![]() |
Popisy NPC a předmětů - Verze k tisku +- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu) +-- Fórum: Manawydan - Ultima Online Shard (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=13) +--- Fórum: Návrhy (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=18) +--- Téma: Popisy NPC a předmětů (/showthread.php?tid=2097) |
RE: Popisy NPC a předmětů - BaRtS - 13.11.2011 Lék na migrénu mi nekdo udelejte treba pomuze proti bolesti ![]() RE: Popisy NPC a předmětů - Geo - 14.11.2011 Ale ten lék na migrénu skutečně proti bolesti pomáhá - tos nevěděl? (naprosto vážně) Platí tuším pro stupeň 1, nebo snižuje bolest o 1, teď si nejsem jist... A pro Tulgyra: ano, většinou někdo jed alespoň jednou ochutnal - jinak bys nezjistil, že je to jed (ve středověku nebyli schopni provádět virtuální simulace, aby zjistili, že je látka škodlivá pro lidský organismus). Když nikdo jiný, tak královští ochutnávači. A schopnost pojmenovat chuť byla kritická pro přežití právě v této profesi. P.S. předpokládám, že se to dělalo tak, že ochutnávač ty běžné jedy i skutečně ochutnal v naředěné formě, aby je byl schopen rozpoznat už při prvním soustu - a ne tím, že se za minutu svalí s bolestmi břicha na zem, nebo klidně později. RE: Popisy NPC a předmětů - Meerman - 14.11.2011 Geo přestože jsem se do popisování pustil, tak tohle jsem třeba nevěděl a u spousty dalších nemám vůbec tušení k čemu jsou a nevím jak u nich budu tvořit popisek. Nebyla by někde nějaká nápověda? RE: Popisy NPC a předmětů - Geo - 14.11.2011 Na tohle existuje nejjednodušší odpověď: - pokud něco není na wiki, mělo by to tam být. Takže pokud nevíš, k čemu konkrétní věci slouží, prohledej fórum, případně udělej seznam, zeptej se na to na fóru a poté, co to zjistíš nebo ti někdo odpoví (může to být hráč nebo gmko), to můžeš přidat i na wiki... založit si tam účet a získat právo přispívat je to nejmenší... P.S. samozřejmě je to naše chyba, pokud něco na wiki není. Ale MW už byl v době zavedení wiki tak velký projekt, že nebylo v našich silách do ní všechny informace dostat. RE: Popisy NPC a předmětů - Marina - 14.11.2011 Navic se vytvari nova wiki, s lepsimi funkcemi a cpat to tam je otrocina, ne prace. Takze to delam jen, kdyz mam naadu na automatickou cinnost ![]() RE: Popisy NPC a předmětů - Hamish - 14.11.2011 Já teď jen tak přemýšlím (a nemůžu si pomoct), že v popisu předmětu by mělo být jen to, co vyloženě charakterizuje vzhled a vlastnosti předmětu, jeho použití a historie už mi připadá do popisu trošku moc. Vím, že s tím spousta lidí nebude souhlasit, proto se o tom nebudu hádat. Prostě... mě jako popis předmětu (kór při použití [look) prostě sedí to, co při pohledu/omaku předmětu může kdokoliv poznat... to, že se ingot Uruk-Gundu používá orky k výrobě těžkých a pevných zbraní, to mě prostě pohled na něj neřekne, na druhou stranu, pokud uvidím orka s rudou zbraní, spojím si jí s Uruk-Gundem, který (podle mé zkušenosti) je rudý, těžký a pevný, proto si tak nějak odvodím, že slitinu používají orkové (u lidí a trpaslíků jsem jí nikdy neviděl v takové míře, jako u orků) k výrobě zbraní (protože kov jako takový je pevný a těžký, proto i zbraň z něj bude těžkopádná a odolná). Pokud uvidím zbraň z Uruk-Gundu, aniž bych Uruk-Gundu někdy viděl, řeknu si, že ten ork má frajersky rudou zbraň, která je těžká a pevná, z toho si odvodím, že slitina, ze které je zhotovena zbraň, je těžká a pevná... Snad to pro vysvětlení mého názoru stačí (a píšu to po sedmi pivech, tak mě hned nekamenujte za nesrozumitelnost). RE: Popisy NPC a předmětů - Marina - 14.11.2011 Jelikoz prikaz [look vyzaduje identifikaci, tak to neni jen vzhledovy popis. Kdyz to identifikujes, tak vis o jaky predmet se jedna, tudiz