Manawydan Fórum

Úplná verze: Záznamy z Arcana
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5
Strana 87

Nakoniec sa nám podarilo na poradu Arcana zísť v celkom hojnom počte. Vydali sme sa hladať prameň z ktorého sa získaval liek na Bolesť. Pri prechádzaní lesmi pri orčej pevnosti sme však na nijaký prameň nenarazili. Bojíme sa toho že vyschol, avšak plocha kde by sa mohol nachádzať je pomerne veľká.

Tak alebo tak čierna tekutina sa nesmie dostať nielen priamo do tohoto prameňa, ale ani do žiadnej studne či už pod mestom, alebo v meste. Je dôležité aby sa ochránili aj toky vôd pod zemou.
*knižka má niekolko strán úplne vytrhnutých*

strana 110
Tá predstava je proste šialená. Nieje možné aby sa dostali až sem, ale každý svet má svojich démonov ako som už videl. Prečo by ale robili niečo také? Nikdy nie priamo, ale pomaly poza chrbát.

Je to ale jedno. Dôležité je však aby sme náš prameň ochránili a mohli tak zabezpečiť aspoň Ishar a Vilhelmovice.

strana 115
Aj keď je mesto takmer vyľudnené dá sa nájsť dosť síl a vôle na to aby sme zhromaždili naše zdroje a konečne pomohli materiálne zásobiť všetkých v okolí potrebnými špeciálnymi surovinami. Bylín je stále menej než by sme potrebovali, ale aspoň sme rozoznali aj potreby kňazov.

Navrhnem ešte Valerii aby dole neposielali len strážcov. Je potrebné aby s nimi bol aspoň jeden liečiteľ - kňaz Helma, alebo iného boha. Sám mám v démonologii ohromné medzery, ale to sa od tej doby už i tak nedá napraviť.
Porada s občanmi mesta a zástupcami dalších rás prebehla viac menej bez nejakých dalších problémov. Dalo by sa povedať že už by všetci mali mať dostatok informácií o Bolesti natoľko aby nám boli schopný pomôcť pri hladaní piatich svitkov k prvému zdroju Bolesti.

Podstatné však je že slečna Valerie je asi niekde mimo. Nedostavila sa a ani nemám o nej bližšie správy. Veď uvidím či bude na jarmoku. Bez jej nariadenia do stoky nemôžeme vyslať stráže...
Nakoniec sa predsalen potvrdili obavy že za Bolestou stojí silný démon. Moje poslanie tu po niekoľkých rokoch začína vlastne nanovo. Je však dôležité aby sme už čímskôr postavili stráže k studni a nevodili tam naozaj nikoho.
Strana 125

Jednal som s drowmi avšak miesto toho aby sa snažili o spoločnú záchranu nás všetkých ešte viac prehlbujú krízu. Je to zložité. Treba však poznamenať že ich jednanie má dôvod v Bratrstve ktoré sa ich stále snaží všemožne ohrozovať.

Shunnarovi sa však pomaly vracia pamäť. To je aspoň jedna dobrá správa.

Jednanie mestskej rady s občanmi Isharu a hosťmi ukázalo že ani za tak ťažkej situácie niesme schopný sa spojiť pri hladaní záchrany.

Drowovia chcú aby orkovia mali pokoj od Bratrstva, ale sami sa prímeria stránia, orkovia chcú za každú cenu boj ale nie po boku Bratrstva. Každý háji len svoje záujmy ale neriadi sa zdravím rozumom.

Rozbroje musia skončiť. Aspoň nateraz a na povrchu. Treba čímskôr spojiť sily a nehľadať nejaké zámienky k rozbrojom. Je veľa tých čo by chceli bratrstvo rozcupovať na kúsky a pravdupovediac sa im v tomto ani nečudujem. Ich problém je a šťastie Bratrstva je v tom že i tieto skupiny s týmto spoločným cielom stoja rozdelené...

A ja naivne čakám pomoc od každého z nich...

Mnoho týchto skupín ma žiada o pomoc proti Bratrstvu, ale ani jedna z nich by neprijala pomocnú ruku tých ktorý by im v tomto cieli určite pomohli a ja sám by som im Bratrstvo nevydal len tak, a to napriek tomu že za mnoho problémov si Bratrstvo môže samo.

Sami cestu nenádu a to je niečo čo ich chráni pred sebou navzájom, ale zároveň nás rozdeluje pri snahe o bezpečnosť.
Zobudil som sa takmer na pravé poludnie. Slnko silne pálilo a necítil som nič iné len Bolesť a hlad. Ani prvé hlty potravy a vody mi neuľavili, skôr mi začalo byť horšie.

Posledné dni si akoby nepamätám. Akokeby boli dávno a pritom len včera. Neviem čo sa deje, možno mi prestáva slúžiť zdravie.

Dúfam že čoskoro sa mi sily vrátia.
Strana 205

Pomaly ale isto začínam znova pracovať v arcane. Trochu sa splnili moje obavy o tom že ma treba viac než som si myslel. Každopádne kým mám čas tak bude veľa možností.

Strana 206

Vyšiel som z mesta a všimol si že cesta na sever je posiata kostrami nemŕtvych. Opäť nejaký šialenec... Než som dorazil na sever dozvedel som sa od nejakého rolníka že pri jaskyni porazili nejakého nekromancera.

Nič zvláštne. Za posledné roky sa tam vždy nejaký vyskytol.

Podla možnosti som zozbieral nejaké šípy a kosti pre výskum, keď sa zrazu lesom mihol zranený a zmätený muž. Ukázalo sa že asi slúžil tomu nekromantovi. Skúsil utiecť na sever ale tam ho zastavil elf Avellion.

Po boji sme ho omráčili a zviazali ho ale to sa z kostí po okolí zrazu začal skladať obrovský kostenný golem a napadol nás. Chaosu využil nekromancer a utiekol niekam na sever. Kostenný golem bez svojho pána potom ešte niekolko krát skúsil napadnúť mňa i Avelliona ale evidentne bolo jasné že sa mu nechce. Nabral som dojem že vplyv nekromanta sa vytratil ale kúzlo zostalo. Skúsil som preto spretŕhať nite kúzla a dať golemovi voľnosť a na moje prekvapenie to zabralo.

Nekromancer nám ale utiekol a asi len čaká kým znovu naberie plnej sily aby mohol pomstiť smrť svojho učitela...
Strana 210

Po výzve ktorú som našiel na nástenke mesta o stratenom zákonníku Isharu som sa rozhodnol do tohoto hľadania zapojiť. Niekolko výprav sa tam odvážilo avšak mali vážne problémy prebojovať sa tam.

Šírili sa zvesti o mocnom kostennom mágovi. Ktorý bol v chodbách. Preto bolo jasné že bude treba zohnať väčšie množstvo bojovníkov aby sme ho porazili. Veľkou náhodou sa k nám pripojila čarodejnica Siren ktorú sme už niekolko rokov v Arcane nevideli. Tiež sa nám podarilo osloviť Moradinovho kňaza Gerga. K výprave sa za česť elfov pripojil aj Mahtarin a náš adept Ragiowan.

Príprava trvala trochu dlhšie čo vyvolávalo nervozitu. Keď sme sa však dostali dnu cez magický portál tak sme boli viac menej prekvapený. Okrem pár ohnivých a dymových škriatkov tam nebolo nič. Až za prvými dverami sme ho našli. Chýry o ňom neklamali. Naozaj sa jednalo o velmi mocnú bytosť, ktorá mala už nejaký ten rok odpočívať v hrobe...

Boj s ním nám zabral vela času aj síl, avšak nakoniec sa nám ho podarilo poraziť. To sme však boli len na začiatku jaskyne. Pred ďalšími dverami sme sa pripravili, pretože cez vysokú stenu nebolo poriadne vidieť a ani počuť čo nás tam čaká. Preto som ja a Siren povolal čo najviac bytostí aby sme mohli vyrovnať sily. Náš predpoklad sa ukázal správny. Čakala nás tam svorka pekelných psov.

