![]() |
Orkština - Verze k tisku +- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu) +-- Fórum: Manawydan - Hráči hráčům (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=14) +--- Fórum: Orkové (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=44) +--- Téma: Orkština (/showthread.php?tid=1336) |
RE: Orkština - Tulgyr - 21.09.2009 lepší jak mluvit spisovně jak nakej lamér....Ano barbarštinu z andarky sem převzal já.V betě jedna sem tak začal mluvit a chytlo se to a rok to tak je... RE: Orkština - Urken - 21.09.2009 Tady jsem se snažil to trochu poupravit,samozřejmě úpravy jsou nutné ![]() Žlogťág - Zlato,zlaťáky Rulg - Děkuju Gruk - Rozumím,Chápu Grum - Ano Nub - Ne Larg - Ty Agh - a (spojka) Čárák,Mogunga - Magie Šagr - Kámen Blahrg - Mluvit,říct Mogunga grák - Lektvar,nápoj Bubghoš - Dobře,úžasné Nubghoš - Nudné,blbost Liďgurák - Člověk Uruk - Ork Hoowah!,Gruumsh! - Bojový pokřik Gromp - Zabít Krimgák - Past Goth - Pán,náčelník Ogák - Obvaz Tarág - Regenty Wogák - Dřevo Kožug - Kůže Farůg - Peří Makurg - Řemeslník Snaga - Otrok Togshun - Jed Gaash - Oheň Zbraně Kigg - Kopí Womg - Drtivá zbraň Womg'r - Palice Olig - Luk Olig'r - Lučištník (lovec) Lig - Šíp Xolig - Kuše Xligs - šipky (do kuše) Igg - malá zbraň Lugk'r - Sekera Zult - Meč Zult'r - Bojovník s mečem Glok'r - Štít Číslice Ash - Jedna Dug - Dva Gahk - Tři Futh - Čtyři Hog - Pět (Futh hog hog-500) Hash - Šest Hdub - Sedum Hgahk _ Osum Hfuth - Devět HoHo - Deset RE: Orkština - Fenek - 21.09.2009 Nemělo to bejt jako nějaký popichování, nebo tak něco, Tulgyre. To, žes převzal andarijskou barbarštinu vim od doby, cos to začal používat (přecijen Grum, Huu apod. používaj právě barbaři tam), jen by to podle mě chtělo něco jinýho, anebo když už, tak abyste to měli aspoň jednotný... Mluvíš s jednim orkem a ten ti třikrát ve větě střídá způsoby mluvy, mluvíš se dvěma orkama, jeden mluví normálně, druhej mluví jako ork. RE: Orkština - HaF - 22.09.2009 Heh, jestli takhle budete skutecne kecat vetsinou jen v orkstine, tak to abych se naucil dalsi drowi slova ![]() (21.09.2009 v 17:49)Fenek napsal(a): Hlavně se mi nelíbí, když orci mluvěj jak idioti (myslim hlavně infinitivy)... až moc mě to připomíná Andarijský barbary... Anebo kharunu z dp2...ja myslim, ze prave tohle z nich dela tu zabavnou cast a ma to svoje kouzlo. Zduvodneni je proste, ork proste neumi tak dobre obecnou rec tak ju komoli ![]() RE: Orkština - Nevrin - 22.09.2009 Orkove spise obecnou rec zamerne przni. ![]() Urcite Urkene vytrvej v pouzivani tehle novych slov. Nejlepsi zpusob, jak to uvest v zivot je demonstrovat to v praxi. Kdyz te slysim takhle mluvit, hned se mi nektera slova zdaji prijatelnejsi, nez pri prvnim shlednuti tady. Pocitej, ze jen zlomek z nich ma asi sanci uchytit se na trvalo, ale i tak to stoji za pokus. ![]() RE: Orkština - HaF - 22.09.2009 To cos napsal mi zni jako kdyby kazdej ork byl vzdelanej jazykovedec kterej zvlada plynne mluvit jednim jazykem a jeste zamerne ho komolit ![]() RE: Orkština - Myrsha - 22.09.2009 ![]() RE: Orkština - Smegynka - 22.09.2009 Myrsha mi se snazime co nejlepe zlepsit mw stejne jako gm ![]() RE: Orkština - Myrsha - 22.09.2009 Hele nelez mi do zadku jo! ![]() ![]() RE: Orkština - Winitar - 22.09.2009 Hele nelez Marině do zadku jo! ![]() RE: Orkština - Urken - 22.09.2009 Mohl bych poprosit nějaké moderátory aby pravidělně aktualizovali uvodní příspěvek ? ![]() Gobrug ![]() ![]() RE: Orkština - Nevrin - 22.09.2009 At tenhle topic klidne zplani. Vysledek se potom vydestiluje do nejakeho samostatneho tematu a da se mezi dulezite. RE: Orkština - Eldarin - 24.09.2009 Nedělejte z toho moc bordel, bude to dost špatný když si nebudete rozumět ani navzájem ![]() RE: Orkština - Urken - 25.09.2009 No většinou si rozumíme jelikož do závorek napíšeme co to slovo znamená ![]() Pár nových slov: Grub - jídlo Hralp - hlad Hgraluk - kuchař Hlagnag - lebka Mogu - moje,mám (přivlastňovací sloveso) Blurug - červená,rudá RE: Orkština - Urken - 04.10.2009 Tak další aktualizace ![]() Poupraveno: Magie - Mojo (Mogunga bylo divný) Lbbák - Lebka Jít,Chodit - Šguh Číslice Jag - Jedna Dub - Dva Gagh - Tři Fugh - Čtyři Pug - Pět Šashg - Šest Sdug - Sedum Ogahg - Osum Dugut - Devět Ďugh - Deset Šoblag - Sto Nové slova: Hlaga - Hlava Silný - Waagh Co - Bgho RE: Orkština - Urken - 07.10.2009 Nová slova : Lagbag - Světlo Hááádrag - Blesk Kuug -Kost Předělaná slova : Liďák - Člověk (liďgurák bylo blbý tak to bude klasika) RE: Orkština - fajlajpi - 08.10.2009 Znovu drobná poznámka, přijde mi nevhodné překládat zvratné "se". Hlavně proto, že zvratnost sloves mi k orčí řeči moc nesedí (je tradiční říct "ty nesměj, liďák!" nebo snad líp "ty nesmát, liďák!"), navíc to v kombinaci s nepřeloženými slovesy bude dost matoucí ("ty su nesměj, liďák!"). Pokud by někdy orkština dospěla do stádia, kdy bude mít přeložená i slovesa, pak by byla chvíle pro přeložení i zvratného se, ale do té doby je lepší ho vynechávat. Podle mě. RE: Orkština - bartik - 08.10.2009 Slovíčka pro mágy Lagbag - světlo Hááádrag - Blesk Togshun Xilg - Jedový šíp Lagbag Xilg - šipka (např. Igni Ji) Štít - Glokr (něco už urken napsal v nových slovíčkách) RE: Orkština - Urken - 08.10.2009 (08.10.2009 v 16:03)fajlajpi napsal(a): Znovu drobná poznámka, přijde mi nevhodné překládat zvratné "se". Hlavně proto, že zvratnost sloves mi k orčí řeči moc nesedí (je tradiční říct "ty nesměj, liďák!" nebo snad líp "ty nesmát, liďák!"), navíc to v kombinaci s nepřeloženými slovesy bude dost matoucí ("ty su nesměj, liďák!").Ok děkuji za upozornění,prosím nějaké GM aby smazala Su - Se ![]() RE: Orkština - Myrsha - 08.10.2009 "Kolik umíš jazyků, tolikrát si člověkem. " Tohle mi trochu nesedí v případě, že bych se začal učit orkštinu. Měli by to doplnit o "Kolik umíš lidských jazyků, tolikrát si člověkem" ![]() |