Pergamen vytržený z jakési knihy, volně k dispozici pro členy Semper Fidelis
..a abych nezapomněla, dnes se mě ptal Kozlík, zda by se mohl ucházet o místo v našem spolku a zároveň zůstat členem Bratrstva. Nejprv to znělo trochu divně, ale když si uvědomím, že tento spolek nám již několikrát výrazně pomohl, tak proč ne. Ani Kristián a Eržika neměli vcelku žádné závažné námitky. Budu tedy muset Kozlíka brzy vyhledat.
Když už jsme byli v tom radění, které shodou okolností probíhalo v Cyproně, nadhodila jsem otázku dosti vzdálené budoucnosti, kterou bysme si však alespoň částečně mohli pojistit již teď - a sice otázku sídla našeho spolku v Cyproně. Rada probíhala velmi dlouho, což mě poněkud překvapilo, očekávala jsem, že bude dosaženo rychlé a hlavně jednomyslné shody. Proto jsme dospěli jen k prozatimnímu výsledku, který mám pocit Eržiku příliš nenadchl, ale Kristián byl pro a nakonec: byli sme tam jen my tři. Tudíž jsme prozatím ohradili kameny místo u východní brány s tím, že v mezičase, který se možná protáhne na několik let, protože jsou mnohem důležitější věci, než nějaké sídlo, budou moci všichni členové danou otázku námitkovat a navrhovat vlastní místa pro budoucí sídlo. Časem se to určitě nějak rozhodne a věřím, že ke spokojenosti všech.
To mě však přivádí k tomu, co mi nedá spát mnohem víc - totiž otázka toho, zda máme vůbec šanci zajistit, že...
Zde pergamen končí, text pravděpodobně pokračoval na další straně, ta je ovšem kdovíkde.
Obrázky (3)
Valerie (Semper Fidelis) - kovářka, drátenice a slévačka, vévodkyně Cyprony