Kolem vývěsky u hlavního stanu bylo živo . Rozpis služeb, pro hrdou armádu Eldemaru byl vyvěšen a všichni elfové chtěli vědět jaké nové zařazení ne ně čeká . Mladá elfka se tiše prodírala davem, na zádech jí hrdě vlál cestovní plášt v barvách Eldemarské armády . Elfka se zastavila až před vývěskou, tak aby mohla číst to, co je na ní napsáno .
V tom na ní hezkým melodickým hlasem promluvila postava v brnění, stojící opodál .
"Mantúlië Talinnë, své jméno tam hledáš marně . Nenapsala jsem tě tam" .
Mladá elfka pohlédla na starší válečnici a do tváří se jí vlila rudá barva . Po chvíli ticha řekla chraplavým hlasem .
"Zvládla jsem výcvik, jsem právoplatnou členkou Quendë, chci sloužit tak jako ty Elithis" .
Elfka oděná v oceli chladně odpověděla .
"Být to ne mě, ještě by jsi ten zelený plášt nedostala, nejsi připravena sloužit našemu lidu . Stále mnohému nerozumíš . Tvůj výcvik skončil příliš brzy" .
Očividně rozhněvaná elfka se otočila na patě a při odchodu davem jen tiše chraplavým hlasem pronesla .
"Ještě že to nebylo na tobě, svůj plášt jsem si totiž zasloužila mít už dávno".
V tom na ní hezkým melodickým hlasem promluvila postava v brnění, stojící opodál .
"Mantúlië Talinnë, své jméno tam hledáš marně . Nenapsala jsem tě tam" .
Mladá elfka pohlédla na starší válečnici a do tváří se jí vlila rudá barva . Po chvíli ticha řekla chraplavým hlasem .
"Zvládla jsem výcvik, jsem právoplatnou členkou Quendë, chci sloužit tak jako ty Elithis" .
Elfka oděná v oceli chladně odpověděla .
"Být to ne mě, ještě by jsi ten zelený plášt nedostala, nejsi připravena sloužit našemu lidu . Stále mnohému nerozumíš . Tvůj výcvik skončil příliš brzy" .
Očividně rozhněvaná elfka se otočila na patě a při odchodu davem jen tiše chraplavým hlasem pronesla .
"Ještě že to nebylo na tobě, svůj plášt jsem si totiž zasloužila mít už dávno".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Finis coronat opus - In nomine et ad honorem tenebrae