Manawydan Fórum
[RP] Psanci a zločinci - Verze k tisku

+- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu)
+-- Fórum: Manawydan - Hráči hráčům (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Fórum: Lidé a Hobiti (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=42)
+--- Téma: [RP] Psanci a zločinci (/showthread.php?tid=613)

Psanci a zločinci - monty - 22.01.2009

na zdech hostinců, u brány, v dole a u každé hlídky stráží se objevují papíry s velkým nápisem ODMĚNA

ODMĚNA ve zlatě za polapení a zabití zločince, který se potuluje krajem v okolí Isharu...tento zbojník má na krku vyhrožování smrtí se zbraní v ruce jednomu hobitovi, zabití kočky a její následné připíchnutí na dveře cechu farmářů-bráno jako další výhružka, opakované přepadení a později i omráčení několika občanů v dole a co je nejhorší tak ZABITÍ strážného u cechu farmářů při hlídce!!! Jako zbraň používá trojzubec(možná vidle), nosí hnědý plášť, okovanou koženou zbroj...tyhle údaje se můžou bohužel změnit a tak vyzývám obyvatele Isharionu o maximální ostražitost...budeme vděční za každé informace o tomhle zločinci (možná je i odměna)

podepsánHorian Voren

RE: [RP] psanci a zločinci - Valerie - 23.01.2009

Odhodlaná postava ve zbroji a s kovářskou zástěrou poslala vzkaz veliteli stráží po hlídce procházející se po ulicích města.

Ctěný pane Horiane,

děkuji za iniciativu, kterou jste projevil ve věci hlášeného pohybu zbojníků a podivných osob v okolí města. Je to jako prokletí, ale ani později jsem klid na práci nenašla.
Sprostý budižkničemu a vyděrač, vzhledem podobný předchozím lapkům, mě opět přepadl v trpasličím dole. To ovšem ještě nevěděl, jakou léčku jsem si na podobné darmožrouty přichystala. Bylo poznat, že ještě není tak zkušený, napřed prosil, potom rozkazoval a pak.. zase prosil, že prý pokud nic nepřinese zpátky, tak ho zbijí. Co sem mohla dělat, vida to, dala jsem mu pět stříbrňáků a nabídla mu, že spolu další peníze vyděláme a on pak řekne, že přepadl u cesty tuláka. Snažila jsem se ho obrátit na stranu dobra, ale v tomto osudovém bodě rozhodl on sám. Že prý to nepude, namířil na mě luk. Sahám po sekyře, co jsem vám jí tuhle taky vyrobila.. a ten zbabělec střílí! Šíp projel šatama jako nic, no právě těma, co je mám od té trpaslice a.. zastavil se o tvrzenou drátěnou tuniku, doslova se jeho špička rozdrtila na prach o tu nejkvalitnější ocel a železo. Vida to, serval mi hbitě od pasu váček a začal utíkat.
Běželi jsme po severní cestě, za běhu jsem si natáhla ještě kroužkovou kuklu a rukavice, protože ten sprosťák se co chvíli otočil a vystřelil za běhu. Okolní svět přestal existovat a do hlavy se mi nahrnula krev. Takhle nějak se asi tedy cítí bojovníci, když dohánějí nepřítele! Dohnala jsem ho někde nad místem, kde sídlí ta banda Bratrstvo. Vběhl mezi baráky a pozdě zjistil, že je ve slepé uličce. Schytal nejednu ránu a vy sám víte, co tahle sekyra dokáže. Z posledních sil mě přeskočil a párkrát zakličkoval, ale teď už mi utéct nemohl. Poslední rána mu prošla temenem hlavy a zastavila se až někde u klíční kosti. Po prohledání těla jsem však svůj váček nenašla - musel ho zahodit někde při té honičce. Z dalšího dění si už moc nepamatuju - jen vysokého válečníka v drátěné zbroji s rozzlobenou tváří. Nadával mi za smrt jejich adepta, mlátil mečem o štít a pak se na mě vrhnul. Tou jeho zbrojí by zbraň prošla jen vedena cvičenou rukou a tak sem se dala na útěk směrem k městu. Poslední, co si pamatuju, je rána naplocho do hlavy a jak ze mě někdo stahuje mou tuniku a bere mi peníze.
Snažila jsem se prosadit spravedlnost a dokonce se to i částečně povedlo, ovšem na tohle už jsem krátká. Proto se přidávám k vaší výzvě a beru na sebe zodpovědnost za dodání slibované odměny. Jsem ochotná poskytnout na tento účel částku nad dva zlaťáky, to už podle toho, jaké schopnosti a nasazení náš člověk projeví.

S pozdravem
kovářka Valerie

RE: [RP] psanci a zločinci - Anča Sazeničková - 24.01.2009

Malá hobitka za sebou zabouchla dveře s neuvěřitelnou silou a razancí.
"Tak to ne! Tohle teda ne!" ucedila skrze zuby a rozběhla se směrem k radnici. Vběhla do jednací mítnosti, vytáhla svitek, pero a inkoust a roztřesenou rukou začala psát.

Drazí členové rady.

jistě jste nemohli přehlédnout co se v poslední době v Isharionu a jeho blízkém okolí děje. Nájezdy na pracovité dělníky už jsou zcela mimo meze. O zabití strážného a vyhrožování členům městské rady ani nemluvě. Proto já, Anča Sazeničková, členka městské rady a spolucechmistrině farmářského cechu, který vystupuje jako městská instituce, vyzívám ke zvýšení hlídek kolem farmářsky prosperujících míst, dolů a odlehlých kováren, dílen tesařských mistrů, alchymistických laboratoří a v neposlední řadě také dílen krejčovských. Já, Anča Sazeničková tímto také přislibuji finanční odměnu tomu, kdo poskytne informaci vedoucí k dopadení oněch zločinců. Zároveň důrazně žádám o usmrcení těchto výtržníků po jejich dopadení s tím, že jsem ochotná se osobně významnou měrou podílet na nákladech za popravu. Doufám, že tímto krokem uchráníme řemeslníky před vyděrači a necháme je dále jejich práci, která je tolik vysilující.

S pozdravem Anča sazeničková, členka městské rady a spolucechmistrině farmářského cechu.

Hobitka odložila pero a jakoby ze sebe shodila veškeré přepětí, si zhluboka oddechla. Připíchla dopis na nástěnku pro členy rady a vyběhla ven směrem k farmářskému cechu, kde se jala umývat dveře a schody cechu.

RE: [RP] psanci a zločinci - Talon - 24.03.2009

mladý gnom si oddech a odložil pero.Podíval se do papíru na kterém stálo:

Drazí členové rady
jistě jste si všimly rozruchu který je poslední době kolem Isharu.A také jsem byl svědkem zločinu.Nevím o co přesně šlo ale pan Karlos Strench měl nějaké neshody se Zeropkou.Když jsem tam přišel právě přibíhala a nemněla skoro nica sobě jenom se zasmála a pan Strench rozkázal medvídkovi aby ji zabil jeden mág se ohradil co to dělá a Karlos ho taky zabil.Poté přistoupil k tělu Zeropky a obral ji o nějaké šaty spousty šípů a 1 a půl zlatky.Navrhuji aby za tento zločin byl nějak potrestán zvlášt když tento čin byl spáchán před severní bránou.O rozhodování vás nechám posoudit jelikož já k otmu nemám potřebné pravomoce.S úctou Ed Tichý Pyrofor

( prominte za chyby blbne mi klávesnice a musím mlátit do mezerníku a jiných kláves)

RE: [RP] psanci a zločinci - Eržika - 26.03.2009

Členové rady,
doslechl jsem se, že nejsem jediný kdo měl nějaký konflikt s tou špínou od těch jež jsi říkají Bratrstvo. Chtěl bych podat stížnost na jejich velitele a jednoho člena. Jako Helmovu knězi se mi nelíbí jejich praktiky a nemluvě o tom, že mě zmlátili při plnění mise za účelem zisku lektvaru proti bolesti. A to jen proto, že jsem si vyžádal odchod jednoho z nich.
Prosím o řešení problému Bratrstvo. Také bych prosil nějakou odpověď a to buď písemnou nebo přímo nějakým činem. Pokud nedojde k řešení problému ze strany města budu do toho nucen zapojit nějakou čtvrtou stranu.

S úctou Hayate Gekkou, kněz Helmův