Manawydan Fórum
[RT] Whitey - Verze k tisku

+- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu)
+-- Fórum: Manawydan - Ultima Online Shard (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Fórum: Koordinace (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Téma: [RT] Whitey (/showthread.php?tid=1740)

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

RE: [RT] Whitey - Whitey - 12.06.2014

Kytky jsou dohrabané (viz. jinde, bylo restartováno).
Ve zbytkovém čase se hrabu ve zbrojích. Pracuju na vytvoření gumpu. Nesnáším dělání gumpů.

RE: [RT] Whitey - Whitey - 13.09.2014

Nedokáži se dokopat k žádné činnosti. Začínám alespoň procházet a řešit bugy na Mantisu, snad mě to k něčemu namotivuje.

RE: [RT] Whitey - Whitey - 25.12.2014

A umí tohle vaše boty?
[attachment=1675][attachment=1676]
SVN 2880, bylo restartováno.

Po restartu prosím GM o testy, zda takové multiboty správně fungují v kombinaci s kouzly apod.

RE: [RT] Whitey - Thanis - 26.12.2014

Zkusil jsem enchantnout rukavice +9 znalost zvěře a ochočování, dávají mi jen znalost zvěře, jinak dělalo se něco se zbraněmi? mám ted najednou o sekundu pomalejší útok u Píky a Bardychy

RE: [RT] Whitey - Whitey - 26.12.2014

Vypočtený čas útoku se násobil 0.75, já to teď při oddělování script zřejmě zrušil.
Vrátím to tam pro cs3 zatím zpátky.

Udělal jsi ty rukavice správně? Co se psalo v jejich popisu? Dělal jsi je bednou/spawnerem, nebo jinak?
"typitemu:E=Skill Animals 9 Taming 9"
Já ať testuju jak testuju tak to funguje.

Jediný problém na který jsem narazil (a který je hádám obecný všem itemům/kouzlům) je že nasazení dvou itemů např. síla +5 zvedne sílu o 5 (správně, nesčítá se stejný zdroj), ale po sundání jednoho z itemů se to zruší i když je druhý nasazený. Na opravu toho se bude muset upravit systém aury. Na tom už dlouho uvažuju, ale teď mám rozdělané dva projekty od kterých nechci odskakovat, nebo to zas nikdy nebude (Dynamické efekty nápojů a CS4).

ty rukavice jsem enchantoval pomocí [enchant skill Taming 9 and [enchant skill Animals 9, tedy přes bednu ne, jinak co se týče zbraní tak kromě pomalejšího utoku je ten utok taky silnější a asi i přesnější dmg se celkem zvedl, zkusím to přes tu bednu ještě

tak přes bednu to funguje, ale za každe 10 co napíšu za ten skill se to sečtě, takže za Animals 10 a Taming 10 dostanu Animals a Taming oboje 20 Biggrin

To sčítání hodnot už jsem opravil (SVN 2883, bylo restartováno).
Ten příkaz musíš formulovat dohromady, tj. "[enchant skill Taming 9 Animals 9".

RE: [RT] Whitey - Whitey - 10.01.2015

Peru se s překopáním systému efektů (Aury) na něco použitelnějšího.
Minimálně 14 dní teď nebudu schopen zkompilovat skripta, nebo je odeslat - změna je dost rozsáhlá, zasahuje hodně oblastí.

RE: [RT] Whitey - Whitey - 10.01.2015

Ty vole, to sem si ukousnul sousto.

RE: [RT] Whitey - RadstaR - 10.01.2015

Drzim palce. Neni nic horsiho nez neco prepisovat.

RE: [RT] Whitey - Whitey - 11.01.2015

Je to páté přes deváté, BodyEffect (vliv na staty) si hraje s halucinacema a zmatením u NPC (kouzlo Šílenství), každý ten efekt startuje jinak a je poskládaný ještě jinak, do toho tuna interfaců které se jednou použijou a jindy se na ně kašle... jinak řečeno, dělalo to víc lidí najednou, bez patřičné koordinace.
Takže to ve finále ani tak nepřepisuju, jako píšu nové. Bude to celistvý modul, a vše se bude číst z něj.
Když se budou zjišťovat staty postavy (síla, obratnost, inteligence), tak se nebudou prohledávat efekty v auře a zjišťovat jestli některý z nich nemá na něco vliv, ale osloví se modul SOE (sum of effects) a jednoduše se ho dotážeš na StrBonus, DexBonus a IntBonus. To samé pro skilly atd., prostě to obslouží co je potřeba a vyplivne to hotové výsledky.
Akorát že to znamená zjišťovat co v auře co dělalo, zkusmo do toho strčit a doufat že ti na druhý straně něco neupadne. A pak podle toho napsat nový skripta, který budou dělat to samé, ale lépe a s novými funkcemi (případně starými, které ale nebyly nikdy zprovozněné).

PS: Mám radost že jsem nejdřív dokončil ty dynamické efekty (definice nápojů v XML), aspoň po mě nezůstane zas něco nedotaženého. Navíc při práci na nich jsem se o těch současných efektech hodně přiučil, a částečně si to i ty změny aury vynutilo.

RE: [RT] Whitey - Biosek - 11.01.2015

Nevim jaky ma tenhle modul ma rozsah, ale naprosto s tebou soucitim, kdyz si vzpomenu na domaci ukoly na C# z tohodle semestru, kdy jsem mel delat konzolovy excel. Mame automaticky system na vyhodnocovani vysledku (zkompiluje, projede cca 10-15 vstupnimi testy a zkontroluje vysledky), me to neprochazelo 2 dny pred deadlinem na 2 testech a absolutne jsem netusil jak to opravit, takze jsem to nekolikrat prepisoval do uplne jiny struktury, ktery taky nefungovali a cca 3 hodiny pred deadlinem jsem dodelal reimplementaci toho mojeho prvniho navrhu a proslo to. Ja mel takovou radost, ze jsem malem spadl ze zidle Smile.

Tesim se, az budu mit v cervnu hotovou skolu (po statnicich na Bc. doufam), ze konecne budu mit cas na veci, ktere chci delat. A to vcetne Manawydanu.

RE: [RT] Whitey - Whitey - 14.01.2015

Konečně jsem skolil několik vývoj blokujících problémů ohledně efektů na postavě - například jak serializovat IEffectSource (interface parametrů zdroje efektu), které může být cokoliv.
Začínám dělat pokusy s efekty měnícím staty, dávajícím halucinaci, zmatení a míromilovnost (Peaceful). Pokud bude jádro běhat jak má, začnu převádět další efekty, tj. ty měnící skilly, dávající neviditelnost atd.

RE: [RT] Whitey - Whitey - 17.01.2015

Spousta práce na efektech.

RE: [RT] Whitey - Whitey - 19.01.2015

Ježiš to jsem si s těmi efekty naběhnul. Občas mě jen ta hromada napsaného kódu odrazuje od smazání a načteni původních dat ze SVN.

RE: [RT] Whitey - Stig - 19.01.2015

Tak to přeju hodně síly.. Je to humus přijít k nějaké rozdělané ("hotové") věci tohohle rozsahu. Biggrin Člověk by to nejradši mázl a začal od nuly, ale když vidí před sebou tu hromadu kódu a hromady závislostí, tak se holt musí pustit do té pomalé nevděčné dřiny předělávání.

RE: [RT] Whitey - Whitey - 20.01.2015

Hlásím ztrátu práce cca za 1/2 hodiny. Je na návštěvě ségra s tím jejich malým rajbajzníkem. V necelém jeden a půl roce už umí zacházet s jedním tlačítkem na počítači Smile

RE: [RT] Whitey - Poutnik - 20.01.2015

Hammer time!

[Obrázky: child-abuse.jpg]