Pincerna di Folgore

Proč se vše musí nacpat do jednoho dvou dnů. Ale popořadě: nějaký Rimoy, udělal na mne dojem, si vzal čas na rozmyšlenou ohledně služby Lotharovy.
Později, při rutinní hlídce jsme narazili na prchající troly. Jednoho jsem ošetřil, a mlel cosi o lidech šířících bolest. Později jsme na ty parchanty narazili, tak jsme je po delší bitce pobili, jejich sektář pořád něco mlel, ale je lepší když tyhle bastardy nenecháme domluvit. Beztak se jen vysmíval.

Všude dole na východ byla mrtvá těla trolů. Při návratu se Harren oddělil a já s tím mladým narazili na divnej šutr uprotstřed křižovatky. Ťukli jsme do něj a byli jsme dole. To byla pořádná pecka. Nakonec jsme tu věc rozmlátili krumpáčama, bolest pak vymizela. Harren reportoval, že podobnej nesmysl našel taky. Asi jeden z těch fracků prošel a instaloval to.

Nahlásil jsem to Tibauldovi, koukal přitom na mě jak na kreténa. Prej "a co já s tím". Už nevím kam bych to měl hlasit? Dal jsem mu i róbu co nosila ta horda přicmrndávačů.

Nakonec jsem sebral chlapy a vyrazil do lomu. Tam nejdřív klid, pak se hlína začala srocovat, odlamovaly se šutry od skály a všecko to na nás utočilo. Nejdřív to bylo v pohodě, ale bylo jich víc a víc. Museli jsme ustoupit, ale Tibauld je jako kus dřeva. Znovu a znovu dává jednu hroudu dolů aby zas vstala. Ještě těd, když to píši, mě bolí to zlomené žebro. Mě to chytlo, zvedlo a hodilo na skálu.

Mno snažili jsme se přijít na to co s tím, proved jsem i obřad a požádal Helma o pomoc, nevím jestli to k něčemu bylo. Když jsme se vrátili posíleni o lothara, vypukla bitka. Najednou napadaly kameny okolo nás a my nemohly ven! A navíc chyběl ten zpropadenej lovčí Brog!! Bojovali jsme sice dlouho, ale už jen o vlastní životy, nakonec nás bastardi dostali, jednoho po druhém, zvláště když ty svině házely šutry shora přímo do boje.

No, nakonec koukám, dvé kamenné hroudy byly dole. Možná se mi to už zdálo, ale z jedné odpadl diamant. Nevím jaký to má význam. Ale nic novýho nevyskkočilo. Lothar pak chodil a píchal prstem do hlíny, a tvářil se strašně zamyšleně. Já toho už měl plný zuby, naštěstí mi mimochodem žádnej nechybí, a tak jsem vyrazil dom. Jaký efekt měla ta bitka neuším, ale nechci tím projít znovu.

A jo, Lotharovi se vrátila sestra. Naše družina se tak rozšířila o jeden klenot.
Odpovědět

Příspěvky k tématu
Pincerna di Folgore - od Elerra - 09.02.2011 v 16:42
RE: Pincerna di Folgore - od Elerra - 13.02.2011 v 18:30
RE: Pincerna di Folgore - od Elerra - 26.02.2011 v 09:10

Skok na fórum: