen s nim a navic ho povazuje za pritele (i kdyz s nim treba tyden nemluviSmile.

Pri snaze vytvorit spolecenstvi nam slo vzdycky o to, aby to byla nezavisla elfi komunita, ktera bude povazovana Isharem za partnera a pritele, ne za hosta, ne za sluhu. Soucasti toho bylo i nemichan ise do lidskych zalezitosti. Kdyby Ave, Cele a par dalsich (ted nehrajicich elfu) zapatralo v pameti, zjsitili by, ze uz tehdy se mluvilo o tom, ze clen spolecenstvi by nemel byt v armade (tehdy byla domobrana, a byli tam jen tri lidiSmile ). Ano uznavam, je moji chybou ze jsem to nerekl pri zarizovani srubu, ale to uz nejde vzit zpet. Taky se nekam ztratila knizka kde to bylo vse zapsany (byly dve, jedna tam je).

Opravdu neni v mych silach kazdemu elfovi zvlast rici uplne vse o vyvoji saary a vecech kolem ni, abych na neco nezapomnel. A i kdyz zapisujeme s Avem nektere veci, proste spousta veci neni doresenych a dotazenych do konce, taky proto ze sejit se s vami je opravdu udesny ukol.

Takze se omlouvam za ten spor s Raknaiem a ze jste toho museli byt svedky, ale jinak to neslo, my to chteli s Avem vyresit (a tim mysleno dotahnout do konce aby se nasel pokud mozno kompromis). Zaroven se mela vyresit tahle otazka do budoucna (Ave to doufam zapsal, takze se k jeho navrhu vyjadrete).

Nicmene, druha cast jednani, byla pokusem o vice veci. Prvni bylo ujasnit nejaky oficialni postoj k ruznym vecem, aby kdyz se bude prezentovat nazor spolecenstva jsme meli jednotny hlas (porekadlo o prutech svatoplukovych asi znate). Druha dat moznost VAM co nejvice urcovat smerovani Saary. Vy jste se ale do debaty vubec nezapojili, vetsinu casu byli "afk", chteli jsme slyset od vas, jaky zaujmout postoj k onem tematum, Ave cekal na vase vyjadreni skoro sedm minut, nez jsem pak odesel. Pokud uz jste nemeli naladu to rsit, meli jste to rict ig, ne psat kecy do chatu, to za prve, za druhe, kdyz jsme o tom mluvili, nejdrive jste se aktivne ptali a debatovali, behem par minut presli do afk stavu (bez jakkekoliv pripominky "musim neco udelat" "nebudu tu"), a prestali jakkoliv reagovat a nechali Aveho, aby vedl monolog. Vysledek? Je pekne znechuceny jako hrac a premysli ze s tim prasti.
Směm byl super, moc jsem se bavil, měli jste přijít taky darebové !
Ted nevim jestli ironie nebo to myslis vazne.

Avellion jestli to takhle pujde dal, skonci asi na praskachSmile
Ovšem že vážně, mám PvN (Player verus Nothing) postavu, tyhle situace jsou to hlavní, proč hraju.
haha, pěkné Biggrin
To sme mylsel že máte kvetinkovou saaru ale moc to tak nevypadá Biggrin
Pokud nechcete kazit vsem zabavu svymi hadkami, tak si to ujasnete bokem non RP a zmente si malicko v hlave RP charaktery. Je to jen hra a vase hadky jsou nechutne a kazite tim hru ostatnim imho. Hadky ano, ale v mezich a jak tak slysim kolem tak tohle meze hry davno presahlo.
Chceme hrat spolu a neco vytvorit, tim ze budete hrat sice krasne RP ale zasadne proti sobe, nic nevytvorite ale znicite.

Jeden priklad: Pokud hrajem s kamosema např. DrD+ a chceme se bavit delsi dobu, ne jen par veceru, zasadne vyzaduje PJ aby postavy hracu nemely v charakteru nejake vlstnosti naprosto se neslucujici s dalsi postavou. To proste nejde. Bud nebude hrat tak jak ma a bude za to trestan ze strany PJ anebo to skazi hru vsem a dane postavy nemohou pusobit v jedne druzine.

A to byste si meli vyjasnit i vy dva.
Já i Hafík (Maya) se hádáme v rámci role, to je vše, co by tě mělo zajímat. Bod byl na programu rady a každému snad mělo být jasné, že k tomu dojde. Tohle není The Sims online a nebudu tak ani hrát, smiř se s tím.
Winitare klid, žádný meze to nepřesahuje, je to prostě rp spor a nevidím důvod proč by se to mělo nějak no-rp řešit. Drž se tohohle Winitare dokud se postavy hádají a jejich hráči si nestěžují tak je to naprosto bez promblémů. Nehledě na to že jsem byl na sněmu v jistých ohledech dopadl mírněji než jsem čekal. A nejhorší věcí tam nebyl jejich spor, který mě možná trápí jako postavu, ale jako hráče v nejmenším, ale to že sem ke konci sněmu byl naprosto znechucen nezájmem a pasivitou efí populace. Když na sněm přijde půlka lidí co řakla že přijdou a pak ještě vidíš jak 3 z 6 jsou AFK...
Omlouvám se všem elfům, od pátku se mi nepodařilo lognout, byť jsem slíbil, že na sněmu jistojistě budu. Člověk míní a život mění. Žít ve dvou světech není jednoduché a občas se zájmy světů střetnou :-D. Tak to je. Ještě jednou se omlouvám.
Smile