26.03.2017 v 14:11
(26.03.2017 v 10:05)Nevrin napsal(a): Dejme tomu: Dostat MW do stavu Manawydan 1.0 v průběhu následujících 18ti měsíců. Zrekapitulovat si, co jsou základní prvky, které by takový MW 1.0 měl mít. Jak po technické stránce, tak co se týče mapy a Lore světa. Rozdělit si práci na zvládnutelné díly a monitorovat pokrok. Pokud se některé prvky ukázaly za ta léta jako příliš obtížné k uvedení do praxe, nebát se je vyhodit, nebo silně zjednodušit.Ano, přesně tak, díky za tenhle názor. Já si myslím to samé, i jsem tu naznačoval, že bychom měli značně změnit strategii, protože jinak jen budeme paběrkovat těch 0-5 hráčů.. Prostě říct si klidně, že si dáme stopku s novýma věcma, opravovat třeba jen chyby a pády a nedělat žádné nové velké věci. Udělat si mezitím jakože "nový projekt" s jasnýma cílema, rozdělit si ho na subčásti a tlačit je k jasně definovanému cílovému stavu a uzavírat je. Tohle celé by ideálně mělo skončit uzavřením bety.
Nesmíte si myslet, že vás mám za blbce, když vám tu vykládám takové triviálnosti, ale z pohledu někoho, kdo jen čte veřejnou část fóra a "neptá se" není vůbec zřejmé, jestli nějaký cíl existuje a jakou prioritu úkony vedoucí k jeho naplňování mají. Že Whitey nabyl dojmu, že nikdo nic nedělá se úplně nedivím. A že jsme si nakonec vysvětlili, že přeci jen někdo něco dělá ještě neznamená, že změna není potřeba.
A to jak píšeš asi nebude práce na pár týdnů, protože v první řadě je třeba udělat jasný plán, včetně konkrétních hodnot a principů pro jednotlivé systémy a to ani samo o sobě není sranda.
Co se týče toho, v jakém je tahle koncepční změna stavu - já se záměrně rozhodl začíst s levelováním čistě jen jako se subčástí, než se sepisováním "kompletního plánu na přerod". Vnímám to jako věc, kterou bych tam ve finále stejnak měl rád jako jednu ze součástí, lidi o ní mají zájem (pokud vím), je to cukr pro hráče a můžeme to dělat už teď, protože byla stejně v plánu delší dobu. Nebudu nic zastírat - ten "kompletní velký plán" samozřejmě zatím neexistuje. Pokud jde o mě, chtěl jsem si taky ověřit, že na tom vůbec ještě má smysl dělat a že to vůbec zvládneme skriptersky, přecijen je to celkem hromada práce a už jen tu koncepci nemá smysl dělat do šuplete.
Nevím, jestli to není přehnaný optimismus, ale skoro bych doufal, že by to aktuálně smysl mít mohlo a třeba se to přecijen vyplatí. Nebo ne, ale aspoň pro to zkusíme udělat něco v co doufejme budeme všichni věřit, zkusíme jít novou cestou, pokud ty dosavadní nebyli příliš úspěšné.