Boj netrval velmi dlho, ale stál nás mnoho síl. Tesne po ňom na nás začali zpoza stenu lietať jedové strely. Bol tam ďalší mág. Počuli sme tiež zúrivý štekot. Naslepo sme skúšali strielať za stenu až už štekot nebolo počuť. Ostal tam len ten druhý mág.

Tentokrát sme už boli lepšie pripravený. Vedeli sme čo nás čaká tak sme sa na neho po krátkej príprave vrhli. Gerg ho zahnal do kúta a všetci ostatný sme sa mu snažili narušovať čarovanie. Kostlivý mág velmi rýchlo okúsil silu svojej vlastnej medicíny. Ragiowan mu uštedroval magické strely, ja so Siren sme skúšali melfov šíp a striedavo blesky zatial čo Mahtarin nenechal luk oddychovať. Nakoniec som ešte zoslal v rýchlom slede pár bleskov a Gerg mu uštedril smrtelnú ranu ... ak sa to tak dá povedať.

Zákonník sme našli v truhle neporušený. Gergovi sme za jeho službu slúbili pomoc pri dobývaní mesta Goren-Zar. Siren sa znova odobrala nevedno kam a Mahtarin sa vrátil do lesov. Ragiowan bol za svoju pomoc odmenený tým že sa stal plným členom cechu Arcanum.
Strana 212

Po dlhsej dobe som si znova spomenul na tuto knizku...

Pred par dnami nam do cechu Alvin priniesol lampu zo zvlastneho modreho mineralu. Vravel ze ju nasli v jaskyni pri Cyprone. V TEJ jaskyni...

Ulozil som ju u nas aby sa nieco zleho nestalo, holt stalo sa. Par dni na to som pocul zvlastne zvuky. Ked som zisiel dole do cviciska tak som nasiel lampu i nas magicky kruh svetielkovat. Zamkol som a vysiel hore. Tie magicke dvere sa zatial nepodarilo prekonat nikomu a nicomu tak som sa rozhodol ist do mesta dokupit nejaky nabytok.

Nez som vysiel von tak zdola pribehla nejaka kostra a zastihla ma nepripraveneho. Najprv som ju spomalil a vo vhodnej chvili privolal Igora. Zisiel som dole a zistil ze je tam dalsia kostra. Rychlo som si vzal aspon zakladne brnenie, privolal aj Maxa a postaral sa o jej nezivot.

Kratko na to sa vsak objavil z kruhu dalsi nemrtvy. Rychlo som vysiel hore v snahe kryt sa ale bol stale za mnou. Po nahanacke som ho znova ochromil a privolal aj Andreasa. Vsetci traja mu ukazali ze do Arcana sa bez pozvania nechodi.

Zisiel som dole a rychlo zobral lampu prec od kruhu. Kratko nato prestal ziarit.

Zda sa ze tato lampa pritahuje duchov a kruh je pre nich ako brana. Je to zvlastna kombinacia. Musime byt opatrny. Nieje dobre rusit mrtvych v ich spanku.
Brak: Není to lampa je to kámen, přehodilo se to na grafiku lampy kvůlí menší chybce z mojí strany. Byl bych rád kdyby jste to brali jako že to byl kámen
26.Toru 290.roku

Po dlouhý době jsem se taky dostala na poradu Arcana. Dorazila jsem pozdě, ale o nic jsem nepřišla. Na pořadu byl jedinej bod - Co se svítícím kamenem. Je to celkem nebezpečná věc, zvlášť poblíž našeho velmi aktivního magickýho kruhu dokáže vyvádět psí kusy.
Padlo několik návrhů co s ním, včetně toho, hodit kámen do moře někde hodně daleko od břehu. Něteří však byli proti tomu, a tak jediná další možnost je uložit ho v Arcanu. Z toho důvodu je nutný ho pořádně zabezpečit. Nakonec jsme se shodli, že necháme vyrobit truhlu ze stejný slitiny jako jsou dveře do místnosti s kruhem, opatřit pořádným zámkem a nejlíp ještě magickou ochranou a kámen uložit v ní.
První úkol bude zjistit, z čeho jsou ty dveře vyrobený. Možná to ví Valerie, která je tenkrát kovala, možná jsou někde poznámky o materiálu, kterej byl pro jejich výrobu dodán.
(vzkaz mistru Mirovi)

Hluboká temná noc. Ragiowan vstoupil do Arcana. Lehkým tichým krokem došel k zasedacímu stolu. Sňal z hlavy klobouk a položil ho na stůl a sundal si svůj plášť, který přehodil přes židli. Vyňal z brašny lahvičku inkoustu a brk. Přešel ke knihovně a vzal prázdný pergamen a vrátil se ke stolu. Na pergamen úhledným a pečlivým písmem napsal:

Vážený mistře Mire
hluboce stydím, ale zapomněl jsem Vám dřív zdělit, že jsem jsem jednal před několika dny s kovářkou Valérii ohledně zhotovení kovové truhlice na ten svítící kámen. Souhlasila. Jen že musí zjistit jaký materiál bude potřeba k výrobě té truhlice. A pak nám zdělí kolik bude požadovat.
S úctou Ragiowan


Uschoval lahvičku inkoustu a brk do brašny. Přehodil si plášť na záda a nasadil si klobouk. Pergamen odsunul doprostřed stolu a tiše odešel z Arcana.
Hned ako som sa zobudil som zacítil silné otrasy. Prichádzali z hora, nie od zeme... Vybehol som po schodoch a zistil že Svietiaci kameň sa začal otriasať a s ním celá budova.

Rýchlo som ho vzal a odniesol čo najdalej od mesta. Zastavil som sa až v dedine pred Cypronou. Potom čo som ho tam bezpečne uložil daleko od akejkolvek prírodnej alebo inej mágie tak som sa ponáhlal za Valeriou.

Trochu som urýchlil výrobu truhlice a ešte som vyskúšal jej bezpečnosť. Tak či tak by sme mali kameň presťahovať niekam kde by nebol v hoci zatienenom pôsobení magického kruhu u nás.

Tak alebo tak bude treba zhromaždiť nejaký materiál na opravu strechy... ešte že zima skončila.
(vzkaz Mirovi)
Vážený pane Mire,
chvíli po vašem odchodu se vrátil stavitel z obhlídky a předložil nám seznam materiálu potřebného pro opravy budovy. Nemeškal sem a pustil se do schánění. Některé věci jsem měl buď doma a mohu je postrádat (abych byl přesný budu rád že se jich zbavím) a nebo je šlo získat od přátel. Jasanová prkna sem za asistence pana Broga v truhlárně zhotovil sám a hřebíky jsem získal od jednoho kovářského učně. Hlínu a kamení sem měl uloženou doma takže s tím nebyl žádný problém stejně tak jako pila a kladivo co mi zbyly ze stavby ohrádky pro koně. Jediné co zbývá sehnat jsou otepy slámy, ale ty jsem již domluvil s farmářkou Ančou Sazeničkovou, sláma jí prý zůstává a za obarvění šatů na rytířské klání mi ji přenechá. Jediné co zbává se sehnat sud a naplnit ho vodou ale to myslím že nebude takový problém. Všechny sehnané věci sem dal do velké krabice však ste si jí už určitě všiml.
Josef Mrkvička
Vážený mistře Mire,
doplňuji seznam opatřených věcí k opravě Arcana. Sud je také zajištěný.
Dále jsem provedl předběžný rozhovor s panem Unkem. Se vším souhlasil.
V následujících dnech Vás vyhledá k sepsání smlouvy a dohodnutí platu.
S úctou Ragiowan
Napriek faktu ze porada bola vcelku strucna zariadili sme hned niekolko veci.

1. Oprava budovy prebehla vcelku hladko.
2. Dohodli sme vyber clenskeho poplatku vo vyske 3 zlate na clena na rok (mesiac RL casu)
3. Ohladne svietiaceho kamena sa clenovia Arcana dohodli s predstavitelmi jak Helmovej tak Moradinovej cirkvy na presune kamena daleko za Cypronu to byvalej helmovej svatyne kde bude dalej skumany.

Pre tento ucel vycestujem na toto miesto a pripravim magicky kruh, rovnaky aky mame na nasom cvicisku. V tomto ale urcite budem potrebovat pomoc predstavenych Helmitov.

4. Ohrada pre potreby cechu je uz k dispozicii. Este uvazujem nad tym ci bude vhodne jej kapacity vyuzit aj pre sklad.
Kameň zmizol...

je zrejmé že sa nám niekto vlámal do cechu. Dvere ktoré sme nechali vyrobiť z kovu boli jemne otvorené, avšak s drevenými si nedal velkú námahu a rozsekal ich na kusy.

Rovnako tak jemne otvoril truhlu.

To že by kameň alebo nejaké magické bytosti samy otvorili dvere na cvičisko, kde sme našli krv a pečené kurča (*) nieje pravdepodobné. Rovnako truhla samotná bola chránená proti mágii. Musel v tom byť niekto zvonka.

* Kliadba polymorfu?
Po informovaní Isharskej armády a diskusii s pár občanmi jak Isharu tak Cyprony sa stále nedá presne určiť kto mohol ukradnúť ten kameň.

Zrejmé je však to že podobný, alebo náš kameň použila nejaká čarodejnica k prekliatiu.

Po tomto incidente je aj tento kameň k nenájdeniu.

Cech Semper Fidelis prejavil záujem o to aby Arcanum vybudovalo svoje druhé sídlo v hradbách Cyprony. Do budúcna je to zaujímavá volba.
A ešte jeden záznam pomimo. Pred časom som v stokách videl ducha ženy. Snažil sa mi niečo ukázať, ale neprišiel som na to kam chce aby som šiel.

Okrem iného celá situácia sa len komplikuje. Pár členov vrátane strážneho pred naším sídlom povedalo že by o kameň mohli mať záujem trpaslíci. Na čo by im ale bol?
Naša výprava do starej svätyne helmitov bola úspešná. Banditov sme prekvapili po nejakej oslave. Boli opití a porazich ich bolo jednoduché. Našli sme v poslednej miestnosti opitú ženu, ked zistila čo sa stalo ušla na koni.

Pevnosť je v dobrom stave, ale bez vybavenia. Okrem bezpečných kovových dverí chýbajú mreže a hlavne cesta hore by potrebovala opravu. V tých miestnostiach ktoré sú opatrené dverami sa dá bývať.

Na istú dobu tam môžeme vykonávať výskum tak ako sme ho plánovali.

Našli sme tam nejaké plány na lode a staré lodné mapy... bohužial tá žena sa vrátila. Ked som sa prebral z omráťenia plány boli preč... Bohvie na čo im budú...
z poznámek Terezy Černovírové

7. Toru 294.

Zdálo by se, že krádeží modrého kamene celá příhoda skončila, ale není tomu tak. Dostala se ke mě spousta příběhů a doměnek; některé mi připadají dost přitažený za vlasy, v jiných, zdá se, by mohl být kus pravdy. Z celý tý změti se vynořuje velmi hrubý, nezřetelný obraz událostí a s ním spousta otázek a podezření. Jedno je jisté. Kámen je důležitější, než se původně zdálo, a v okolí města je někdo, kdo ví, k čemu kámen doopravdy slouží. Anebo někoho takového zná. A ten někdo by za kámen dal kdoví co... Poslední porada v Arcanu byla v tomhle směru podnětná.

Před pár dny jsem mluvila s Fenkem, prosil mě o pomoc Arcana v nějaký věci. Pozvala jsem ho na poradu, aby se mágové domluvili přímo s ním. Bohužel nedorazil...

Na objednání nových dveří do patra si nikdo nevzpomněl. Po pravdě, já též ne.
Stran: 1 2 3 4 5