Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Včerejší quest v Isharském přístavu
Konečně někdo napsal co se stalo. Ještě si počkám na raport od Lithara, abych věděl co tím chtěl básník říci (co kvestem sledoval a co se vrtlo).
Vidím zde dva hlavní problémy:
1, Neuznání autority ze strany GM. Pokud to byly městské stráže, měli poslechnout příkaz člena Rady. Pokud to nebyly strážníci ale něčí bodyguardi, neměli se odvolávat na status stráže (a neměli to být guardi, pokud byli).
2, Neuznání autority ze strany hráčů. Pokud mi strážný řekne jděte odsud nebo nedělejte tohole, mám jít odsud nebo nedělat tohle. Pokud na mne strážný vytáhne zbraň, rozhodně to není důvod vzít svou a jít ho zrubat za tu opovážlivost. A především, pokud vám GM řekne dělejte tohle, máte dělat tohle - nedělá to pro svou zábavu, ale pro vaši. Pokud se vám to nelíbí, můžete od kvestu odejít, nikdo vás nenutí se ho účastnit.

Ad šlechtici, tituly apod.
Kvestovní GM potřebuje jistou autoritu, aby mohlo vést kvest/event. Těžko může přijít "já jsem Franta Ředkvička, však víte, ten farmář odvedle, víte, potřebuju pomoct získat artefakt Maska Teroru ze dna Despice!". V tomto případě byla potřeba postava která je "oprávněna" mít vlastní stráže, přebrat vězně z obecního vězení, hádat se s Radou. Ředkvička k tomu oprávnění jistě nemá. Proto je vytvořen šlechtic (nebo použit jiný, "historický"), který tyto věci může. Jenže... místo probíhajícího kvestu se začnou obě strany hádat kde se tu ten šlechtic vzal, jak je možné že ho stráže poslouchají, jak je možné že dočurá dál než Rada města... a veškerá atmosféra je v pytli.

Osobně si nemyslím že je potřeba zákoník nebo detailní výpis šlechticů včetně kompletního rodokmenu až do samotného Aa. Podle mě je potřeba trochu vzájemné úcty a pochopení. (z obou stran)
Nevěřte rase která se pořád usmívá. Něco s ní není v pořádku.

Příspěvky k tématu
RE: Včerejší quest v Isharském přístavu - od Whitey - 21.02.2009 v 16:55

Skok na fórum: