01.10.2018 v 17:32
(01.10.2018 v 17:16)Thortogily napsal(a): Já nemam na mysli stavění do šířky, ale stavění vnitřní infrastruktury např. Kdysi davno tu byla myšlenka (celkem dobře dotažena), že města by měla možnost (pokud pominu daně) generovat vlastní material z území, které má pod vlivem, nebo by město mohlo nabízet služby typu: Donesu rudu, neumim ji přetavit, za poplatek ti to přetavím ale s horší kvalitou, nebo zaplatit jednorázově rybáře, kterej bude městu generovat nějaký ryby (bude moct být vylepšovatelny) a tyhle ryby třeba můžou sloužit jako snížení náročnosti poplatu za gardy (gardy dostanou najíst a nepotřebují větší žold). Popř přebytek ryb může město nějakym svym vendorem prodávat. Tohle mám na mysli. Mě vždycky přišel Ishar na to jak je to velky město jako totalně mrtvá zona, kde bylo jen vykřičeny tržiště
V tomhle musím souhlasit, něco podobného jsme rozjížděli v Cyproně, kdy jde v podstatě o to, že hráči questem seženou (zachrání) dřevorubce, postaví mu "dřevorubcova chajda level 1" a následně město může každý měsíc koupit XY polen za cenu vyšší, než jakou běžně obchodují hráči. Na levelu 2 by třeba byly i prkna, na levelu 3 krom jasanu třeba i dub apod. Tedy víceméně v Cyproně je to v pilotním provozu, ale tam jsou ty suroviny a nové stavby mnohem aktuálnější téma, takže je tam více příležitostí, jak to využít a ostatně před tím výpadkem to byla oproti Isharu přeci jen o fous aktivnější oblast.
Kvůli tomu se ale vlastně i řešil ten kamenolom v Hlásce - to má být primárně právě kvůli surovinám, sekundárně kvůli alternativním trestům (to už též v Cyproně fungovalo).
Ale tohle je v plenkách (víceméně pilotní provoz) a chce to vytvořit nějaká jasná pravidla s konkrétníma číslama. To by mělo hlavně udělat RT.