08.06.2017 v 08:49
(08.06.2017 v 03:15)Pietro napsal(a): stačí si dát perk na 2 stupeň u hraničáře a 30 řezbářství a můžete dělat normální šípy a šipky jako craft. Taky jsem to tak řešil.
Je to sice možnost, ale dát si perk na 2. stupeň (tzn. využít 3 perkovní body) není úplně nejlepší řešení - ty body budou pak někde chybět. Podle mě by nemělo docházet k takovému suplování povolání a když, tak bez nutnosti perku (častým používáním šípů a jejich zkoumáním se může hraničář naučit je vyrábět, byť samozřejmě ne na nejlepší kvalitě, takže by mu k tomu podle mě měl stačit akorát skill).
Pořád si myslím, že by byla optimální ta varianta co jsem navrhoval s výrobním NPC - v případě, že není daný výrobek k dipozici u hráčských vendorů by jej za suroviny pro výrobu potřebné a poplatek vyrobilo. Tím, že by vyrábělo pouze v době, kdy není výrobek k dispozici, je pořád zajištěno nakupování od hráčů (když budou vyrábět) a zároveň bude vyřešený problém s tím, že něco dojde a není nikdo, kdo by to vyrobil, případně by se muselo dlouho čekat. Bylo by třeba samozřejmě vyřešit i to, aby se takové NPC nevyužívalo neustále a crafti tak nebyli zbyteční, ale to jde podle mě vyvážit surovinovou náročností (výrobky od NPC by mohly být klidně surovinově náročnější, než od řemeslníka).