![]() |
Orkština - Verze k tisku +- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu) +-- Fórum: Manawydan - Hráči hráčům (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=14) +--- Fórum: Orkové (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=44) +--- Téma: Orkština (/showthread.php?tid=1336) |
Orkština - Urken - 20.09.2009 Slovník orkštiny Made by Gheed (aktualizováno 29.8.2013) A - Agh Aby - Ugba Ahoj,Zdravím,Nashle - HU Ano - Grum Blesk - Háádrag Blurug - Červená, rudá Bojový pokřik - Hoowah!,Gruumsh! Bolest - Tora Brnění - Grund Celý - Guro Co - Bgho Člověk - Oomie Další - Grax Dát - Gur Děkuju - Rulg Dělat - Mak Díra - Ronk Dřevo - Dřiga Dobře, úžasné - Bubhosh Dům (cokoliv, co má střechu) - Chrača Elf - Elgruš Hlava - Gebula Hluk, řev - Řohgo Hmm - Héém Hodit, odhodit - Hogřach Hodně - Gopuk Hory, hora, pohoří - Gruga gund Chtít - Buuhša Jak - Gom Jáma,šachta,dungeon - Bagronk Je, jsi, být - Gbol Jed - Tokshun Jestli - zuža Jih - Jiguch Jídlo - Gamham Jít - Šguh Kámen - Gund Konec, ukončit - clohš Kořist - Clompur Kost - Kuug Kostlivec - Kuuga'r Kde - Mal Když - Tak Krmit - Gurgamham Krvavý, od krve - Blurug gušch Křoví, hustý porost - Ragakh Kupa - Bachga Kůže - Gušch Lektvar, nápoj - Mojo voda Ležet - badur Magie - Mojo Maso - Hamsuch Málo - Gopig Město - Kužgur Mít, má - Raugh Mluvit,říct - Blah Moje - Muga Mrtvý - Nubchoduurga Muset, musí - ragha My - Ur Na - Tar Najit - Burp Naštvaný - Žurag Ne - Nub Neschopný - Nubgawa Nezabít, ušetřit - Nubclomp Nikdo - kuu Nikdy - Naškuu Nudné, blbost - Nubhosh O (něco) - Žuk Obvaz - Šag Ogr - Lugža Oheň - Gaash Ohrada - Guschum Otrok - Snaga Ork - Uruk Pach - Viggu Pán,náčelník - Goth Past - Krimp Peří - Líták gušch Plazit se, plížit se - groofš šguh Podívat se, zjistit - Zaagha Poklad - Žlogla Pořád - Znopřa Postavení, místo - Dunga Pták - Líták Ptát se - Blahog Prase - Buub Pro - Raž Probudit se, vzbudit se - Kuulgu Prohrát - Groofšagh Protože - Hruga pryč - Žbol Před - Shap Předat - Shagur Přinést - Thrag Připravený - Štragwag Regeance - Gušra Rozumím,Chápu - Gruk Rozhodnout, rozhodnutí - gšakgur Rychlý, ihned - Frmák Řemeslník - Mak'r S - Xu Sever - Seguch Schopný - Gawa Silný - Waagh Skřet, smrdět - Kordh Slabý, lehký, jednoduchý - Groofš Slyšet - Gothruž Sníst, sežrat, pohltit, zhltat - Throgu Souboj - Nogagh Spát - Durba Stát, čekat - Nubšguh Stopovat - Šguh hahak Strom - Gakh Světlo - Lagbag Svolat - Arash Špína - Gřob Tam - Kag Tady - Tum Teď - Goš Tlupa - Tarbam Tma - Burzum Tmavý - Burz Trpaslík - Gazat To - za Ty - Lat U - Ij Ukázat - Cruga Ukrást - Nubgur Utíkat- Gašguh Uvařit, upéct - Čachřo V, do - Ishi Velký - Gruga vidět - Zaag Vnitřnosti - Hošg Všichni, všechno - Uuk Vykuchat - Makhošg Vylést - Smaksha Východ - Vyguch Výrobní návod - Makramak Z - Ot Zabít - Clomp Zasáhnout, praštit - Buuch Západ - Zaguch Zbabělec, slaboch - Sraga Země - uzk zvracet, zvrací - Žgrunk/a Zastavit, zadržet - gaxar Zlaťák - Žlogťák Zranit - Řagzuu Živý - Choduurga Zbraně: Bojovník s mečem - Zult'r Drtivá zbraň - Womp Kopí - Kigg Kuše - Xolig Lučisník - Olig'r Luk - Olig Malá zbraň - Igg Meč - Zult palice - Womp'r Sekera - Lusk'r Šipky - Xligs Šíp - Lig Štít - Blok'r Hůl - Dřiga'r Číslice: Ash - Jedna Dub - Dva Gahk - Tři Futh - Čtyři Ho - Pět Hash - Šest Hdub - Sedum Hgahk _ Osum Hfuth - Devět HoHo - Deset RE: Orkština - furgass - 20.09.2009 a co héém ? to neznamena vubec nic? ![]() RE: Orkština - Urken - 20.09.2009 Občas se na něco zapomene no,mohl by nějaký moderátor přidat do prvního sloupce Héém - Hmm RE: Orkština - bartik - 20.09.2009 super urkene ![]() RE: Orkština - Smegynka - 20.09.2009 jj parada ale pochybuju ze si to vse zaryju do palice a kdyz me neco nasere tak nerezku ani to nub ![]() RE: Orkština - Urken - 20.09.2009 Ale ono to časem a hraním jde,já už něco málo umim ![]() RE: Orkština - Noobel - 20.09.2009 Lidi, pokud chcete dodrzovat vetsinu tech slov a jste liny se je ucit, tak se vam nabizi moznost pres [e, nastavite si tma napriklad, ze kdzy reknete ano, objevi se Grum a podobne... ale to jen muj soukromej tip, jinak pekny Urkene ![]() RE: Orkština - Smegynka - 20.09.2009 Myslim ze nas tomto shardu budu pouzivat slovo usak ![]() RE: Orkština - bartik - 20.09.2009 no jo ale kdyz reknem celou vetu treba : to je deset. tak to mame udelat jak ![]() RE: Orkština - Urken - 20.09.2009 Noobele ty jsi génius,jinak prosim od doplenení slov Dis - To,Albai - Elf,Buub - Prase RE: Orkština - Noobel - 20.09.2009 No, ja jsem spis jen distributor japoncovyho napadu(Sotchiho). Nechci sliznout svehcnu smetanu ![]() Samozrejme to neznamena, ze Genius nejsem ![]() RE: Orkština - Urken - 20.09.2009 Mě štve že tu na foru nejde editace příspěvku,ted si totiž vzpomínám na slova které jsem tam nedal ![]() RE: Orkština - Tulgyr - 20.09.2009 z jakejch to máš stránek...rád bych si tam něco počet ![]() RE: Orkština - fajlajpi - 20.09.2009 Ehrm... některá z těch slov jsou "jen" s takovým orkským přízvukem vyslovená anglická označení téže věci (peří-feathers-feadurz, kůže-leather-leadurz, člověk-oomie-humie- z "human"), jiná jsou zase docela vtipná, ale stále anglická označení toho samého (zlato - shineez (shineys) - "leskláky", reagenty - weedz (weeds) - plevel, obvazy - rags - hadry). Nebylo by trochu hezčí vymyslet jim české varianty? A pak, některá ta slova by na českém MW shardu snesla fonetičtější přepis, protože zatímco výslovnost skupiny "sh" jako "š" je notoricky známá, tak leckdo by pokřik "hoowah!" nemusel číst jako "hůa!", což je správná výslovnost (a zároveň pokřik americké armády ![]() RE: Orkština - Nevrin - 20.09.2009 Jsem naprosto pro sepsani nejakeho slovniku nejcasteji pouzivanych vyrazu. V jednom tematu tady se to uz trochu probiralo. Elfove maji celkem propracovany jazyk a stejne se naprosta vetsina z nich zmuze akorat na dobry den a nashledanou v jejich jazyce. To orkove jsou uz ted o dost dal. ![]() Z tohodle seznamu bych vybral takovy Top Ten tech nejchytlavejsich, v zivote orka dulezitych a dobry cesky ekvivalent nemajicich slov a spolehal se spise na nase vytvory. Hu, Grum, Yub, Nub, Agh, Buboš, Nuboš, Snaga budu pouzivat okamzite. ![]() Jaky slova se zalibili vam ? Vyhlasime lov na slovicka. ![]() ![]() RE: Orkština - Urken - 21.09.2009 Pravda někatrá slova tam jsou z AJ,ty by se měli přepsat a do většinu slov dát písmenko G a Š... Elgruš-elf Žlogťák-zlaťák muga-moje Nazgel:www.orcs.ca a v sekci Ultima Online-Bloodrock a to ostatní... RE: Orkština - Nevrin - 21.09.2009 Pokrik Huáá orkum docela slusi. ![]() Bohuzel zadna orkstina v podobe jako maji svuj jazyk drowove, nebo elfove neexistuje. Je to lidova tvorivost a my si nevedeme vubec spatne. Dobre, ze sem Urken ten seznam dal, je to dobry zdroj inspirace. RE: Orkština - Tulgyr - 21.09.2009 nevim Elfa bych nechal prostě ušáka... RE: Orkština - Fenek - 21.09.2009 Hlavně se mi nelíbí, když orci mluvěj jak idioti (myslim hlavně infinitivy)... až moc mě to připomíná Andarijský barbary... RE: Orkština - fnufik - 21.09.2009 A jak by sis to představoval? |