Ekonomika - ceny základních surovin
(05.09.2013 v 15:02)Fujiwara napsal(a): Diamant 120 je jediný výkup, který jsem našel. Ceny nejsou doladěné. Je to jen seznam, který je potřeba doladit. Nedokážu posoudit ceny drahokamů. Daimantový prach taky není moje cena. Osobně jsem tyhle dvě věci nikdy neprodával. Je to jen výcuc z fóra a pár aktuálních úprav.
Konkrétně seznam drahokamů potřeba doladit není, jak už jsem psal. Kovy mají ceny taky vcelku slušné. To jsem udělal hned po změně dropů, tak se to provádět musí vždy při podobných změnách.
A 120 za diamant.. já proti tomu nic nemám, prostě jsem jen to číslo využil pro ilustraci.. dle mě ten kdo to takhle má není až tak úplně mimo realitu.

(05.09.2013 v 15:02)Fujiwara napsal(a): No sůl... bavíme se o ledu... z kterého nám vznikne buď 1 sůl nebo 5 ledových kamenů. Cena ledového kamenu je 2st. (Pokud by někdo řekl že cena ledového kamene je 1st tak sůl bude stát 5st.)
To znamená že cena ledu je 10 st. Logicky tedy sůl stojí 10 st. Je tato cena reálná? Bude pak moct nový farmář konkurovat starým, kteří tady mají tisíce kusů zboží? Pokud je moje logika špatná, rád si to nechám vysvětlit.

O ledu se bavím i já, je to hned na začátku toho řádku. Vlastně jen píšeš znovu to samé:
"Drcený led = 10 => ledový kámen minimálně cca 2 (5ks z 1 hromádky), sůl minimálně cca 10 (1ks z 1 hromádky)."
Tato cena 10 za sůl je stejně reálná jako 2 za ledový kámen a 10 za drcený led. Je to víceméně jen prostá rovnice, matematika, logika.
Pokud nový farmář nemůže konkurovat, protože je již trh přehlcený, tak to je úplně jiný problém, změnou systémové ceny soli na tom stavu přeci vůbec nic nezměníš, jak bys mohl.. Biggrin V tomhle smyslu se podle mě ani o logice mluvit nedá. Jediná logika je v tom, že 10:5=2 a 10:1=10, nic víc, nic míň.. cokoliv jiného v systémových cenách je nesmysl.
Navíc: jakmile změníš výtěžnost/cenu soli, ovlivní to 100+1 výrobků farmáře a celé ti to kvůli naprostému nesmyslu klekne.

(05.09.2013 v 15:02)Fujiwara napsal(a): Dungeony nejsou nějak extrémně těžké, během hodinky máte hodně zlata. Není možné izolovat crafta, ale tak nějak dát dohromady celou ekonomiku.
Craft ale není izolovaný.. Třeba za kováře si schopen vydělat víc peněz než kdokoliv jiný a to i na poměrně nízkých levelech (prodej reagencí systémovým vendorům).. kdo tvrdí opak, tak to bohužel neumí hrát. Ale zas nemáš tolik XP, kolik udělá někdo, kdo riskuje život a výbavu za několik zlatek. Já s tím teda osobně při hraní crafta tak nějak počítám. A jak sem psal jinde, tak to co maj ostatní v dungu dokonce dostaneš na top levelu i ty, za jednu zakázku a bez risku.

Co si zas pamatuju já, tak PvM hráči (nejspíš krom mága) vždy brečeli, že "to a to" se jim vůbec nevyplatí, protože na tom poničí silně výbavu, expů a lootu je málo.
Odpovědět

Příspěvky k tématu
RE: Ekonomika - ceny základních surovin - od Stig - 05.09.2013 v 17:10

Skok na fórum: