14.02.2015 v 17:51
(14.02.2015 v 17:49)Halli napsal(a): Nenarážel jsem na nějaký výsoky počet draků na MW. Myslel jsem to spíše tak, že by se s draky mělo pracovat velmi opatrně a když už, tak ve větším RP měřítku. Nevím jak to probíhalo a jestli to byla jen jednorázovka, ale pokud už se drak na MW objeví, tak by z toho měla být fakt velká událost.
Viz EDIT. Je to součást děje, který jede několik let.. Na druhou stranu není to zápletka, kterou by člověk rozpletl během pěti minut, ale spíš je to psané ve stylu velké těžké knihy, kdy po přečtení na tebe na konci vypadne něco, co ti objasní předchozích 800 stránek. Záleží hodně na všímavosti a inteligenci a na tom, jak dobře hráč zná děj a historii Manawydanu, jestli třeba čte ve hře nějaké z těch pár knížek, jestli se aktivně účastní akcí apod. Každopádně když to zůstane pro někoho zamotané, tak to nevadí, je to použitelné i jako série "na sobě nezávislých" eventů.
Nojo, kdyby u toho bylo víc svědků, možná by byl i ten zápis a nějaký pozdvižení, takhle holt pracuju s tím, že se to zatím drží pod pokličkou.
Ono taky velká událost s pěti hráčema ve hře z nichž dva seděj doma a craftěj si, to je pro mě velká challenge. Ale věřím, že pokračování bude už něco jiného..
Nevadí mi to, že z toho není žádná převratná událost, na těch dějích a eventech se mi líbí právě ta vzájemná komunikace mezi GM a hráčema skrze ten děj, akce a reakce a nutnost jisté dynamičnosti a flexibility.
A myslím, že drakovi je taky jedno, jestli se o něm bude psát v novinách.. Hlavně, že se nažral.
Jinak tohle je už trochu spoiler, ale třeba to v budoucnu někoho trkne a posune správným směrem. Lidi jako Mir se beztak už dokázali dostat docela blízko sami a bez pomoci, ale to jsou výjimky..