[OOC] Politika a správa města Isharu a okolí - Verze k tisku +- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu) +-- Fórum: Manawydan - Hráči hráčům (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=14) +--- Fórum: Lidé a Hobiti (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=42) +--- Téma: [OOC] Politika a správa města Isharu a okolí (/showthread.php?tid=61) |
RE: politika - HaFiK - 25.09.2008 Neni to tak davno co Rt team nadaval na to ze drowi skoly v akademii jsou vedeny hracema )) A byvale rasove gm Lokarjon z toho mel pruser (krom i jinych veci). A jeste si gm stezovala na hrace co se dostaly tech funkci a dost jim vadil zrovna Bartolomej... RE: politika - makovec - 26.09.2008 njn.. zmena je zivot RE: politika - termal - 26.09.2008 Njn, bud si hraci stezujou na neaktivitu GM nebo si GM stezuji na aktivitu hracu :-D RE: politika - Tominas - 26.09.2008 (25.09.2008 v 21:04)termal napsal(a): Král teď nefunguje, královská rodiná není tj. místo "vůdce" by přebral nějaký velekněz. Ten nápad s veřejnou radou se mi líbí Ale zrovna velekněz... To zní moc nábožensky.. Jako kdyby to musel bejt někdo z řad knězů, což neni zrovna ideální. Podle mě by to měl bejt někdo, kdo se na to místo bude hodit, bez ohledu na jeho povolání.. Takže asi ani označení velekněz neni na místě, preferoval bych spíš "guvernér", "místodržící" nebo tak něco.. Jinak ale proč ne S pozdravem Athril, milovník přírody a všeho živého... kromě drowů. RE: politika - termal - 26.09.2008 A proč ne velekněz ? Lidé si na víru vcelku potrpí, velekněz na svěcení knězů by se taky hodil a toto je RP možnost jak skloubit příjemné s užitečným. RE: politika - Colwyn - 29.09.2008 Já teda nevim... ale slučovat církevní a světskou moc... kort když je to takhle pomíchané. Tak jak to bylo s řádem dřív nastavené by to mohlo fungovat aj teď. Alespoň pro lidi. RE: politika - termal - 30.09.2008 A kdo myslíš že vládl ve středověku ? (teda když bereme v úvahu že do tohoto prostředí je situovaná UO) Sice král ale za nitky tahala církev. RE: politika - Tominas - 30.09.2008 (30.09.2008 v 06:25)termal napsal(a): A kdo myslíš že vládl ve středověku ? (teda když bereme v úvahu že do tohoto prostředí je situovaná UO) Sice král ale za nitky tahala církev. Možná, ale ve skutečnosti byla moc rozdělená - světská (král, císař, ...) a náboženská (papež).. To, jak se navzájem ovlivňovaly, je věc druhá.. Koneckonců, můžou se ovlivňovat i tady.. Ale spojovat je dorhomady podle mě není nejlepší nápad.. S pozdravem Athril, milovník přírody a všeho živého... kromě drowů. RE: politika - makovec - 30.09.2008 no a tady to bude ten kdo na to ma.. a klidne to muze bejt rybar nebo zlodej .o) RE: politika - Glumik - 30.09.2008 vzdyt vedsina slechtickych, potazmo kralovskych rodu zacala nejak podobne... schopnym jedincem, prirozenym vudcem RE: politika - HaFiK - 30.09.2008 No ale ten kdo to nakopne urci jak bude ishar vypadat v nasledujicich letech. Kdyz to bude veleknez, z isharu se stane normalni teokracie. Kdyz to bude vojak/slechtic...ktery se prohlasi kralem, bude to kralovstvi. Kdyz skupina mestanu udela senat, bude to republika. Kdyz se nekdo prohlasi emperorem a vytvori senat, bude to principat. Na to nezapominejte RE: politika - makovec - 30.09.2008 a kdyz to bude socialni demokrat tak z toho bude blazinec RE: politika - HaFiK - 30.09.2008 A kdyz odesak tak je povede dlouhym, tajemnym a neznamym tunelem RE: politika - Beddy - 30.09.2008 Bohajeho netahejme sem politiku, nebo se ještě dozvim, kdo je tady rudoch a kdo modrej pták a dočista ztratim iluze, bez ohledu na to že je to všechno stejná špína. RE: politika - HaFiK - 30.09.2008 Vetsina lidi uz v nasi republice iluze ztratila RE: [OOC] Politika a správa města Isharu a okolí - Bartoloměj - 08.10.2008 Hodně lidí se mně ptá na otázky ohledně pronájmů budov, získávání uschovných prostorů (bedny apod.) různé další vymoženosti, které nejsou bez přítomnosti RT provést. Vyčkejte prosím ještě nějaký čas, aktuálně dáváme do kupy pravidla ohledně správy města, jak pronájmy budou fungovat apod. Stručně zatím odpovím na jednotlivé dotazy: 1.) Jsme řemeslník/kdokoliv, můžu si pronajmout nějakou budovu? Ano můžeš, bude to mít svá pravidla, která se co nevidět objeví v novinkách 2.) Kdo spravuje město Ishar, Vilhelmovice a okolí Zatím vše je v rukách RT, moje postava funguje v podstatě jen jako zprostředkovatel informací. 3.) Jsme rasa xxx a žádáme správu města a krále o vlastní zázemí (bedny, zdi, svatyně, úklid hoven v domě apod.) Komu máme psát? Stále platí, že vše je v režii RT a většina žádostí chodí přes mojí postavu Bartoloměje, které já pak tlumočím dále. Jestli vás něco zajímá dále, ptejte se. RE: [OOC] Politika a správa města Isharu a okolí - makovec - 08.10.2008 jak napsal bart. plus davame do kupy nejaky pravidla na pronajem fleku na zivnost, at to ma nakej rad RE: [OOC] Politika a správa města Isharu a okolí - Bartoloměj - 11.10.2008 (08.10.2008 v 20:57)Bartoloměj napsal(a): Hodně lidí se mně ptá na otázky ohledně pronájmů budov, získávání uschovných prostorů (bedny apod.) různé další vymoženosti, které nejsou bez přítomnosti RT provést. Vyčkejte prosím ještě nějaký čas, aktuálně dáváme do kupy pravidla ohledně správy města, jak pronájmy budou fungovat apod. Nikdo? Žádná reakce? Lidi hrajete? RE: [OOC] Politika a správa města Isharu a okolí - Votary - 11.10.2008 Jsem remeslnik, farmar. Mam zajem o pronajem pole. Takze bych se chtel zeptat, jak komu a co? Chtel bych tam miti i svou bednu a kad na vodu, svuj klic aby me tam nikdo nelezl. Predem dekuji za odpovedi. Cekal jsem spise ze nejaka pravidla se objevi tady na foru, ale zatim zadna tak se napisi do zajmu. RE: [OOC] Politika a správa města Isharu a okolí - Bartoloměj - 11.10.2008 (11.10.2008 v 13:26)Votary napsal(a): Jsem remeslnik, farmar. Pravidla se objeví na základě vaší/naší diskuze, která je zatím nulová |