(26.03.2017 v 15:10)Poutnik napsal(a): Tady šlo ale o to, že MW vyhnil zevnitř. Vyhnili jsme jako komunita. Hráči se nesnesli mezi sebou, s členy RT, v týmu se nemohli někteří ani cítit, nesnášeli konkrétní hráče a naopak u svých oblíbenců bilancovali na hranici supportu. Prostě jsme se k sobě neuměli chovat. A ty vztahy, alespoň podle fóra, vlastně přetrvávají dodnes.
Obecnému jevu na MW, kdy by se i posledních 7 lidí na serveru bylo schopno rozdělit na 3 frakce a zhádat na fóru se věnovalo mnohem méně pozornosti, než by si zasloužil. Tolik zlé krve jsem viděl vzejít ze zbytečných nedorozumění, které nikdo v danou chvíli neměl schopnost, nebo sílu pořádně řešit a předcházet jim.
Myslím, že jsem velmi dobře vycházel s živly jako Alvin, Drathart, nebo Thortogily. Všechno hráči, kteří ve svých nejlepších časech dokázali ve hře přímo, nebo nepřímo zabavit i desítky dalších lidí. Všichni, ale taky měli stejnou tendenci si ve svých hlavách spřádat nepodložené teorie o tom, proč jim ten který GM, nebo hráč nechce vyjít vstříc v tom, či onom. Nebo, když RT změnami ve hře nějak reagoval na jejich hru. A když se svými teoriemi následně vystoupili na fóru, dočkali se zpravidla v podstatě oprávněného výsměchu. Odtud pak spirála, která končívala banem, nebo prásknutím dveřmi.
Neříkám, že všechny konflikty jsou řešitelné, ale určitě můžeme dělat víc, abysme jim předcházeli, nebo je dokázali mírnit, uhrát na nenulový součet.
jednou jsem za Gobruga prudil nějakého člověka v dole u Isharu. V roli strážného mě přišel zpacifikovat Monty a vše se zdálo být, byť na hraně, tak ještě v zóně zábavnosti. Ale ten člověk, který tahal za tu postavu byl evidentně naštvaný a považoval mě za prudiče. Nic jsem mu nedokázal vysvětlit a on krátce na to odlogl.
V takovou chvíli si říkám, že by pomohlo, kdyby existovalo něco jako kodex hráče Manawydanu. Deklarace toho, co se od hráče očekává a co tedy i hráč může očekávat od ostatních. Ubrat tak aspoň nějaký stupeň volnosti tomu, kam až lze ve spekulacích o úmyslech těch druhých dospět.
Save
Jak říká jedno orčí rčení. "Gugha nagn urár nuguk na urár"