Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[denik] Glumikovo zapisky
Tak jsem si konecne sehnal nove pero a inkoust, ten puvodni jsem dal kapitanovi Eatonovi, a kopupil si poradne tlustou knihu.
Takze konecne si zacnu psat denik, huz si vsecko nepamatuju, starnu.

29.toru 274
Dneska jsme s Mirem a Faustem vyrazili na pruzkum one studny u Cypriony, jak popisoval Gerg. Studnu jsme nasli bez problemu. Jen cestou jsme narazili u kryzovatky na par mravencu.
Slezli jsme dolu a narazili na zaval, jeste ze byl s nami Faust. To vam byla podivana, ten to s krumpacem ale umi.
No prokopali jsme se k zebriku a dostali se o patro niz, ale ouha byla tam osamoceny mravenci valecnik, po tuhem boji jsme ho premohli. Pri pruzkumu jsme narazili na skupinu spacaku a par hadru na jednom miste, asi paseracke doupe. Trosku dal jsme nasli i kostry, bud jim zeme lehka. I tady byly popadane kameny.
Narazili jsme mrchozrouta, je to hnusnej helikej cerf, chudak, toho mravenci nesezrali, zajimave.
Z tohoto patra jsme se dal uz nedostali, tak jsme se vratili na povrch a sli domu. Sel jsem do kancelare, ze odbavim nejaky ty papiry z hronmady co mam na stole.
Ale byl jsem utahanej.....
Bloudil jsem zase v tom druhym patre pod vesnici u Cypriony, rozbil jsem par kamenu. Smejdil jsem, uplne na jih jsem nasel rozbitej zebrik, tak jsem se vratil, nasel jsem vodopad a melkou vodu, prebrodil jsem se a sel dal ma vychod. Nasel jsem na zbytky nejakeho kameneho zdiva a nejakych podper, ci co. Prozkoumaval jsem steny, kdyz tu uprostred jizni steny jsem se najednou propadl dolu.
Jau, pekne jsem se potloukl. Kde to jsem? Rozsvitil jsem svicku. Byl jsem v male mistnosti vytesane do skaly. Na zemi byl dzban s vodou a bochnik chleba. U jizni steny byl rozlozenej docela zachovalej spacak. Jizni stena se mi zdala divna, kdyz jsem ti ji prohlidl objevil jsem ryhy, vypadaly jako spary. Tahlo z nich, te smrad. Mravenci!!!!!
V tom jsem se probudil. Kde to jsem? Co to bylo? Uf jsem v kancelari, jsem v bezceci. Tak to byl sen. Uf.
Odpovědět
30.toru 274
Boje s mravenci pokracuji, ale presunuli se hlavne do okoli ochranneho valu.
Dnes se ma sejit rada Isharionu. Mam dal bojovat, nebo se stahnout a dostavit se na radu? Padam unavou a tak se stahuji a bezim na radnici. Sesli jsme se skoro vsichni jen zastupce cehu farmaru chybi. Na rade volime soudce, jednomyslne, novou soudkyni je Valerie. Dale se snazim o ustanoveni krizoveho stabu, pro lepsi erganizaci bojovych jednotek, marne.... postupne se radni omlouvaji.... ach ty mravenci, ti proklati mravenci.

31.toru 274
Mravenci, jsou vsude. Podkopali hradby objevuji se kde se jim zlibi, nestacime zasypavat diry v zemi. Musim posilovat straze. Jondalo prijd nam na pomoc v nouzi nejvysi. Brodim se mezi teli, osetruji na koho natrefim, telo mam pokryte kousanci. Prichazi zprava ze ve Vilhemovicich je slyset kopani pod zemi, specham tam..... Kde jsou ty potvory? Klid, ubihaji minuty, kopani ustalo. Obiham nekolikrat jak Vilhemovice tak Ishar, brodim se mrtvolami, ale zadneho ziveho mravence nevidim.... Pak prichazi sprava ze ustupuji. Ustoupili ke krizovatve nedaloko elfiho srubu. Vydavam se na pruzkum, je videt ze se namahaveji pohybuji nez predesle dny, ale stejne jim neutecu....
Podzeji se dovidam, ze cerveni mravenci byli napadeni cernymi, asi vyspelejsimi, protoze i obycejny valecnici umi nasi rec..... O Bohove co nas jeste ceka?
Odpovědět

Skok na fórum: