Manawydan Fórum
Hlášení prohřešků k prošetření - Verze k tisku

+- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu)
+-- Fórum: Manawydan - Ultima Online Shard (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Fórum: Pravidla a prohřešky (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=75)
+--- Téma: Hlášení prohřešků k prošetření (/showthread.php?tid=346)

Stránky: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - monty - 29.07.2009

jak ty rikas rasova nesnasenlivost a pod. bylo ve smyslu nonPVP hracu...

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - HaF - 29.07.2009

Ne, bylo to receno vyslovene v souvislosti s pvp flagem. To samy kdyz drow potka drowiho renegada a oba maji zaple pvp, neni to duvod k tomu ho zabit.

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Floundy - 29.07.2009

Ve chvíli, kdy k tomu došlo, to bylo podle platných PvP pravidel (pokud do toho tedy nezasáhly další okolnosti, po kterých jsem se ptala!) jejich porušením. Ty pravidla byly nějak nastavené, ano, možná špatně (což si teda nemyslím!) a právě jste objevili chybu, tak jste ji opravili, leč byly takové a tím pádem bylo zapotřebí chování podle nich. Je-li někde napsáno, že "Chování typu "beze slova přiběhnu, sejmu, lootnu, uteču" bude posuzováno jako PK a přísně trestáno." - kde je tedy ten trest?
Monty, chceš snad říct, že "Zdůraznění: I PvP souboje stále podléhají ostatním pravidlům Manawydanu, ZEJMÉNA povinnému RP!" by se mělo týkat jen NonPvP? Biggrin Probůh a proč? Protože PK je príma?

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Ilicius - 29.07.2009

Jako řeknu to takhle to co se stalo, je přesně to o co celou dobu usiluji, aby pvp bylo omezeno čistě jen rp. Ale způsob jakým došlo, uznávám ne k změně pravidel, ale k naprosto odlišnému způsobu jejich výkladu, od téé doby co je whitey zavedl... Prostě pokud Myrsho chcete změnit výklad pravidel tak to vyhlašujte předem a ne, že zpětně prohlásíte, že je povoleno něco, co celou dobu bylo Whiteym odsuzováno jako porušení pravidel, protože ten jasně říkal, že ani s pvp se nesmí útočit bez varování.

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Whitey - 29.07.2009

Prosím zvolněte, iniciuji diskusi RT ohledně smazání diskutovaného článku pravidel.

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - jaski - 29.07.2009

dva se mlatej jeden si pocka jak to dopadne a pak jenom pribehne jednou si bouchne a je to. to sou zajimavy pravidla. proste az nekde pudu a uvidim jak se dva mlatej tak si jenom pockam a pak viteze dorazim. a vsechno je v poradku. kdyby se zapojili oba do boje rovnou proti orkovi tak bych to pochopil jako pomoc ale pockat si jak to dopadne a kdyz spatne tak orka dorazit to je hnus. taky se mi libi zastrasovani typu dneska sem se spatne vyspal tak radsi vsichni mlcte nebo dostanete bany..

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Tulgyr - 29.07.2009

a eště si tam zapoměl dopsat a dá mu FL Smile

To už je bohužel riziko PvP.
Nechtějte po nás prosím ošetřovat každé "příkoří" nějakým pravidlem, pak bude fórum vypadat jak právnický almanach.
O pravidle 2d, dosud diskutujeme.

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Destephano - 29.07.2009

takze u PVPflagu plati pravidlo PK?

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Floundy - 29.07.2009

Nemělo by podle mě jít o nějaká příkoří, jistě, pokud ho už zabiju, proč ho nelootnout...
ale na druhou stranu mám pocit, že zapnu-li si flag (s úmyslem, že pokud se někde s někým pohádám, klidně mi může dát pár do nosu pro mě za mě, pokud se s ním pohádám hodně, nebo když napochoduju na skupinku drowů - tedy prostě cítím se na to hrát i s tímto rizikem), stanu se tady prostě a jednoduše lovnou zvěří pro každého, pro koho zábavná hra znamená PK. Proto ho nezapínám, byť bych jinak celkem ráda. Přece není normální žít tím, že vraždím! A pokud šlo o takové kamarádství a mstu že mi zabil přítele, pak měli útočit ihned a snažit se toho přítele zachránit, ne? A ne až mstít... Myslím, že mezi nonPvP a PK je ještě dost prostoru pro normální lidi a ti by měli mít šanci hrát a že MW by měl zůstat shardem s důrazem na RP. Sad
Omlouvám se, já vím, vydržet, řešíte Rolleyes

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Destephano - 29.07.2009

jednoduse pokud neni povoleno PK pri PVPflagu Horian porusil pravidlo.

Opakuji a sumarizuji:
Dobití zraněného hráče není trestné, a nebudeme ho ošetřovat. Je to riziko PvP.
O pravidle povinného RP u PvP jednáme. Prozatím prosím jednejte jako by stále platilo, vyhnete se tak případným problémům.

omg dyt tady vetsina lidi vubec nevi o co go a jednaji jen na zaklade nepodrobneho popisu jinych...proc se do toho vubec michate???

Tvuj popis bude jiste mnohem lepsi...jako tehdy, kdyz si omylem zapnul bleskac, pak ti to laglo...Biggrin

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - ARY - 29.07.2009

ANO! Také prosím o popis situace od Horiana, on je mistr slova Biggrin

Musím to připomenout..

Citace:monty Napsal:a to ze sem te zabil byla jenom obrovska souhra nahod....chtel sem te jenom prastit ale: kvuli lagum se mi nevypl bleskovy utok a pak mne to spadlo a nez sem logl tak te postava sama dorazila...

Jinak bych rád poukázal, že pokud není řečeno jinak "PŘEDEM", že se něco mění, tak platí stále pravidla, která jsou prezentována na webu. Wink Nevím kde jste byli na tom, že zpětně se řekne, že je něco v pořádku, protože ste to chtěli měnit a jede se dál. Biggrin

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Myrsha - 29.07.2009

Všem autoritynerespektujícím "hráčům" zdůrazňuji, že PVP proběhlo v pořádku i za pravidel, jež byly, drobná úprava (odendání odstavce 2d) byla pro ty méně chápající a byla provedena až po té, co jsem situaci vyhodnotil na základě pravidel, včetně odstavce 2d. I bez 2d odstavce stále platí RP pravidlo samotné!

Jak psal WD. Věc se i přesto řeší v RT, ale narovinu říkám, že mým cílem bude tyhle vaše věčný spory, až narážky na členy RT, včetně mě samotného, netolerovat. Jsou tu jedinci, kteří se umí vyjadřovat, avšak jsou tu i tací kteří vyloženě provokují.

Forum není hospoda, kde si budete otvírat pusu jak se vám zachce. Jestli chcete vyjádřit svůj názor, tak ho vyjádřete, pokud to umíte slušnou, neprovokující formou. Jinak váš příspěvek nemá ani význam, jedině si přihoršíte.

Děkuji

jenom takova (snad posledni) pripominka ohledne sporu s Colwynem...kdyby si nekdo vytahl z te doby co se stalo v logu tak byste zjistili ze v te dobe sem fakt hodne lagoval a ze mi to spadlo presne v ten moment kdy sem zmackl aby to vypinalo bleskac(to tam asi nebude videt)...a popis tehle situace neni potrebny kdyz i Myrsha uznal ze nedoslo k poruseni pravidel...snad se zdrzite dalsich nepotrebnych komentaru...

Kdybys cetl pozorneji, zjistil bys ze se to resi v rt...takze az tak ok to nebylo.

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Colwyn - 29.07.2009

(29.07.2009 v 19:47)monty napsal(a): jenom takova (snad posledni) pripominka ohledne sporu s Colwynem...
Mno k tomu bych měl co říct, ale nebudeme to tu znova rozpitvávat. Tehdá jsem to "oficiálně" nenahlásil, protože jsem naivně myslel, že to nějak bude řešit samospráva města.

RE: Hlášení prohřešků k prošetření - Urs - 29.07.2009

Jestli jsem to dobře pochopil, tak Rilwen viděla souboj dvou postav, načež po konci tohoto souboje napadla výherce a sama ho sundala.

Pokud je toto takhle, potom mají pravdu ti, kteří tvrdí, že k porušení pravidel nedošlo. Sledování vraždy je z RP hlediska dostatečným důvodem k tomu, aby se postava zapletla do dalšího PvP. Zvláště pokud Rilwen znala mrtvého.
Takto bych to posuzoval já na základě pravidel, které jsem kdysi sepsal i na základě pravidel, které později Whitey uvedl v platnost.

Jenom připomínám, že já jsem PvM pozitivní, PvP nemám rád, PvPery bych mlátil hlava nehlava. Smile A ani jednu postavu sporu neznám. Přesto by můj verdikt byl právě takový jaký jsem ho popsal. Wink
EDIT: Přesto si musím rýpnout - Myrsho, myslím, že by si měl pilovat komunikaci.