o nem vis zakladni informace, jako je jeho jmeno, jak vypada a k cemu se pouziva ci jak funguje, apod. RE: Popisy NPC a předmětů - Whitey - 14.11.2011 Nad principem [look jsem přemýšlel především protože pokud něco bude "Oranžový lektvar, páchnoucí po síře" tak každý hned bude vědět že je to Prskavka. Z tohoto důvodu je požadována identifikace a nevadí pokud v popisu budou základní charakteristiky. Beru to jako alternativu počítačových RPG, kde to funguje stejně. Základní "popis" neidentifikovaného předmětu dává jeho obecný název (definovatelný v ID) - všechno ve flákónech jsou "Lektvar" atd. RE: Popisy NPC a předmětů - Hamish - 14.11.2011 Tak, Whitey, mě nešlo zrovna o to, že "Oranžový lektvar páchnoucí po síře" by v popisu bylo špatně, mě připadá špatně (jen podle mého názoru, vám ho samozřejmě nijak nevnucuji), když je v popisu třeba: "Oranžový lektvar páchnoucí po síře, využívá se hlavně gnomy, kteří ho vynalezli při jejich toulkách po kraji, ke vznícení silnějších výbušnin." RE: Popisy NPC a předmětů - Meerman - 15.11.2011 Mám tedy pokračovat ve vytvářeení popisků stejným stylem a nebo to mám vymýšlett nějak jinak? Teď z těch posledních příspěvků jsem trochu zmatený.... ![]() RE: Popisy NPC a předmětů - Hamish - 15.11.2011 Moje příspěvky jsou čistě můj názor, který se mnou tuším nikdo z RT ani nesdílí, takže klidně postupuj při vytváření popisků stejným stylem ![]() ![]() RE: Popisy NPC a předmětů - Whitey - 15.11.2011 Líbí se mi víc ty rozšířené popisy, jsou víc "RP", mluví trochu i o historii předmětu (resp. "obecné znalosti" o předmětu), ne jen strohý popis. Pozor ale na délku, aby z toho nebyl ke každému předmětu slohopis na dvě A4. RE: Popisy NPC a předmětů - Hamish - 15.11.2011 Nj, v tomhle se prostě nikdy neshodnem ![]() Ale, když tak nad tím přemýšlím, možná by se dal nějak využít perk Znalosti, či jak se jmenuje... momentálně je úplně k ničemu, možná by se mohlo udělat více popisů (práce navíc, hurá) s tím, že podle úrovně perku by se otvíralo více a více... tzn. bez perku jen hrubý popis vzhledu, na první úrovni i vlastnosti zjistitelné omakem, na další úrovni něco o materiálu/použití, na další stručně historie a na poslední klidně i případné magické vlastnosti... RE: Popisy NPC a předmětů - Whitey - 15.11.2011 Já jsem rád že to vůbec někdo píše, nestraš mi je... RE: Popisy NPC a předmětů - Hamish - 15.11.2011 No jó, no jó, už mlčim. RE: Popisy NPC a předmětů - Geo - 16.11.2011 Perk Znalosti právě umožňuje identifikaci předmětů, ne? Pokud se udělají podrobné popisy předmětů, není problém je v budoucnu třeba rozřadit do různých úrovní detailnosti (třeba nějakou značkou v popisu). Nechte prostě dobrovolníky psát, co chtějí a uznají za vhodné. P.S. Měli jste dorazit na sraz, tam jsme mohli diskutovat i právě nad popisy. Takhle to zase zapadne, nebo se povede diskuze další rok ![]() ![]() RE: Popisy NPC a předmětů - Hamish - 16.11.2011 Tak identifikace předmětů je podle mě možná i bez perku, jen to je třeba na třetí, čtvrtý pokus... RE: Popisy NPC a předmětů - Whitey - 16.11.2011 Návrh do popisu předmětů: Pokud chcete dělat vícestupňové popisy, rozdělujte je značkou | (to není malé L, to je taková ta svislá čára). Obecný popis (vzhled)|Zpřesnění (vlastnosti)|Detailní (historie, hrubý nástin výroby...) Já pak jen upravím [look aby zobrazoval text ve vztahu k perku, tzn. na výše uvedený příklad by bylo potřeba perk 3. úrovně aby se zobrazil celý. RE: Popisy NPC a předmětů - Meerman - 16.11.2011 Uf uf, tak já se pokusím o pár těch vícestupňových, ale představa, že všechny už hotové se budou muset předělat mě trochu děsí.... RE: Popisy NPC a předmětů - Whitey - 16.11.2011 Není to úplně nutné, určitě postačí i ty klasické. |