28.08.2010 v 13:56
Kronika cechu Semper Fidelis
Strana = 14 =
Strana = 14 =
Před pár dny jsme se s Richardem rozhodli pokusit se hřbitov očistit pomocí rad, které poslal kněz Hobart Kristiánovi. Bohužel Richarda náhle zastihly jiné povinnosti a já se vydala na noční hlídku hřbitova sama. Nemrtví kladli z počátku stejně těžký odpor jako obvykle, ale v průběhu noci se jich objevovalo méně a méně.
Většinu noci jsem tak strávila udržováním ohně. Těsně před půlnocí mě navštívil pan Josef Mrkvička, kterého přilákalo světlo ohně. Pravděpodobně byl na cestě sbírat nějaké bylinky za svitu měsíce, jak ho znám.
Nechtěl mě tam nechat samotnou a tak jsme hlídkovali dva. Tedy vlastně, já hlídkovala a on chodil na dřevo.
K raním hodinám začalo na hřbitově opět přituhovat. Nemrtví jako by vycítili že něco je špatně a spoustu se jich stáhnulo z blízkého okolí na hřbitov, v pokusu nás ze svého hřbitova vyhnat. Nakonec nám na pomoc přijel Kristián, právě v momentě kdy jsme se snažili vypořádat s rudým kostlivcem s magickými silami. Společně jsme pak zbylé nemrtvé rozprášily a dokončili svou hlídku.
Když jsme nad ránem hřbitov opouštěli, byl zase jednou klidný, tak jak by tomu mělo u hřbitova být. Doufám že knězův postup zabral.
Inara
Inara, Kouzelník|Gwen, ledová princezna|Lisanna, tichý bard|Prune, kněžka Helmova|Taranel, stopař(†)|Tibauld, Velitel Armády(†)|Béda Trávníček, hobit neposeda(?)