Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[RP] Novinky ze světa lidí a hobitů
"Veliteli, hlásím návrat z hlídky!", zahlásil právě příchozí mladý člen Stopařů Isharionu svému nadřízenému. Mladík vypadal trochu rozrušeně, zadýchaně a na čele měl krůpěje potu.
"Tak co pro mě máš, Stopaři?", vzhlédl velitel čety od pergamenu, který měl právě rozečtený.
"Severně od pevnosti orků, kus od cesty, našel jsem dvě malá tábořiště - jedno skřetů a jedno lesních goblinů. Zatím je jich málo, ale vypadá to, že se svolávají ze širokého okolí.", odpověděl mladík.
"Hmm, to by bylo nejlepší s nima co nejdřív zatočit.. Ale nemám dost mužů, které bych mohl postrádat z průzkumů a hlídek. Třeba se o ně postará některý z dobrodruhů. Slyšel jsem, že i v těchle malých táborech se občas najde něco zajímavého, ty stvůry si často v bednách schovávají nastřádaný lup.", zamyslel se velitel nahlas. "Máš pro mě něco dalšího? A zakreslil sis ty místa do mapy?"
"Zakreslil, pane, podívejte.", odpověděl horlivě zelenáč ukazujíce zkušenému veliteli kus pergamenu s malůvkami. "Jo a taky jsem zahlídl mezi stromama potulovat se nějakého gnóma, vypadal vystrašeně. Chtěl jsem ho doprovodit někam do bezpečí, ale než jsem se k němu přiblížil, všiml si mě, a zděšeně zmizel mezi stromy. Asi si myslel, že jsem lapka a dal se na útěk. Ti malí prevíti nejsou mezi vším tím mlázím a keřema vůbec vidět. No, snad mu někdo pomůže dostat se někam do civilizace. V Cyproně se prej ztratil jeden truhlář, nikdo se po něm snad ani nesháněl, zkrátka ticho po pěšině. Nojo, ale kdo tam bude makat v tý dílně, co se staví, to taky nikdo neví. Doufám, že tenhle gnóm dopadne líp, už jsem o tom prohodil pár slov v hospodě po cestě, tak se to snad dostane mezi lidi..", řekl. "Samozřejmě jsem tam byl čistě služebně!", doplnil rychle adept když uviděl pozvednuté obočí svého velitele při slově "hospoda".
"No dobře, dobře. Tak ti děkuju, tady je tvůj žold a běž si chvíli odpočinout, potom se u mě zastav pro další rozkazy.", mávl rukou velitel a vrátil se ke svitku, který četl předtím.

[Obrázky: vnOUGMLl.jpg]
Odpovědět

Příspěvky k tématu
RE: Novinky ze světa lidí a hobitů - od Mir - 23.03.2013 v 14:04
RE: Novinky ze světa lidí a hobitů - od Mir - 25.03.2013 v 15:46
RE: Novinky ze světa lidí a hobitů - od Stig - 12.05.2016 v 03:31
Knihovna - od Marina - 04.10.2008 v 10:37
RE: [RP] Novinky ze světa lidí a hobitů - od HaFiK - 04.10.2008 v 21:02
RE: [RP] Novinky ze světa lidí a hobitů - od HaFiK - 09.10.2008 v 20:02
RE: [RP] Novinky ze světa lidí a hobitů - od HaFiK - 12.10.2008 v 19:34
RE: [RP] Novinky ze světa lidí a hobitů - od HaFiK - 13.10.2008 v 23:29
RE: [RP] Novinky ze světa lidí a hobitů - od HaFiK - 14.10.2008 v 09:51