21.07.2014 v 22:35
Mantis: 0
Vloženo do Mantisu 0-krát v 0 postech
(21.07.2014 v 22:34)monty napsal(a): dejme tomu že vám spíš nevěřím že byste takové informace nezneužili ...ok je fakt že úplně korektní způsob jak tohle řešit by bylo dát vám bl když nejste ve městě ale bohuže hráčské možnosti jsou v tomhle nechutně omezeny osobním kontaktem...a v takovém případě málokdo chmátně po zákoníku a prokliká se přes tři strany a teprve pak naklikává osobu které chce dát pokutu...viz můj požadavek výše
takže zneužítí, nic jiného.
21.07.2014 v 22:36
Hodnocení:
52
jakoby RP duvod si Horian muze vymyslet jakej chce- to je OK
Ale ze pouziva systemovy straze(ktery hrac proste nesunda), aby zabijel hrace- to mi OK neprijde
21.07.2014 v 22:38
Hodnocení:
379
Nechte to zatím na GM které to co nejdřív prošetří, než tu započne další flamewar, kde se budete jen obviňovat a nadávat si.
21.07.2014 v 22:41
(21.07.2014 v 22:36)Gorthaur the Cruel napsal(a): jakoby RP duvod si Horian muze vymyslet jakej chce- to je OK
Ale ze pouziva systemovy straze(ktery hrac proste nesunda), aby zabijel hrace- to mi OK neprijde však horianovo rp, jinak z města nevyleze, páč tam nemá stráž
21.07.2014 v 22:44
Hodnocení:
110
mimochodem když už sem píše i edwin....krásným příkladem omezení hráčského zákoníku je případ "bývalý starosta edwin" který byl vykázán a poté co utekl z basy pokojně žil ve městě jen protto, že nikdo z armády na něj nemohl natrefit in game -to mi OK nepřijde
btw...ne každý tady je pvper a pokud vím žádný ze správců města ani nebyl (možná edwa?)
co se hráčů x pravomoce týče...vichni bývalí starostové isharu byli hráči (myslim že stig byl ke konci úřadování už GM? teď si nejsem jist), v cyproně vévodkyně taky dlouhou dobu jen hráč, eldemar-tamní radní taky maj zvýhodněné pravomoce nebo tak je snad i hráč správce? orkové tak také fungovali dlouhou dobu....áááno udělám si psychotesty jesli náááhodou nejsem magor každopádně za to co se děje ve hře se hodlám zodpovídat jen a pouze RT ne vám pánové
21.07.2014 v 22:47
(21.07.2014 v 22:44)monty napsal(a): mimochodem když už sem píše i edwin....krásným příkladem omezení hráčského zákoníku je případ "bývalý starosta edwin" který byl vykázán a poté co utekl z basy pokojně žil ve městě jen protto, že nikdo z armády na něj nemohl natrefit in game -to mi OK nepřijde
btw...ne každý tady je pvper a pokud vím žádný ze správců města ani nebyl (možná edwa?)
co se hráčů x pravomoce týče...vichni bývalí starostové isharu byli hráči (myslim že stig byl ke konci úřadování už GM? teď si nejsem jist), v cyproně vévodkyně taky dlouhou dobu jen hráč, eldemar-tamní radní taky maj zvýhodněné pravomoce nebo tak je snad i hráč správce? orkové tak také fungovali dlouhou dobu....áááno udělám si psychotesty jesli náááhodou nejsem magor každopádně za to co se děje ve hře se hodlám zodpovídat jen a pouze RT ne vám pánové
takže jim nakecáš jen svoje nesmysli a lži a účelové rp vyprávění jak moc tam dělali bordel bez toho aniž bychom mohli reagovat, tak to jsi dement prvního kalibru, psychotesty si dělat nemusíš.
21.07.2014 v 22:49
Hodnocení:
10
On nic říkat nemusí, záznam z logu mluví jasně.
Francis el Levion - mág, amatér - Kde ho potkáte nejčastěji? Běžet někam do dungeonu. A víte proč tam běží ? Protože tam už zase chcípnul..! :D Tak abych se zase vrátil pro věci :(
21.07.2014 v 22:50
Hodnocení:
379
Ještě jednou někomu zanadáváš, nebo řekneš sprostý slovo mimo meze a dostaneš BAN na fórum.
21.07.2014 v 22:54
21.07.2014 v 22:54
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 21.07.2014 v 23:30 od Cessnek.)
Každopádně budu rád, když se na to podívá whitey a ne žádný z tvých gm kamarádíčků, stejně tak budu rád, když nam budou sděleny tvé žvásty a důvody, kterým se nám tak bráníš říct(a vytváříš tak obstrukce), abychom se nemohli hájit, ale jak říká Man´des Aluminus, log mluví za vše. Navíc tvoje zaujatost proti mě a Bratrstvu je více než průkazná, tudíž si svoje účelové lži můžeš nechat.
