12.08.2014 v 16:46
(12.08.2014 v 15:29)Fujiwara napsal(a): Trpasličí postavy často hrají jako elfové s vousama, břichem a sekerou... a když jsem se přišel podívat na event, tak i tak hráli. Ale k tématu, za sebe spíš musím říct, že se mi nelíbí nějaké rozsáhlé slovíčkaření jako mají orkové a podle mě je to spíš ke škodě. Pokud by šlo o pár základních slov tak to může obohatit, ale pokud myslíte zase nějaký extra slovník, tak za mě ne. Mě osobně nejvíc sedí k trpaslíkům řeč použitá v Zaklínači. Jinak vcelku souhlasím s tím co napsal Monty. Jo a jinak spoustu nadšení a energie do hraní! Chce to novou, dobrou krev.
EDIT: Ne, protože každý může mít o řeči trpaslíků jinou představu. Já mám zafixovanou a oblíbenou řeč trpaslíků použitou v překladu zaklínače, což je asi nějaké ostravské/moravské nářečí(tebou označené jestli dobře chápu jako řeč imbecila). Popravdě ani nevím jestli vymyslel Tolkien něco v tomhle ohledu pro trpaslíky. Mě se třeba dost znelíbila orkština, když to bylo pár slov tak to bylo dobré ale jak z toho udělali slovník, kdy si přestával rozumnět ork s orkem tak mě to přišlo už spíš na škodu. Já jsem si přišel k ultimě vždycky odpočinout nebo se pobavit, ne namáhat mozek nějakýma speciálníma slovíčkama. Víc by se mi líbilo sepsat nějakou mentalitu a kulturu trpaslíků... i když zase každý to může mít zafixované jinak. Já si představuju trpaslíka jako hrdého, oddaného klanu. Tvrdého a houževnatého. Miluje jídlo a pivo. Miluje zlato. Vždycky se zajímá o odměnu a nezohýbá svůj hrb nadarmo. Hlavní zbraně kladiva a sekery. Nesnáším trpaslíky co mají meče nebo kopí. Ze střelných jen kuše apod. Každý to bude mít jinak no :-)
To opakuju po 10...žádné slovníky jen pár zákládních slov co jsem napsal na úvod.Vic ne,je to z Tolkiena a BTW dabign zaklínače trpaslík jak dement.