Rasové rysy a perky: konečné řešení
(21.12.2013 v 18:21)Poutnik napsal(a): Pište, diskutujte.

Můj názor na Whiteyho nástřel - kde upozorňuje na unbalanc - o to víc ale nechápu proč je tak neskutečně alergický na jakoukoliv kritiku čehokoliv, která ale proboha ve skutečnosti není vůbec na škodu! Vždyť kritika je dobrá, jak jinak chcete něco nějak dopracovat než kritizovat, diskutovat a dávat něco dohromady? Netuším... ale tohle urážení na něco(ve skutečnosti na nic) je tady typické a úplně k ničemu.

Když se podívám na ten aktuální nevyvážený návrh, tak bych k tomu řekl asi tohle:

Elfí krok - tohle se mi vůbec nelíbí, s rychlostí bych vůbec nehýbal.

Zrozen v sedle - nelíbí se mi jako elfí perk, kdyby to měl už někdo mít tak člověk, protože moje představa o fantasy jízdě je spojená prakticky jen s lidskou rasou. Tam to bude asi dělat problém s balancem, takže ideálně takový perk asi nedávat vůbec.

Zručnost - pokud by takový perk byl tak bych ho dal na výběr asi všem(popřípadě nedávat orkům)

Vlohy k magii - tenhle perk se mi nelíbí už jako návrh, mága bych vůbec dál nijak neposiloval. Kdyby něco takového prošlo tak by to měli mít lidé(tam opět možno zrušit kvůli balancu), elfové, gnómové, orkové a drowové. Nevidím důvod proč to poskytovat jenom elfům.

Odolnost arktickému mrazu - tohle mi přijde spíš jako funny doplněk a ne jako volitelný perk. Dal bych to když už rasám trpaslík a ork úplně zdarma.

Perky které mi přijdou slabé a dal bych je spíš jako bonus rase zdarma:
Odolnost arktickému mrazu
Odolnost jedu
Trpasličí odolnost jedům
Vystaven alchymii
Tvrdá játra

Mé návrhy:
1. Zrušení volných perkovních bodů pro lidí, protože by to ulehčilo balancu.
2. Předpoklad rasy k určitému povolání bych naopak nechal, udělal bych pro to ale asi zvlášť skupinu perků, kde by si každý volil jen jeden. Je to taková ta jistě všem známá věc -

cesta bojovníka - sada bojových bonusů - asi nutné rozdělit na boj zblízka a boj střelnou zbraní

cesta učence - sada bonusů pro mága nebo kněze

cesta darebáka - sada bonusů pro zloděje/barda

cesta řemeslníka - ???

cesta dobrodruha - sada od každého trochu

Velkou výhodu tohoto návrhu vidím v tom, že čím míň těch balíků bude, tím lépe půjdou vybalancovat. Mít 20 perků, kde se bude používat stejně jen pár je stejně na nic.

3. Nechal bych prostě sadu postihů/výhod pro rasu naprosto zdarma - tedy proč si volit něco, co ta rasa má už řekněme vrozené.
Pak by si každý mohl volit svoji cestu - bod 2. Otázka je jestli nějak regulovat například cestu bojovníka pro hobity - ale ideálně bych nechal vše naprosto volitelné a pro všechny. Ono stejně májí třeba hobiti nižší sílu takže nebudou mít tolik hp apod.

4. Nakonec bych dal skupinu perků, kde by si vybíral každý a byly by tam takové ty "bezvýznamné" RP prvky definující spíš osobnost - pijan atd.

5. Myslím si, že levelování nebo nelevelování perků není až tak důležité jako nějaký balanc a s tím budou souhlasit asi všichni. Prostě aby měli lidi minimální pocit, že je nějaká rasa zvýhodněná(tak jako to můžeme sledovat aktuálně u povolání/zbraní).

6. Popřípadě bych dal lidský bonus všem, rychlost nastavil všem stejnou a věnoval bych se něčemu jinému u čeho se nevymlátí zdejší populace mezi sebou. Tenhle návrh může vypadat vtipně, ale když se nad tím zamyslím tak to tak špatný návrh není. Za minimum práce budou všichni spokojení, nikdo si nebude na nic stěžovat a energie tvůrců se může investovat někam jinam. Třeba do vyvážení povolání hm?
Odpovědět

Příspěvky k tématu
RE: Rasové rysy a perky: konečné řešení - od Fujiwara - 01.01.2014 v 18:08

Skok na fórum: