13.11.2011 v 22:42
Hodnocení:
5
Mantis: 0
Vloženo do Mantisu 0-krát v 0 postech
Lék na migrénu mi nekdo udelejte treba pomuze proti bolesti
Lucius Noctius Caleum - Elfí jezdec na Zylanovy (nezvětstný)
Domitius Valero Anwar - Elf Nekromant Zakleje vše co mu přijde do cesty (mrtev)
Bartoloměj Selskej - Zásobuje Ishar jídlem a vaří i z bláta
Henry lahvička - Gnómský Alhymista se třemi prsty
14.11.2011 v 10:43
Hodnocení:
131
Ale ten lék na migrénu skutečně proti bolesti pomáhá - tos nevěděl?
(naprosto vážně)
Platí tuším pro stupeň 1, nebo snižuje bolest o 1, teď si nejsem jist...
A pro Tulgyra: ano, většinou někdo jed alespoň jednou ochutnal - jinak bys nezjistil, že je to jed (ve středověku nebyli schopni provádět virtuální simulace, aby zjistili, že je látka škodlivá pro lidský organismus).
Když nikdo jiný, tak královští ochutnávači. A schopnost pojmenovat chuť byla kritická pro přežití právě v této profesi.
P.S. předpokládám, že se to dělalo tak, že ochutnávač ty běžné jedy i skutečně ochutnal v naředěné formě, aby je byl schopen rozpoznat už při prvním soustu - a ne tím, že se za minutu svalí s bolestmi břicha na zem, nebo klidně později.
14.11.2011 v 10:53
Hodnocení:
24
Geo přestože jsem se do popisování pustil, tak tohle jsem třeba nevěděl a u spousty dalších nemám vůbec tušení k čemu jsou a nevím jak u nich budu tvořit popisek. Nebyla by někde nějaká nápověda?
14.11.2011 v 11:18
Hodnocení:
131
Na tohle existuje nejjednodušší odpověď:
- pokud něco není na wiki, mělo by to tam být.
Takže pokud nevíš, k čemu konkrétní věci slouží, prohledej fórum, případně udělej seznam, zeptej se na to na fóru a poté, co to zjistíš nebo ti někdo odpoví (může to být hráč nebo gmko), to můžeš přidat i na wiki... založit si tam účet a získat právo přispívat je to nejmenší...
P.S. samozřejmě je to naše chyba, pokud něco na wiki není. Ale MW už byl v době zavedení wiki tak velký projekt, že nebylo v našich silách do ní všechny informace dostat.
14.11.2011 v 13:37
Hodnocení:
49
Navic se vytvari nova wiki, s lepsimi funkcemi a cpat to tam je otrocina, ne prace. Takze to delam jen, kdyz mam naadu na automatickou cinnost  .
Marina - Žena všech povolání, hlavně ale GM
Corsah Tyrdlues - elfí řezbářka Sirae Cyredanea - ?bláznivá? šamanka
Zoe Locke - Velitelka družiny Sira Gerarda Stříbrokřídlého a důstojnice Cypronské městské hlídky
14.11.2011 v 18:16
Hodnocení:
0
Já teď jen tak přemýšlím (a nemůžu si pomoct), že v popisu předmětu by mělo být jen to, co vyloženě charakterizuje vzhled a vlastnosti předmětu, jeho použití a historie už mi připadá do popisu trošku moc. Vím, že s tím spousta lidí nebude souhlasit, proto se o tom nebudu hádat.
Prostě... mě jako popis předmětu (kór při použití [look) prostě sedí to, co při pohledu/omaku předmětu může kdokoliv poznat... to, že se ingot Uruk-Gundu používá orky k výrobě těžkých a pevných zbraní, to mě prostě pohled na něj neřekne, na druhou stranu, pokud uvidím orka s rudou zbraní, spojím si jí s Uruk-Gundem, který (podle mé zkušenosti) je rudý, těžký a pevný, proto si tak nějak odvodím, že slitinu používají orkové (u lidí a trpaslíků jsem jí nikdy neviděl v takové míře, jako u orků) k výrobě zbraní (protože kov jako takový je pevný a těžký, proto i zbraň z něj bude těžkopádná a odolná). Pokud uvidím zbraň z Uruk-Gundu, aniž bych Uruk-Gundu někdy viděl, řeknu si, že ten ork má frajersky rudou zbraň, která je těžká a pevná, z toho si odvodím, že slitina, ze které je zhotovena zbraň, je těžká a pevná...
Snad to pro vysvětlení mého názoru stačí (a píšu to po sedmi pivech, tak mě hned nekamenujte za nesrozumitelnost).
Když potkáte člověka, co tvrdí, že ví všechno nejlépe, věřte mu... kdo jiný by to měl vědět lépe, než on.
14.11.2011 v 19:16
Hodnocení:
49
Jelikoz prikaz [look vyzaduje identifikaci, tak to neni jen vzhledovy popis. Kdyz to identifikujes, tak vis o jaky predmet se jedna, tudiz o nem vis zakladni informace, jako je jeho jmeno, jak vypada a k cemu se pouziva ci jak funguje, apod.
