![]() |
Od Gunera - Verze k tisku +- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu) +-- Fórum: Manawydan - Ultima Online Shard (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=13) +--- Fórum: Koordinace (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=63) +---- Fórum: Nový Věk (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=100) +---- Téma: Od Gunera (/showthread.php?tid=3326) |
Od Gunera - Guner - 19.02.2016 Tak já přihodím taky své nápady, i když to pravděpodobně nebude nic oběvného. 1, Ve hře bylo dost málo aktivit, které mohli hráče zaujmout na delší dobu. Chce to questy, ideální něco jak byly arény v Isharu, ale udělal bych je víc těžší a bylo by to vždy pro skupinku hráčů (Rozvíjet Co-op je podle mě dobrá cesta). Nápad z děláním různých malých úkolů pro město zní také jako dobrý nápad.Zbudovat "Gladiátorskou" arénu pro PvP chtivé hráče zní také lákavě, hodil bych tam k tomu ještě nějakou vývěsku kdy by se ukazovali výsledky zápasů a největší vítězové(ještě bych tam hodil omezení na jeden PvP zápas denně at se nenajdou tací, kteří budou v aréně i spát).Udělal bych další loveckou vývěsku, která by byla vždy pro skupinu hráčů, jejíž cíllem by bylo vystopování a nalezení nějáké speciální stvůry. 2, tragédie jménem "crafti". Upřímě hrál jsem Alchymistu (možná až příliš dlouho) a nebavilo mě to (většinou, světlé chvíle když jsem mohl RPit). Je třeba vymyslet a osvěžit hratelnost těchto postav. Věřím že existují hráči kteří chtějí hrát čistého řemeslníka a proto jim doslova trhalo žíly, když se oběvil bojový alchymista který během měsíce přeexpil mou rok starou postavu ![]() 3, Ceny. Byla zde snaho upravit ventory a ovládat ceny a počet prodávaných položek. Inu zpětně říkám že některé nápady nebyli až tak zlé. Nově bych omezil inventář ventora na... řekněme 10 prodejných položek, z toho každé položky muže být jen 100 ks. Šlo by to rozšiřovat dokoupením nějáké Truhlice speciálně určené k tomu účelu. Dále bych ke každé prodejné položce připsal kolonku "Doporučená cena" a nechal už na hráčích jak moc by se od té částky vzdálil. Taky by bylo skvělé upravit ceny bydlení, které jsou dost nedosažitelné pro hráče ,který "nedungaří" a raději se věnuje vývěskám a questíkum.Nebo vybudovat nějáké staré chatrče, nebo stany pro ty málo chudé občany, kteří teprve začínají. Dále vidím problém v tom že ventoři nemají odbyt pro některé zboží....udělal bych to co nejvíc Easy stylem -- jednou za týden by se oběvil GM a odkoupil by od každého ventora zboží za určitou cenu, tím by se udržela rotace zboží a Crafti by nehladověli . 4, Chcete hráče udržet u hry ? členové RT musí prostě občas vlítnout mezi hráče a dát jim nějáký úkol, obalit ho dobrým RP. Jeden příklad za všechny. Svého času jsem z Alcem cestoval zpět do elfského tábora, zničeho nic se oběvila postava, která byla slizká jak noc a jednoznačně mě chtěla obrat i o poslední haléř. Tahle podivná existence mě sledovala až do Cyprony kde jsme chvíli kecali, jen abych z něj valoudil že na každé straně města číhá naštvaná parta bad-ass zloděju takže nemám šanci. GM to tehdá moc hezky zařídil a hlavně zahrál. Já měl jediné štěstí, že jsem potkal jednoho známého válečníka, který mě pomohl se prosekat domu..... Super , tohle se stávat častěji tak MW jen tak neopustím . 5, Podpora Gild . Všiml jsem si že uskupení hráčů to zde nikdy nemělo lehké. Věnovat větší podporu právě pro tyto uskupení ve hře. 6 četl jsem že by zde někdo uvítal "dobývání měst". Říkám proč né, ale chce to udělat jisté hranice, zároven bych to udělal formou rasových soubojů a né, jako že nějáká skupinka Bad-ass "hateru" příjde do Cyprony a všechny tam zmasí. Dobývání ano, ale musí to mít jisté hranice a rozumná pravidla nakonec i RP podklady, protože by se mohlo snadno stát, že tady jedna Gilda z "Uber" orkem (nemyslím tebe Gheede, jen prostě nemám rád orky...však víš ![]() ![]() 7, Dungy a odměny.... jop, já upřímně vidím ve snížení přísunu goldu na konci dungu jako dobrou věc (Ticho tam ![]() 8, Lovecká vývěska .... zvěře je v lesích až příliš, trošku bych některé lesy obral o pár srn....snažil bych se docílit toho, aby hráči, kteří se chtějí uživit lovem (hlavně na vyšších lvlech, vran a holubů bych naopak přidal) museli využívat také schopnosti stopařství. Jestli mě ještě něco trkne, přidám další post. Pro teď to myslím bude stačit.....a jako vždy za pravopis sa kurdefixterezamajonéza ospravedlňujem ![]() RE: Od Gunera - Valerie - 19.02.2016 (19.02.2016 v 12:52)Guner napsal(a): 3, Ceny. Byla zde snaho upravit ventory a ovládat ceny a počet prodávaných položek. Inu zpětně říkám že některé nápady nebyli až tak zlé. Nově bych omezil inventář ventora na... řekněme 10 prodejných položek, z toho každé položky muže být jen 100 ks. Šlo by to rozšiřovat dokoupením nějáké Truhlice speciálně určené k tomu účelu. Ahoj, nevím, jak moc je v těchto tématech žádoucí diskutovat, případně se omlouvám, že to sem píšu.. každopádně chtěl bych lidem poděkovat za návrhy, protože mnohdy to vypadá opravdu jako dobré věci a návrhy ke zlepšení. Jen bych rád varoval před omezováním prodejných položek na 10 - je to zbytečná šikana, která nepřinese nic dobrého. Už takhle má normální člověk co dělat, aby vydělal a ještě platit za nějaké truhlice jen proto, že lidi mají od koho nakupovat? To abych po každé takovéhle změně měnil ceny u všech výrobků, abych do cen zahrnul tyhlety další a další náklady. Chápu to správně, že bych v základu třeba mohl prodávat např. 10 druhů reagencí a od každé 100 kusů? ![]() S kovářským sortimentem těch položek prodávám desítky až stovky (tedy prodával jsem, dokud se mi vendor nesmazal.. ![]() Jiná věc je omezit váhu vendora, co tu kdysi psal Whitey - proč ne, tam si klidně připlatím, protože chápu důvod - má to svůj smysl v omezení vendora jakožto skladiště (tedy pokud si ve výsledku ten vendor na sebe vůbec vydělá).. Ale určitě bych se nepouštěl cestou omezování šířky sortimentu - to mi přijde spíš jako další zbytečné omezování ve vendorech, u kterých se šrouby už takhle utahovali doslova nadoraz (až tak, že posledně když jsem se díval, tak třeba v Cyproně už trh prakticky neexistoval). Dal bych teda velký pozor, než se budou zavádět další a další omezení a šikana hráčů, zvlášť když z toho nekouká nic dobrého a mnoho hlasů se vždy ozývá proti tomu. Já myslím, že než omezovat a osekávat, měli bychom hlavně umožnit dělat lidem nové věci a rozšířit možnosti, udělat hru bohatší a ne stavět lidem do cesty další a další překážky v jejich hraní (hraní crafta = výroba a obchod.. pokud to začneme omezovat, to povolání bude ještě méně zábavné a hratelné, než teď). RE: Od Gunera - Guner - 19.02.2016 V pohodě, neber to jako hotovou věc ![]() ![]() RE: Od Gunera - Valerie - 19.02.2016 Jasné, jak říkám, hlavní je, že lidi píšou a že se objevují dobré nápady.. ![]() Upřímně můj styl hraní je trochu jiný - jak si sám nastínil, hrát crafta je docela náročné a není až taková zábava, kdyby šlo jen o výrobu a doplňování zboží. Proto já třeba hraju trochu jinak - jednou za X týdnů/měsíců doplním zboží, ale je toho tolik, že to na to časové období bohatě vystačí. Logovat častěji kvůli doplňování zboží a craftingu, to by mě upřímně ani nebavilo, na craftovi je zábava hlavně kecat s lidma, budovat síť kontaktů, obchod mezi hráči z očí do očí, ale rozhodně ne přetahování věcí mezí výrobníma kontejnerama, vendorem a skladištěm. Myslím si, že hráčům by se hlavně měla poskytovat zábava a ne je za každou cenu nutit chodit pravidelně do vendora. Opravdu je to spíš taková provozní nutnost a i ta potřeba chodit klikat na vendora alespoň jednou za stanovené časové období ve výsledku selhala a vendoři byli smazáni. Z toho pro mě plyne, že tudy cesta nevede - lidi nechtěj chodit klikat vendora, lidi chtěj hrát tak, aby je to bavilo a ne řešit co nejčastěji provozní a administrativní záležitosti. Jinak ještě jednou dík, musím říct, že zbytek pro mě má víceméně hlavu a patu a jsou to dobré nápady. ![]() RE: Od Gunera - Arkwood - 19.02.2016 (19.02.2016 v 15:34)Valerie napsal(a): Proto bych právě pro tuhle část hry poskytoval co největší prostor a nenutil lidi investovat čas do toho, co dělají jen z nutnosti. Presne jak pises, toho hrace musi ta postava bavit a musi se nejakym zpusobem dale rozvijet... V tu chvili kdyz nema co delat nebo musi delat co ho nebavi tak je konec... |