![]() |
Quest Expediční vlčák - Verze k tisku +- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu) +-- Fórum: Manawydan - Ultima Online Shard (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=13) +--- Fórum: Návrhy (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=18) +--- Téma: Quest Expediční vlčák (/showthread.php?tid=3171) |
Quest Expediční vlčák - Thortogily - 02.12.2014 Jednoduchý návrh pro jednoduchý začátečnický Quest :-) RP: Bylo nebylo, jednou při zakládání cechu Expedice, se její členové rozhodli. Že by měli rádi nějakého hlídače v době své nepřítomnosti. Proto hraničářka Mabel na žádost Denetriuse ochočila Lesního vlka, kterého vychovala a dali mu tento úkol. Ovšem v dobách nepřítomnosti netušili, že jejich vlčák si nebude schopný v Isharu ulovit potravu. Pomůže mu někdo? ![]() Návrh: Jednoduchý questík pro začátečníky, ktery jde splnit pouze jednou. Donést vlčákovi dvě syrová masa aby měl co jíst. Odměna: 70 expů Interakce při přiblížení hráče *smutně kouká* Běžná interkace *čenichá* Šlo by to? ![]() RE: Quest Expediční vlčák - Galran - 02.12.2014 Zkus mrknout sem: http://wiki.manawydan.cz/doku.php?id=wiki:interakcni_system ![]() RE: Quest Expediční vlčák - Thortogily - 02.12.2014 Uff takže to zkusim... aspoň z toho někdo pochopí můj nápad. Kód: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Musel bych ty skripty číst tak hodinu a učit se to, je to jine než sphere, ale tohle sem si nějak vycucal z prstu z toho co tam je (neznam jmena itemů v DB, ani způsob všech možných kombinací) čize funkce lajcky by byla asi taková v dosahu (range) 5 jakéhokoliv hráče by se zpustil emote *Smutně kouká* při doubleclicku, by se zpustil emote hráče *Vypadá hladově, co mu něco dát* při dalším emotu hráče *Položil maso* nebo *Dal vlkovi maso* se zpustí podmínka, která bude hledat, jestli hráč má 2x Syrové maso (žebro) pokud ano, zpustí se emote *Vděčně zaštěkal a dal se do jídla* player gain exp (nebo jak je ten příkaz) 75 + if no - tak emote hráče *Jsem si jistý, že mám to co chce?* konec scriptu... RE: Quest Expediční vlčák - Whitey - 02.12.2014 Tyhle xml skripty pro chování NPC (Interakční systém, zkráceně IS) je náš vlastní ![]() Pro automatické spuštění když někoho vidí je trigger s čekáním na "onsee", s doubleclickem by to emotoval až na poklepání. Poptám se jestli neuvolníme program v kterém se ta skripta nechají zjednodušeně psát. RE: Quest Expediční vlčák - RadstaR - 02.12.2014 Nemame zadny plne funkcni program na kontrolu script ![]() RE: Quest Expediční vlčák - Thortogily - 02.12.2014 Nenašla by se nějaká hodná duše, která by to scripty napsala korektně správně? Přeci to nemůže být tak těžké, je to jednoduchý questík D-: RE: Quest Expediční vlčák - Stig - 03.12.2014 Ten editor je stejně naprd.. ![]() Tohle jistě neprojde ani validací formátu XML (tedy prohlížeč to "nepustí") a je tam pár dost zásadních chyb (koncová značka Interaction uprostřed interakce apod.), ale jinak jako začátek je to dobrý. Nic radši neslibuju, ale pokud se k tomu nikdo nedostane, zkusím to doklepnout a hodit sem (+ do hry) výsledek. RE: Quest Expediční vlčák - Stig - 03.12.2014 Mám to skoro hotový, jen si musím osvěžit paměť, protože mi to nějak nechce fungovat se Stage (blok interakce pro zjišťování stavu plnění úkolu).. RE: Quest Expediční vlčák - Whitey - 03.12.2014 Akorát si nejsem jistý co udělá PetSpawner pokud se na něj připne NPC s interakcí. Pokud ho nemíníte používat, smažu ho. RE: Quest Expediční vlčák - Stig - 03.12.2014 Ani si nepamatuju, jestli jde na PetSpawner nahodit interakce, jako na standardní Spawner.. ![]() RE: Quest Expediční vlčák - Stig - 04.12.2014 Snad finální verze - podpora pro: náhodné fráze v dialozích (větší rozmanitost rozhovorů), Reputace (Ishar), Perky: Přesvědčování, Smlouvání, Chovatel, Rváč, Porozumění zvířatům. Drobná XP odměna, ať to není úplná charita. Kód: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> Testnu to ještě naposled a nahodím.. RE: Quest Expediční vlčák - Stig - 25.12.2014 Funkční, nasazeno. RE: Quest Expediční vlčák - RadstaR - 25.12.2014 Jen je blby, ze ted kazdej vi, co ma delat a kolik za to dostane ![]() RE: Quest Expediční vlčák - Stig - 25.12.2014 Bylo předem daný, co má kdo udělat, to už bylo v samotnym zadání, takže se to ví od postu číslo 1.. ![]() ![]() Tady bych to tudíž nevnímal přímo jako spoiler, nakrmit psa masem je triviální úkon. Spíš jsem to sem dal, aby tu byly nějaký učební materiály i pro hráče. Kdyby šlo o složitější hádanky nebo logické úlohy, tak je to samozřejmě spoiler jak prase, to se na fórum opravdu dávat nemá.. ![]() Ale jinak věci jako tohleto a třeba i armádní questy, v tom problém nevidím, protože je předem dané, co je třeba udělat a technicky se jedná o vcelku zajímavé interakce s prakticky maximálním využitím všech možností IS. Bylo by podle mě supr nedělat interakce jen v základním tvaru, ale začlenit tam i všechny ty featury jako perky, reputaci, pseudonáhodný stringy a další hodnoty a to se dá právě podle kódu výše solidně naučit. Ačkoliv samozřejmě cokoliv je lepší než nic.. ![]() |