Hodnocení tématu:
  • 3 Hlas(ů) - 4 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Ishar|RP] Královské dekrety - Městské vyhlášky
Vážená rado,
chtěl bych podat stížnost na jednoho vašeho zmocněnce. A předem děkuji za rychlé objasnění této události. Vylíčím zhruba co se mi přihodilo...
Stalo se to 11. Toru někdy kolem páté hodiny. Bylo již šero a já já zrovna dokončil, zakázku s kterou jsem pomáhal jednomu místnímu kováři.
Vracel jsem se z lesa po celodenní práci. Šel jsem svižným krokem přímo ke kováři, abych to stihl ještě před tím, než s prací taky skončí. Na zádech jsem měl otýpku dřeva a v ruce svou dřevorubeckou sekerku.

Pak mě však zastavil hlas, "Hej! Hej!". "Co se děje?" otočil jsem se. Načež mi ten člověk odvětil "Co ta zbraň?" a já mu když jsem mu začal vysvětlovat, že to není zbraň ale sekerka určená na sekání dřeva, tak řekl něco jako "Já ti ukážu jak ti s ní rozpůlím hlavu."

Nečekal na mou odpověď, bez jakéhokoliv varování na mě zaútočil s úmyslem zabít. Což se mu snad i povedlo... každopádně jsem dopadl velice špatně. Kdyby nebylo okamžité pomoci Helma, tak bych jistě nadobro zemřel.

Později od kováře jsem zjistil že ten muž, co se mi ani nepředstavil byl jistý Horian. Velitel armády, stráže.. nebo čeho. Káždopádně svým jednáním dokázal, že se nehodí ani na velitele stáda krav.
Bez varování zaútočit na takřka neozbrojeného Helmova kněze, jen kvůli tomu, že se mu zdálo, že přenáší zbraň, to je přece holý nesmysl. Jsem přesvědčený, že hrubě překročil své kompetence. Nemluvě o to, že se na nás Helmity světské zákony nevztahují.

Pokud v tomto městě zbyla ještě nějaká soudnost a spravedlnost. Tak věřím že se ten člověk nebude schovávat za nedotknutelnost radního a podrobíte ho disciplinárnímu řízení.
Nikdy mě nenapadlo, že žijeme ve městě, kde stráže vládnou rukou teroru.
Jak je možné, že když okamžitě nezareagujete na stráž, tak vás v půlce věty bez varovaní napadne a zabije?
Jak je možné, že stráž za útočí na bezbranného Helmitu?
Jaký je v tomto království trest za úmyslnou vraždu?
Jak je možné, že se člověk jako on dostane do čela armády a ještě k tomu do městské rady?

Děkuji za Váš čas.
S úctou ke zbytku rady Colwyn Hawke věrný služeník Helma.
Odpovědět

Příspěvky k tématu
RE: [RP] Královské dekrety - Městské vyhlášky - od Colwyn - 12.02.2009 v 01:01

Skok na fórum: