Co by vás přitáhlo zpět ke hře?
Mnohem víc by mě motivovalo se o cokoliv snažit, kdyby tu bylo jako za starých časů víc lidí hrajících pro ostatní a ne jen pro sebe. Rád vzpomínám na časy, kdy tu hráli lidi jako Glumík Jedlička, Mir, Kristian a dokonce musím říct i členové Bratrstva a celá ta stará parta, kdy tu byla hromada lidí ochotných převzít odpovědnost, ať už v pozici GM nebo v pozici vůdce nějaké ingame organizace.. lidi, co místo neustálých nesmyslných požadavků a prosazování vlastního ega prostě hráli s rozdanýma kartama a hlavně vytvářeli z ničeho něco, kvůli čemu logovali jiní. Takových lidí si velmi cením i když se jedná např. o jména jako Drathart, Myrsha, která vyvolávala hodně velkou kontroverzi. Lidi, kteří dokázali, že plnit nějaký sranda seznam priorit je možné bez ohledu na práva herního účtu, že je lepší věci dělat a převzít odpovědnost sám za sebe (a ideálně i za pár dalších), než hledat výmluvy a negativa a svalovat vinu na jiné. Lidi, kteří jsou schopni se na věci dívat aspoň ze dvou úhlů pohledu.
Co mě naopak dokáže odradit jsou dětinští malí lidé, kteří se snaží za každou cenu protlačit svou představu a využívají k tomu manipulace a dalo by se říct i vydírání a sami nejsou ochotni nebo schopni jakkoliv jinak do svých představ investovat. Je smutné, pokud někdo takový soudí dle svých utkvělých představ a cokoliv jiného než jejich absolutní splnění označuje za selhání (samozřejmě cizí), pokud naprosto ignoruje jakékoliv námitky i pokud jsou většinovým názorem, ale to už je holt součást charakteru. Smile

A nejsmutnější na tom je, že kvůli těm druhým ztrácejí ti první často ochotu nebo chuť cokoliv dělat, ovšem ono bude vždy jednodušší něco strhat, zkritizovat, zničit a někoho odradit, než vytvořit, inspirovat, motivovat, ale tak to holt chodí ve všem. Mezi konstruktivní a destruktivní kritikou je tenká hranice a cesta do pekel je dlážděna zdánlivě (domněle) dobrými úmysly a líbivými slovíčky.. Smile

A jinak pokud bych odhlédl od toho podmiňovacího způsobu a ptal se, co mě vlastně stále táhne do hry.. Tak asi to, že v takhle malé a necílevědomé komunitě je vcelku snadné se zapojit a něco změnit, vidět výsledky vlastního úsilí, než na shardu, kde jste jen jedním z mnoha a vaše slovo má nulovou váhu. Že i přes podíl toho špatného je tu stále spousta toho skvělého, ať už se jedná o lidi nebo funkce světa. Opravdový hráč umí bavit sebe i ostatní a stačí mu k tomu třeba jen chat nebo "textová varianta" hry, cokoliv navíc je nadstandart (viz i Poutníkovo Dračí doupě). Taky si myslím, že pokud má člověk takové možnosti uplatnění a jednou se k něčemu upíše, že je ta "práce" i otázkou osobní odpovědnosti a od toho by se utíkat nemělo ani v časech zlých. Smile Že pokud si utvořím utkvělou představu nebo vizi, že to budu já, kdo za ní po krůčkách půjde a nebudu jí místo toho jen vnucovat někomu jinému a pak se mu pošklebovat, že nehraje podle mých not. Že nesplnění mojí vize je především moje chyba, protože má počátek ve mě a v nikom jiném, nikdo jiný jí nemusí sdílet, natož se s ní zabývat.

EDIT: A nikoliv, chyba není v názorech, to by bylo irelevantní tvrzení. Chyba je v tom, že jenom názor nic nezmění a nic neznamená, nic nevytváří a nic nebuduje.. Názorů tu máme mraky, lidí, co jsou ochotní se věcma zabývat i jinak, než na čistě teoretické rovině už ovšem podstatně méně. Realitu posouváme k obrazu svému pouze svým úsilím, anebo se holt mlčky smíříme se životem v "separátním míru" a s tím, jak se věci mají a vytvoříme si svou bublinu, ve které budeme nekonfliktně existovat. Nic mezi tím neexistuje a pokud ano, tak je to jen shoda náhod nebo souhra okolností.
Odpovědět

Příspěvky k tématu
RE: Co by vás přitáhlo zpět ke hře? - od Stig - 04.10.2013 v 11:50

Skok na fórum: