![]() |
Diskuze o prohřešcích a trestech - Verze k tisku +- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu) +-- Fórum: Manawydan - Ultima Online Shard (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=13) +--- Fórum: Pravidla a prohřešky (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=75) +--- Téma: Diskuze o prohřešcích a trestech (/showthread.php?tid=1269) |
RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Carwen - 28.06.2017 Kolem zlodějského cechu se pokud vím tak nějak potuloval Keringer se Sokarem, jednou sem tam byl a udělal s nimi pár mini úkolů/eventů (který byli super), ještě s jedním hráčem i za nějaký ten obnos ale mám za to, že jak zmizeli ti dva, tak zmizel i cech. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Stig - 28.06.2017 On nezmizel, jen je otázka, jestli za sebou Keringer se Sokarem nezamkli vchody a jestli je tam vůbec nějaká samoudržitelná zábava a může to fungovat i bez online GM. ![]() RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Whitey - 28.06.2017 K těm trestům - znova upozorňuji na https://gitlab.com/Manawydan/Public/issues/1326 . Podle toho návrhu může být zloděj devětkrát chycen, než se dostane na hranici druhého trestu a dostane 4 dny basy místo 2. Dále počítá s možností utéct z basy... A v neposlední řadě může se seznam trestů upravit a nezačínat 2 dny vězení, ale Vyhoštěním. Tj. zloděje by museli chytnout podesáté v řadě než ho pošlou sedět. Do té doby ho budou jen vyhazovat z města. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Segoves - 09.07.2017 (28.06.2017 v 11:52)Stig napsal(a): On nezmizel, jen je otázka, jestli za sebou Keringer se Sokarem nezamkli vchody a jestli je tam vůbec nějaká samoudržitelná zábava a může to fungovat i bez online GM. Jestli je tu funkční cech zlodějů rád bych se přidal. Samozřejmě bych nejprve rád věděl jaký má smysl takový cech, cíle a ambice. Jestli to jsou levičácký anarchisti proklínající monarchii, nebo jen jebky. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Segoves - 09.07.2017 (28.06.2017 v 21:17)Whitey napsal(a): K těm trestům - znova upozorňuji na https://gitlab.com/Manawydan/Public/issues/1326 . Několikrát a jsem navrhoval at se přidájí "trestní body", které časem postupně klesají, ale když je někdo vyhrotí do maximum at mu klidně hrozí perma zabití. např 0-30 - den vězení (za krádež dejme tomu 10 bodů - tři nepovedené krádež až pak stráž zareaguje a dotyčného zakne). 30-40 - 2 40-60 3 60-70 4 80 -90 5 - nucené práce ![]() 100 -120 6 atd. atd. až například 200 - poprava ![]() každý týden by to kleslo o 15 bodů za měsíc teda o 60 bodů. a hle zlé postavy mohou klidně hrát a když se rozpracuje rejstířk tresstů tak ví co ho i čeká, když se nenechá chytit trest půjde dolů. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Desmond - 27.08.2017 Co můžu dělat, pokud jsem omylem (makrem) zaútočil na NPC ve městě a dostal jsem lístek na 30 dní vězení a 10zl pokutu (prý vražda - byl to jen jeden výstřel do questového NPC, nevím jestli ho to zabilo, ale myslím, že ne - stalo se to při probíhání kolem rohu budovy)? RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Stig - 27.08.2017 (27.08.2017 v 09:22)Desmond napsal(a): Co můžu dělat, pokud jsem omylem (makrem) zaútočil na NPC ve městě a dostal jsem lístek na 30 dní vězení a 10zl pokutu (prý vražda - byl to jen jeden výstřel do questového NPC, nevím jestli ho to zabilo, ale myslím, že ne - stalo se to při probíhání kolem rohu budovy)? Předpokládám, že už Tě někdo pustil? Ve vězení jsem Tě už nezastihl. ![]() Tudíž asi jediné, co by se mělo dořešit je, zda NPC opravdu zemřelo a pokud ne, proč byla pokuta za Vraždu a nikoliv za Napadení... RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Desmond - 27.08.2017 Nikdo mě nepustil, jen jsem se nenechal chytit ![]() Zda šlo o vraždu či ne nevím, výstřel byl jeden při přeběhnutí přes roh a pak se na mě vrhla stráž, takže jsem zdrhal. Možná NPC dostal kritický zásah a vykrvácelo (tělo jsem neviděl, takže IK to nebylo). NPC, které jsem napadl bylo na rohu tržíště (pravá strana), tam je roh budovy s lavičkou, kde sedí questové NPC (elf, co chce pomoct sehnat nějaké základní věci) - myslím, že ještě jedno NPC je vedle něj a to to myslím bylo, ale dost možná to byl ten elf, koho jsem napadl. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Whitey - 27.08.2017 @Stig: Když nenajdeš postavu ve vězení tak můžeš použít administraci trestů v Zákoníku. @Desmond: Kvestová NPC jsou chráněná, nejdou zabít, jen na chvíli zmizí. Jejich napadení je ale trestné, stejně jako u všech obyvatel města. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Desmond - 27.08.2017 Eh...opravdu mě stráž portne do vězení, i když mi zbývá víc jak 1/3hp? Ach jo...tak už mě najdeš ve vězení. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Whitey - 28.08.2017 Pokud jsi byl nějak znehybněn (kouzlem, perkem) tak ano. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Desmond - 28.08.2017 No...dá se šípem znehybnit? A teď trochu z jiného soudku? Co mám teda dělat? Mám to nějak řešit nebo to mám na měsíc zabalit a čekat, až mě to pustí ven? RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Stig - 29.08.2017 Jsi volný, promiň za zdržení, dorazil jsem domů až před chvílí. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Desmond - 29.08.2017 V pohodě, jen jsem chtěl vědět, zda se to bude nějak řešit či nikoliv. Takhle jsem pořád nadějně sledoval forum a koukal do hry, jestli se náhodou něco nezměnilo ![]() Díky. RE: Telegrafické zprávy. - Stig - 11.09.2017 (11.09.2017 v 17:47)Nevrin napsal(a): (Prasee zemřela na farmě Andělina Farma 7 něčí rukou / obdrženo 10.9. 2017 23:35:24 / zabita byla 3 prasata a jedna ovce)Hříšník byl potrestán. Řešil to Thanis, tak nevím, jestli s Tebou o tom už mluvil. Ozvi se jemu nebo mně, pokud bys potřeboval náhradu škody, osobně bych tomu klidně dal zelenou, zvlášť pokud už nemáš chovný pár. RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - Nevrin - 11.09.2017 S Thanisem jsme se potkali ve hře. O náhradě jsme nemluvili. Zabití zvířat si ponechám jako vodu na mlýn pro orkskou propagandu. ![]() RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - RomanLord - 20.10.2017 Zdrvím prosím mám hned několik věcí, hraji více postav i sesta. A stane se třeba že za bojovníka prodám vendorovy nějakému cizímu hráčí co má toho vendora regy. a pak za čas třeba z mágem od toho vendora chci na koupit regy a asi tm byli regy co sem tam dal z valecnikem tak to hlasí support. ale ja pritom z valecnikem prodám reg za 1st a koupím za 5st coz mi neprijde jako support:/ Navíc jsem omyl zaůtočil na postavu v isharu 2x cervenym kurzorem(chtěl jsem s ní promluvit, ale zapoměl vypnout boojovy mod) Tak místo aby stráž zaůtočila na mě a zabila mě tak šla po tom npc tu zavraždila stráž a pak to hodil na mě že mám měsíční trest ve vězení za vraždu co jsem neudělal : ![]() ![]() RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - RomanLord - 20.10.2017 (20.10.2017 v 17:09)RomanLord napsal(a): Zdrvím prosím mám hned několik věcí, hraji více postav i sesta. A stane se třeba že za bojovníka prodám vendorovy nějakému cizímu hráčí co má toho vendora regy. a pak za čas třeba z mágem od toho vendora chci na koupit regy a asi tm byli regy co sem tam dal z valecnikem tak to hlasí support. ale ja pritom z valecnikem prodám reg za 1st a koupím za 5st coz mi neprijde jako support:/ RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - RomanLord - 20.10.2017 (20.10.2017 v 21:03)RomanLord napsal(a):(20.10.2017 v 17:09)RomanLord napsal(a): Zdrvím prosím mám hned několik věcí, hraji více postav i sesta. A stane se třeba že za bojovníka prodám vendorovy nějakému cizímu hráčí co má toho vendora regy. a pak za čas třeba z mágem od toho vendora chci na koupit regy a asi tm byli regy co sem tam dal z valecnikem tak to hlasí support. ale ja pritom z valecnikem prodám reg za 1st a koupím za 5st coz mi neprijde jako support:/ RE: Diskuze o prohřešcích a trestech - RomanLord - 20.10.2017 (27.08.2017 v 16:26)Stig napsal(a):me se stalo neco podobneho :_)(27.08.2017 v 09:22)Desmond napsal(a): Co můžu dělat, pokud jsem omylem (makrem) zaútočil na NPC ve městě a dostal jsem lístek na 30 dní vězení a 10zl pokutu (prý vražda - byl to jen jeden výstřel do questového NPC, nevím jestli ho to zabilo, ale myslím, že ne - stalo se to při probíhání kolem rohu budovy)? |