Manawydan Fórum
Hlášení k pádům - Verze k tisku

+- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu)
+-- Fórum: Manawydan - Ultima Online Shard (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Fórum: Koordinace (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Téma: Hlášení k pádům (/showthread.php?tid=1941)

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

RE: Hlášení k pádům - Hamish - 22.03.2011

Jop, tak to se omlouvám.
Stáhl jsem jí ze SVN, mělo by být "opraveno".
Ale jinak je to opravdu tím, že mám buglý úkolník Biggrin

RE: Hlášení k pádům - Whitey - 23.03.2011

S interakcemi si moc netykám, počkám jestli se na to nepodívá Geo.
Pokud ne, nezbude mi než se s tím poprat.

RE: Hlášení k pádům - Hamish - 23.03.2011

Tak pády působené mou interakcí jsou opraveny.

RE: Hlášení k pádům - Whitey - 24.03.2011

Pády kvůli přístupu k souboru Console.log... proboha co přistupuje k tomuto souboru mimo servru?
Kód:
System.IO.IOException: The process cannot access the file 'C:\Root\Beta\Logs\Console.log' because it is being used by another process.
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath)
   at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share)
   at Server.FileLogger.Write(Char ch) in c:\Root\Beta\Core\Main.cs:line 776
   at Server.MultiTextWriter.Write(Char ch) in c:\Root\Beta\Core\Main.cs:line 842
   at System.IO.TextWriter.Write(Char[] buffer, Int32 index, Int32 count)
   at System.IO.TextWriter.Write(Char[] buffer)
   at System.IO.TextWriter.Write(String value)
   at System.IO.TextWriter.SyncTextWriter.Write(String value)
   at Server.Logger.WriteLine(String data) in c:\Root\Beta\Core\RemoteConsole\RemoteConsole.cs:line 276
   at System.IO.TextWriter.WriteLine(String format, Object arg0, Object arg1)
   at System.IO.TextWriter.SyncTextWriter.WriteLine(String format, Object arg0, Object arg1)
   at System.Console.WriteLine(String format, Object arg0, Object arg1)
   at Server.PathFollower.Follow(Boolean run, Int32 range) in c:\Root\Beta\Scripts\Engines\Pathing\PathFollower.cs:line 233
   at Server.Mobiles.BaseAI.DoActionWander() in c:\Root\Beta\Scripts\Engines\AI\AI\BaseAI.cs:line 1020
   at Server.Mobiles.MeleeAI.DoActionWander() in c:\Root\Beta\Scripts\Engines\AI\AI\MeeleeAI.cs:line 41
   at Server.Mobiles.BaseAI.Think() in c:\Root\Beta\Scripts\Engines\AI\AI\BaseAI.cs:line 819
   at Server.Mobiles.BaseAI.AITimer.OnTick() in c:\Root\Beta\Scripts\Engines\AI\AI\BaseAI.cs:line 3122
   at Server.Timer.Slice() in c:\Root\Beta\Core\Timer.cs:line 542
   at Server.Core.Main(String[] args) in c:\Root\Beta\Core\Main.cs:line 537

RE: Hlášení k pádům - RadstaR - 24.03.2011

Nic, ale jednou za cas se server nejak blbe restartne nebo pri padu proste zustave viset s tim, ze ten soubor je pak necitelnej.

RE: Hlášení k pádům - Geo - 24.03.2011

Ošetřím.

RE: Hlášení k pádům - Whitey - 24.03.2011

Dík oběma.

RE: Hlášení k pádům - Blackstorm - 25.03.2012

Zdravim
Nevim jestli to pomůže, ale k aktuálnímu problému:
už v cca 11 dopoledne po nákupu u merchanta elissy spadl server s hláškou přírodní katastrofa zničila svět...řikal jsem si obyčejný restart, ale po nějaký době jsem to zkusil zas a výsledek stejný...no a teď odpoledne to samé s tim rozdílem, že podruhé už jsem byl ve světě jako duše. Tak jestli není zakopaný pes někde tam....
Cronos

RE: Hlášení k pádům - Stig - 25.03.2012

Dekujeme za hlaseni, Whitey neco uz opravoval (orientacne asi pred pul hodinou, podrobnosti kdyztak rekne on)..

RE: Hlášení k pádům - Whitey - 25.03.2012

Problém byl ve zjištění jestli má daný vendor místo na výkup věcí -> neměl žádnou definovanou truhlu/batoh -> neošetřené osahání nosnosti neexistujícího batohu/bedny -> pád.
Méně složitě řečeno: nepočítal jsem se situací kdy někdo vendorovi zruší batoh/truhlu kam má vykupovat.

RE: Hlášení k pádům - Elissa - 25.03.2012

On naopak včera dostal zbrusu novou truhlu, protože v tom batohu je děsný bordel.

Který je to vendor (prosím jméno a pozici, klidně do PM), chtěl bych to raději zkontrolovat.
Vendor by měl mít alespoň jeden kontejner označený jako vstupní (věci na prodej) a jeden jako výstupní (vykoupené věci). Jinak nebude prodávat (když nemá vstupní) nebo hlásit že to nemá kam dát (když nemá výstupní).

Je to Jasmína na Isharském tržišti.

Krucifix. Tak za tenhle pád jsem mohl já. Opravím.

Mrknul jsem na to (a tím způsobil ten pád), problém byl tam kde jsem čekal.
Základní batoh vendora byl pouze jako prodejní, a nebylo nic nastaveno jako výkupní - truhla nikde, zatím netuším proč a kde je. Byla upevněná? Ještě kouknu jestli ji něco nerozšlapalo...

Truhla tam je hned vedle ní... jen je trochu schovaná pod šiškama.

Není to spíš tím, že jdou nastavit dva výkupní kontejnery zároveň?

RE: Hlášení k pádům - Whitey - 26.03.2012

Lze nastavit libovolný počet vstupních a výstupních kontejnerů. Když jsem ale na vendora koukal, tak ji vůbec neměl v seznamu - prověřím jestli nemám třeba chybu v načítání.

RE: Hlášení k pádům - Aerienne - 11.04.2012

Poslední dva pády proběhly vždy když jsem zabila harpii - poprve na pozici 1297 1500, podruhe jinou harpii v jejich hnizde
V obou pripadech se je zabila jen za pomoci summonu, nemuze to byt tim? u jinych critteru to neděla
btw nevim jestli to souvici ale zdaji se mi proste bugle - vcera jsem takto zabila asi 6 harpii a jen 2 z nich se zapocitaly do lovecke licence (a to byly ve spravnem regionu)

RE: Hlášení k pádům - Aerienne - 11.04.2012

třetí pád - ihned potom co jsem stejným způsobem zabila šedého vlka (nad orčí vesnicí)