Manawydan Fórum
[RT] Whitey - Verze k tisku

+- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu)
+-- Fórum: Manawydan - Ultima Online Shard (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Fórum: Koordinace (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=63)
+--- Téma: [RT] Whitey (/showthread.php?tid=1740)

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

RE: [RT] Whitey - Glum007 - 04.09.2015

Nevím, co způsobuje pády, ale u problému s mým batohem trochu podezírám modlitby požehnané roucho a statečnost.

Modlitba statečnost (x. posvěť) se chová divně, když postava umře. Po smrti efekt přetrvává. Po následném vypršení  „otřese duchem“. Mrtvá postava tím minimálně přijde o výhodu rychlého pohybu v podobě ducha.

Magické roucho má minimálně podezřelou grafiku v případě, že se sešle na postavu bez oblečené roby. Zdá se být průhledné, ale některé věci jako by zneviditelní (vyztužená felárová tunika). Vypadá to fakt divně. Taky se občas stane, že duch má oblečenou robu (již bez požehnání), což asi není taky správně.

Nevím, jak se modlitby přesně ukončují v případě nečekaného pádu. Zda nemohlo dojít třeba k pádu očarované roby do těla ducha. Třeba v případě nízkého zdraví a vlivu konce modlitby statečnost….

Je divné, že první nalogování bylo do prázdného batohu pouze s původně požehnanou robou. Každé další pak do správného batohu, co se tvářil, že není můj.

Jaký je zásadní rozdíl mezi pády hry „přírodní katastrofa zničila svět“ a „chyba spojení“?   Zdá se, že většina pádů (restartu) následuje po chybě spojení, bez té hlášky o katastrofě.

RE: [RT] Whitey - Medvěd - 04.09.2015

Zdravím, hazím report o pádu. Zrovna jsem klikal na odpověď u strážného Vojtíška, když to spadlo.

V 15:30 pád (chyba spojení) a restart.

S knězem jsem sám mlátil blázny v blázinci. Větší množství modliteb na sově, některé již končící (blikající ikony). Především žehnej, posvěť, ochraň před střelami, podpoř, ochraň před zlem, posil, vzpruž a roucho.

Při pádu s předměty v inventáři nemanipulováno.

Po pádu nalogování s prázdným batohem a sundanou robou L  Hádam, že se bude opakovat situace s viditelnými věcmi v nedostupném batohu…..

RE: [RT] Whitey - Whitey - 04.09.2015

Začínám být pekelně zoufalý.
Děkuji za hlášení.

Naházel jsem na sebe co s dalo, se speciální péčí věnovanou ukládaným modlitbám. A nic Angry

Používáš nějaké makro, manipulující s předměty?

RE: [RT] Whitey - Nevrin - 04.09.2015

Obalený motlitbama jsem se na koni pustil do boje s Ettinama na 1493 942. Pravidelně mi tam padá klient a dvakrát jsem ztratil spojeni. Spojeni jsem ztratil jednou bezprostředně po pádu a podruhé několi vteřin po restartu klienta.

Prověřím, díky moc.

Pravděpodobně zítra zkusím na celý den zablokovat kouzla a modlitby - uvidíme jestli je to od nich, nebo ne.

Žádné speciální makra na přesun předmětu nepoužívám.

Včera MW přeinstalován - smazán + čistá instalace pomocí manawydan instalátoru.

RE: [RT] Whitey - Galran - 05.09.2015

Tohle se ti děje pouze u kněze? U jiných postav nic?

RE: [RT] Whitey - Glum007 - 05.09.2015

Mam i jiné postavy na účtu. Krom toho kněze, jsem pády a problémy s batohem nezaznamenal.

Můžeš sem napsat jaké modlitby jsi měl na sobě, když to spadlo nebo bugnul batoh?

Teď jsem u kněze přišel na zajímavou věc.

Při nalogování za kněze mám u postavy prázdný batoh, který není můj (ten u nohy). Při každém dalším nalogování již mám batoh správný i s věcmi. Musím však nalogovat v době, kdy je stále postava přítomna ve světě. Je-li doba mezi opětovným nalogováním prodloužena, mám opět špatný batoh.

Vypozoroval jsem tedy, že je rozdíl v tom, kam vede batoh u nohy postavy v případě prvního a opětovného rychlého nalogování.

Jo, s tím batohem to vypadá, že se ti nějak vytvoří duplicitní. Aspoň když jsem zacílil [obsah na tvojí postavu, tak jsem tam viděl pouze "zmizelé" věci, ale když jsem [obsah zacílil na batoh v paperdollu, tak jsem viděl tvé věci bez "zmizelých" kousků.
Následně po sundání batohu z paperdollu postavy, se v tomto batohu vytvořil jiný, který obsahoval "zmizelé" itemy.

Těch modliteb bylo celkem dost – modlím se skoro pořád. 

Rozhodně nedošlo k těm pádům přesně v okamžiku sesílání. Spíš při nějakém ukončení. ¨

Nejčastěji mám nahozeny tyto modlitby:  Vnuknutí (x, veď mne), Světlo (x, prosím o světlo), Statečnost (x, posvěť), Požehnání  - na sebe i plošně (x, žehnej), Božská přízeň (x, podpoř mne), Ochrana před zlem (x, ochraň před zlem), Pomoc (x, pomoz), Obří síla (x, posil), Avatar II (x, sešli svého štítonoše), Magické roucho-převážně na robu s kapucí (x, ochraň před zbraněmi).

Často se ještě modlitbou léčím, ale to snad problém nevyvolává.

Poslední bugnutí batohu bylo v době, kdy jsem bojoval sám a poblíž nebyli žádní kouzelníci nebo bardové. Takže kombinace jejich kouzel, jako zdroj problémů, je nepravděpodobná.

Minimálně jeden pád s bugnutím batohu nebyl přímo během boje, ale až při východu z dungu, kdy postupně končí efekty.

RE: [RT] Whitey - Whitey - 05.09.2015

Dík za mantry, zrychlíš mi debug (nemusím je hledat). Většinu jsem zkoušel, další vyzkouším - např. toho avatara.
Strašně divné je to s tím batohem, prověřím za jakých okolností se generuje nový.
Došlo před pády k nějakým omráčením?
GM, nepoužíval jste někdo na jeho postavu [control?
Glume, nepoužíváš třídičku? ([thesorter)

Galrane, pokud zase zmizí Glumovi věci a budeš u toho, vyzkoušej prosím:
[viewequip na postavu - zajímá mě jestli bude mít v seznamu 2x batoh. Pokud ano prosím prověřit parametr Parent, Layer a Map u obou batohů. Pak mrknout na jejich obsah.

Příkaz“ thesorter“ za kněze nepoužívám. Aktivně ho používá pouze jiná má postava na účtu (kovář). 

V omráčení asi problém nebude. Jeden zabugovaný pád byl u bláznů v blázinci, kde k němu (snad) nedochází.

Možná ještě taková drobnost – před prvním pádem cca 5 dní nazpátek jsem si všiml, že mi záhadně zmizelo očarování z bardychy. Byl jsem přesvědčen, že tak rychle nemohlo očarko vyprchat. K záměně zbraně dojít nemohlo (rychlé volba na tlačítku paperdollu). Šlo o maličkost, kterou jsem neřešil.

Šli jsme ten den do dungu „vodopád“, kde došlo k prvním opakovaným pádům a následně prvnímu bugnutí batohu (asi po třetím pádu hry). Do té doby jsem žádná výrazné potíže s knězem nezaznamenal.

Dík za tip, určitě prověřím.

RE: [RT] Whitey - Thortogily - 05.09.2015

Jen bych rád dodal že ty pády začly v situaci kdy jsme vešli do te poslední místostni, kde jsou páky, kterými se otevře východ z dungeonu. Vešli jsme tam 2x, 2x to spadlo, napotřetí to už padlo v jiné části

Možná mám stopu, dál prověřuju. Jak často používáš zbraň s očarováním? Alchymista, nebo kouzla/modlitby typu magicweapon?

Může mi někdo dát [where té místnosti?