Marina - Žena všech povolání, hlavně ale GM
Corsah Tyrdlues - elfí řezbářka Sirae Cyredanea - ?bláznivá? šamanka
Zoe Locke - Velitelka družiny Sira Gerarda Stříbrokřídlého a důstojnice Cypronské městské hlídky
14.11.2011 v 20:51
Hodnocení:
2 382
Nad principem [look jsem přemýšlel především protože pokud něco bude "Oranžový lektvar, páchnoucí po síře" tak každý hned bude vědět že je to Prskavka. Z tohoto důvodu je požadována identifikace a nevadí pokud v popisu budou základní charakteristiky. Beru to jako alternativu počítačových RPG, kde to funguje stejně.
Základní "popis" neidentifikovaného předmětu dává jeho obecný název (definovatelný v ID) - všechno ve flákónech jsou "Lektvar" atd.
Nevěřte rase která se pořád usmívá. Něco s ní není v pořádku.
14.11.2011 v 23:12
Hodnocení:
0
Tak, Whitey, mě nešlo zrovna o to, že "Oranžový lektvar páchnoucí po síře" by v popisu bylo špatně, mě připadá špatně (jen podle mého názoru, vám ho samozřejmě nijak nevnucuji), když je v popisu třeba: "Oranžový lektvar páchnoucí po síře, využívá se hlavně gnomy, kteří ho vynalezli při jejich toulkách po kraji, ke vznícení silnějších výbušnin."
Když potkáte člověka, co tvrdí, že ví všechno nejlépe, věřte mu... kdo jiný by to měl vědět lépe, než on.
15.11.2011 v 07:12
Hodnocení:
24
Mám tedy pokračovat ve vytvářeení popisků stejným stylem a nebo to mám vymýšlett nějak jinak? Teď z těch posledních příspěvků jsem trochu zmatený....
15.11.2011 v 17:12
Hodnocení:
0
Moje příspěvky jsou čistě můj názor, který se mnou tuším nikdo z RT ani nesdílí, takže klidně postupuj při vytváření popisků stejným stylem  Já to jen tak nadhodil, aby mi za rok při nějaké hádce nikdo nemohl oponovat tím, že jsem se neozval, jak se mi už kolikrát stalo
15.11.2011 v 17:15
Hodnocení:
2 382
Líbí se mi víc ty rozšířené popisy, jsou víc "RP", mluví trochu i o historii předmětu (resp. "obecné znalosti" o předmětu), ne jen strohý popis. Pozor ale na délku, aby z toho nebyl ke každému předmětu slohopis na dvě A4.
15.11.2011 v 18:27
Hodnocení:
0
Nj, v tomhle se prostě nikdy neshodnem  Mě u popisu předmětu připadá "víc RP" jen vyloženě popis vzhledu a vlastností (pevnost, hmotnost, velikost, barva...).
Ale, když tak nad tím přemýšlím, možná by se dal nějak využít perk Znalosti, či jak se jmenuje... momentálně je úplně k ničemu, možná by se mohlo udělat více popisů (práce navíc, hurá) s tím, že podle úrovně perku by se otvíralo více a více... tzn. bez perku jen hrubý popis vzhledu, na první úrovni i vlastnosti zjistitelné omakem, na další úrovni něco o materiálu/použití, na další stručně historie a na poslední klidně i případné magické vlastnosti...
15.11.2011 v 20:27
Hodnocení:
2 382
Já jsem rád že to vůbec někdo píše, nestraš mi je...
15.11.2011 v 21:30
Hodnocení:
0
No jó, no jó, už mlčim.
16.11.2011 v 10:24
Hodnocení:
131
Perk Znalosti právě umožňuje identifikaci předmětů, ne?
Pokud se udělají podrobné popisy předmětů, není problém je v budoucnu třeba rozřadit do různých úrovní detailnosti (třeba nějakou značkou v popisu). Nechte prostě dobrovolníky psát, co chtějí a uznají za vhodné.
P.S. Měli jste dorazit na sraz, tam jsme mohli diskutovat i právě nad popisy. Takhle to zase zapadne, nebo se povede diskuze další rok  ... ale nemyslete si, že vám to vyčítám, to bych si nedovolil
16.11.2011 v 17:26
Hodnocení:
0
Tak identifikace předmětů je podle mě možná i bez perku, jen to je třeba na třetí, čtvrtý pokus...
16.11.2011 v 17:48
Hodnocení:
2 382
Návrh do popisu předmětů:
Pokud chcete dělat vícestupňové popisy, rozdělujte je značkou | (to není malé L, to je taková ta svislá čára).
Obecný popis (vzhled)|Zpřesnění (vlastnosti)|Detailní (historie, hrubý nástin výroby...)
Já pak jen upravím [look aby zobrazoval text ve vztahu k perku, tzn. na výše uvedený příklad by bylo potřeba perk 3. úrovně aby se zobrazil celý.
16.11.2011 v 21:11
Hodnocení:
24
16.11.2011 v 21:11
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16.11.2011 v 21:20 od Meerman.)
Uf uf, tak já se pokusím o pár těch vícestupňových, ale představa, že všechny už hotové se budou muset předělat mě trochu děsí....
16.11.2011 v 22:38
Hodnocení:
2 382
Není to úplně nutné, určitě postačí i ty klasické.
|