25.03.2017 v 22:20
(25.03.2017 v 19:45)Whitey napsal(a): Pokud nemáš absolutně páru o tom co se na servru a mezi členy týmu děje, pak jsi prostě v řiti. Ale jak jsem si ty věci měl zjišťovat, to opravdu netuším.To je úplně jednoduchý - pokud nemáš čas na hru, tak osobní komunikací. Když nevím, tak se zeptám. Stejně tak proaktivně se musíš ale i zajímat třeba o to, jak se lidi mají, zjišťovat jejich problémy, co je štve. Nebo prostě jen na chvíli přátelsky pokecat. Když na to nemáš čas, nebo to není tvůj styl, tak to prostě je snaha odsouzená předem k nezdaru. Tohle ale vedoucí prostě dělat musí, natož v takhle neformálním projektu, kde není žádná finanční motivace a přesto musíš ty lidi nějak podržet. Nemůžeš jen očekávat, až/že si všichni splní "povinnost" a tím to hasne. Výkazy práce nedělá nikdo rád ani v zaměstnání, ale dejme tomu (není výkaz, není plat).. tady to prostě musíš pojmout ještě víc neformálně, než formou pravidelných reportů každý týden v osobním topicu - třeba právě formou toho pokecu.. nebo ty lidi přesvědčit k tomu co chceš nějakou nenásilnou formou (což chce velkou dávku kreativity a umění a já si tohle třeba u těch týdenních reportů klidně odpustím, protože je zas tak nepotřebuju).
Jen pro úplnost: všichni ostatní členové týmu spolu obvykle komunikují třeba i s mikrofonama, nebo aspoň na ICQ, SZ, či přímo ve hře, takže lidi o sobě a své práci vzájemně vědí leckdy i víc, než se kdy dozvíš z fóra. Na fóru prostě nikdy tolik informací nezjistíš.
A co se nováčků týče - mrkneme teda na ten web.. jsou tam data posledních příspěvků na homepage třeba za březen: 25.3.2017, 24.3.2017, 19.3.2017, 14.3.2017, 12.3.2017, 7.3.2017 atd.. Nahoře svítí zeleně "online", počet hráčů sice nijak slavný, ale to je tu takový už evergreen, na který asi až tak snadné řešení není. A na fóru je toho ještě víc, zvlášť pokud počítám i ten flame. Takže nepodceňoval bych návštěvníky, že neobjeví žádné signály o tom, že je MW stále naživu, ačkoliv počty lidí jsou jako obvykle už na jinou diskuzi, která se tu bohužel vede neustále.
(25.03.2017 v 19:45)Whitey napsal(a): Místo aby po mojí stížnosti že nikdo nic nedělá někdo napsal "pleteš se, udělali jsem XYZ", tak se tu plácáme po ramenou jak jsme rádi že se toho v minulosti toho tolik udělalo, a druhou rukou se patlá po zádech hnůj.Já psal několikrát, že se dělaly eventy pro lidi, na který v lepším případě přišli 2 lidi, v tom horším 0 - třeba tady: http://forum.manawydan.eu/showthread.php?tid=3465&pid=99449#pid99449
A ani po dvou týdnech patlání to tu nikdo nenapsal.
Já ty lidi v týmu třeba přes měsíc nebo dva dělat eventy naprázdno nutit nebo přemlouvat prostě nebudu, protože na tomhle je akorát odděláš i kdybys s nima komunikoval sebelíp, odejdou ti a už se nikdy nevrátí. Když jim v ten moment ještě pohrozíš a snažíš se něco vynutit, tak ti odejdou zfleku všichni, což se přesně skoro stalo. To si radši počkám, až se to tu zas probudí a pokusím se tým nahnat zpátky do hry. Je to tak každý rok jednou dvakrát, tak proč vždycky ten údiv, že jsme s hráčema na nule, proč vždycky ta panika a dotazy, jestli se ty lidi jakože vrátí sami od sebe (zatím to tak zdá se funguje) a proč že jako GMs nedělají po měsíci marné snahy další a další eventy pro nikoho? To si někdo ještě nezvykl? Jste tu první rok?
Radši hledejme, jak přinutit hráče, aby se tu ta nula neustále nevracela, než jak přinutit questaře, aby dělali eventy se statusem nula. Hlavou zeď neprorazíš a akorát na tomhle utavíme další a další členy RT (jen připomínám - s největší pravděpodobností jsme takto ten poslední čtvrtrok přišli o Leafa, který mmj. dělal těch eventů pro 0-2 hráčů asi nejvíc).
A já ti garantuju, že tahle taktika tavit questaře na eventech pro nula lidí už moc dlouho fungovat nebude, protože třeba příští nebo přespříští rok už se žádní questaři nevrátí, až přiletí zas po zimě se statusem nula první vlašťovka z řad hráčů. Na tomhle experimentu už jsme promrhali dobrých lidí dost na to, aby někdo ještě mohl očekávat, že to bude fungovat. Nebude, jen půjdeme ještě hloubš do hnoje a nezbyde nikdo, kdo by pro ty hráče něco dělal.
Jinak program činnosti od doby, co to tu začal burcovat zejména Rimoy (věci aktuálně v realizaci krom rutinních věcí a nezařazených akcí), je tu hned několikrát, třeba tady:
http://forum.manawydan.eu/showthread.php?tid=3468&pid=99564#pid99564
http://forum.manawydan.eu/showthread.php?tid=3468&pid=99525#pid99525
a to jsou oboje posty odkazující se na ofiko vyjádření, které už existuje tady:
http://forum.manawydan.eu/showthread.php?tid=2793&pid=99488#pid99488
Takže reálně tu hovoříme o tom, že se tu ty informace opakují třikrát a stejně se najdou lidi, kteří to neregistrují (tím nemyslím konkrétně tebe, tys o tom tuším psal jako o "prázdných řečech" nebo nějakou podobnou lichotku, takže sis toho možná všiml ).
Do toho Thanisovy akce, které jsou rozepsané různě po fóru - v Příbězích atd., ta dnešní třeba i v Kalendáři (který doporučuji pořadatelům akcí používat více) - dohledávat konkrétně už nebudu, sorry. Pokud píšeš, že máš čas akorát na čtení fóra a reaguješ na posty ostatních, tak by to aspoň to čtení chtělo opravdu důsledně.
Proto jsem ti už několikrát psal, že nečteš, co ostatní píšou, protože ono to tu reálně je, jen ty furt opakuješ, že tu nic není.
Nevím už, jak to napsat jinak a slušněji, pokud to stále ignoruješ a krom mě to tu píše třeba ještě Rimoy a buhvíkdo ještě.
Takže ještě jednou (já už jsem to psal asi třikrát): "pleteš se, dělaly se eventy pro lidi, na který v lepším případě přišli 2 lidi, v tom horším 0".
Pokud vím, tak za těch 10 let tu nikdo s žádným řešením těch krizí nepřišel, hráči se vždy v různé míře vrátili víceméně sami od sebe.. a já na nějaké řešení neměl ani chvíli, protože tím jsme tu vlastně nastartovali celou tu "novou éru".