08.11.2016 v 11:02
Už je to několik desetidnů co jsem se vypotácel z tunelů podtemna. Byl jsem okamžitě zařazen k otrokům rodu Ylen'zres's. Dařilo se mi do té doby unikat podivuhodnou náhodou a štěstím nebezpečí v Podtemnu, jenže drowí společnost je krutá a pro slabochy zde není místo. Kdo se nepřizpůsobí, zemře. Dali z nás dohromady jednotku, která se z bandy otrhaných uprchlíků během dalších bitev změnila v efektivní bojovou jednotku. Moje vrozené magické schopnosti byly převálcovány zkušenějšími mágy a dobrovolně jsem se chopil luku. Jeden z mágů se jménem Ilztaf'ein dokázal zaujmout vyšší autority a stal se vůdcem naší skupiny. Nemám ho rád. Jeho výbuchy vzteku jsou nebezpečné, hlavně pro mě. V jednom z nich mi vyřízl do kůže na hrudi své jméno. Jednoho dne se pomstím. Já a drowka Ria jsme byli přiřazeni pod velení Erthrysyna, nově jmenovaného Drada'quartha Melee Maghtere. Vypadá jako férový (ale přísný) velitel. Naše práce je čištění chodeb podtemna a prokopávání závalů. Jediný dosud neprokopaný zával na severu zanedlouho padne, a jedinou překážkou k průzkumu bude několik Driderů zasypávající nás šípy a kouzly.