21.07.2014 v 23:27
Hodnocení:
52
21.07.2014 v 23:27
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 21.07.2014 v 23:38 od Gorthaur the Cruel.)
Horiane, nevim kdo ti nakecal,ale po tom,co sem utekl z vezeni, jsem opravdu v Isharu nepobyval
ale jinak dekuji, zes zareagoval uplne z cesty na muj prispevek.)
Ale nechci tady rozjizdet zadnej flame, Horian mi nikdy nic neudelal,ale proste se mi zda, ze tu zacina bejt trosku systemova sikana,abyste se pak nedivili,az tu bude hrat zas 5 lidi
A jako bonus tady mame neaktivitu GMek, nechci rict ze vsech, ale zda se mi, ze 90% tymu co zasahuje nejak do hry, dela uplny hovno a staraj se o nedulezity veci, pritom by hlavne meli tvorit questy a bavit lidi Od toho maj prece ty svoje pozice ne?aby prece bavili lidi a prinaseli jim zabavu, a ne delat drsnaky na foru
22.07.2014 v 07:15
Hodnocení:
1 184
Jestli k tomu někdo z přímých účastníků má něco dalšího, ať mi to napíše na ICQ nebo skrz SZ na fórum. Večer se mrknu na log.
22.07.2014 v 09:41
Hodnocení:
2 359
Dvě.stránky flame a stále jsem se nic nedozvěděl. Takže ještě jednou: chci vědět co se stalo, jak se to stalo a co tomu předcházelo. Bez těchto informací odmítám procházet logy a domýšlet se z nich co a jak proběhlo.
Nevěřte rase která se pořád usmívá. Něco s ní není v pořádku.
22.07.2014 v 09:54
Hodnocení:
88
Moja subjektívna perspektíva.
Dvaja členovia Bratrstva - Athiec a Francis šli na výlet do Isharu. Stretli Horiana. Poslal na nich stráže páč členovia Bratrstva sú na BL.
Bratrstvo namieta že to nieje podla RP, že sa to nemali ako dozvedieť.
Tu som sa k udalosti dostal ja:
Najprv som videl Athieca ako berie veci v Horianovom tele (zatial som sa o to nezaujímal). Pred Isharom stáli dvaja summ undeadi, tak som sa po ICQ pýtal Horiana čo sa to deje.
Ked som k tomu prišiel ja, videl som dvoch členov bratrstva v Helmovom chráme resskillovať Horiana. Obaja mágovia boli bez oblečenia = vyzerali že sa tiež pred chvílou ressli. Mimo RP ich požiadal aby s tým prestali, nevyhoveli tak som odišiel z chrámu.
Medzičasom prišiel Denetrius a Avaldr tak v rámci RP sme chceli začať situáciu riešiť, nač Athiec odlogol so slovami že na to nemá nervy. Na to som nemal nervy ja tak sme ho odloglého zabili.
Horian si medzičasom pozbieral veci, Athiecove telo som našiel asi o 10 minút neskôr pri južnej bráne. Jediné čo viem je že si Horian zobral nejaké strieborné. Telo tam ostalo ked som odchádzal z hry.
=================
a) Kapitán stráže a starosta naozaj môže ovládať stráže. Je len na ňom na koho ich pošle. Môže aj na mňa...
b) Ak si myslíte že vám to dáva právo stáť v chráme a resskilovať tak to je váš problém.
22.07.2014 v 10:03
Hodnocení:
52
22.07.2014 v 10:03
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 22.07.2014 v 10:03 od Gorthaur the Cruel.)
Mire:
za 1. Ty nemas pravo vubec nekoho zabijet kdyz nemas zaplej pvp flag
za 2. Systemove straze se nesmi pouzivat k vlastnimu prospechu.
22.07.2014 v 10:20
Hodnocení:
88
(22.07.2014 v 10:03)Gorthaur the Cruel napsal(a): Mire:
za 1. Ty nemas pravo vubec nekoho zabijet kdyz nemas zaplej pvp flag
Výklad PVP flagu:
- Nebudem iniciovať PVP
- ani sa do neho zapájať ak vidím že prebieha ale niesom do neho involvovaný
- ani lootiť
- ani si neprajem aby ma do PVP niekto zaťahoval
ale...
- ak niekto napadne postavu s ktorou sa práve rozprávam riskuje že sa do PVP zapojím na strane napadnutého (v minulosti sa to stalo). Chápem to že ma zámerne zaťahuje do PVP - rovnako ako by ma napadol.
- ak niekto bráni postave aby si vyzdvihla veci z tela (kempenie nad telom, resskilovanie u kríža) najprv požiadam mimo hru. Potom to začnem riešiť.
- ak sa niekto vyhýba následkom PVP v RP úrovni tou formou že odlogne beriem to že ma napadol.
22.07.2014 v 10:41
Hodnocení:
2 359
Promiň Mire, ale všechna tři tvá "ale" budou posouzena jako porušení pravidel PvP. Tyto pravidla jsou pevná a jednoznačná, protože odmítám řešit deset stránek okolo důvodu proč k porušení došlo (ne že by to od tebe hrozilo).
Pokud je bratrstvo označeno jako nežádoucí osoby a věděli o tom, případně jim to bylo oznámeno a ponechána možnost odejít, pak použití stráží nijak nevybočuje z pravomocí které vedení města má.
Rád bych slyšel to co Mír popsal i od zainteresovaných stran. Předem upozorňuji že pokud log potvrdí resskill a napadený vznese žádost o prošetření, pak za něj padne trest.
Nevěřte rase která se pořád usmívá. Něco s ní není v pořádku.
22.07.2014 v 10:55
Hodnocení:
10
22.07.2014 v 10:55
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 22.07.2014 v 10:58 od Aluminus.)
Takže za prvé, na BL jsme nebyli, protože po nás stráž nikdy nešla a ani nebyl důvod, aby jsme na BL byli.
Přišli jsme do Isharu koupit koně (Francis a Athiec). Potkali jsme Horiana jak zabíjí ve městě kočky, ten se za náma rozeběh a beze slova zaútočil strážema. My jsme se nebránili a chtěli to vyřešit normálně IG (myslel jsem si že je to Horianův žertík, ale nebyl), poté nás resskillnul strážema a znovu napadl co jsem vycházel z kostela, takže jsme ho v sebeobraně zabili. Poté jsem ho držel v omráčení v Isharském kostele a čekal jsem zda nedorazí nějaké GM. To se však nestalo, jediný kdo dorazil byl Mir, který neměl absolutní ponětí ce se stalo a zabil pvp hráče po té co odlognul. To je teda síla.
Dejte Mirovi konečně pořádný trest za non-pvp vs pvp, jinak to tady budete řešit pořád. Jestliže jím 10 dní ban přijde v pohodě, dejte jim k tomu ještě 120 logů.
Francis el Levion - mág, amatér - Kde ho potkáte nejčastěji? Běžet někam do dungeonu. A víte proč tam běží ? Protože tam už zase chcípnul..! :D Tak abych se zase vrátil pro věci :(
22.07.2014 v 11:19
Hodnocení:
104
Musím říct, že jsem si vždycky myslel to co napsal Mir.
Nemám pvp flag, nechci být zbytečně zatahován do pvp protože o něho vyloženě nestojím a nevyhledávám ho.
1)Nemám tedy právo vyvolávat pvp.
2)Mám právo v rámci svého RP reagovat na napadení své osoby(což je porušení pravidel, protože je napaden někdo bez flagu).
3)Mám právo v rámci svého RP reagovat na napadení osob mě blízkých nebo jinak důležitých(starosta/kapitán/kdokoliv), pokud uvážím že na to mám schopnosti - ale nesmím lootovat ani být vylootován!!!
Díval jsem se do pvp pravidel a bod 3 je brán jako porušení pvp pravidel, což je přinejmenším na zvážení.
Jak se pohlíží na bod 2 si taky nejsem jistý, ale tam by asi sebeobranu jako porušení nikdo neřešil.
Jediné možné řešení je tedy stejně pvp flag mít zaplý, jinak stejně nemůžete v rámci RP úměrně reagovat. Tím se nechci nijak vyjadřovat k řešenému problému, ale bylo by dobré kdyby to vyšetřil někdo nestranný a padly slušné tresty, jinak se to tady bude opakovat donekonečna.
22.07.2014 v 12:47
Hodnocení:
425
Oukej, tak to trochu okořeníme z mýho pohledu.
Za Šmirgla jsem nabízel onoho koně (pro kterýho jste si prej šli), když jste se ozvali vy dva, byla mi jasny, že pujde zas o nějakou provokaci, tak jsem vás dále neřešil. Viděl jsem až u helmitů mrtvý tělo Athieca a Horiana, ze kteryho navíc někdo rozhazel věci do všech stran.
Řikam si "oukej, někdo děla bordel relognu na Armádu a podívám se o co jde"
Po chvilce jsme se střetli s Avaldrem, se kterym jsem se pokoušeli Horiana "RP přivést k životu" (mezitím tam přišel Mir a připojil se k nám). Viděl jsem další kostry tak jsem šel do chrámu kde stál Athiec a druhej Francis (nejspíš, protože za Denetriuse vas dva neznam).
Začal jsem se vás normálně ptát co se stalo, na nikoho se v tý chvíli neutočilo. Ptal jsem se vás kde je Horian a co se tam semlelo, načež jeden z vás zmizel (asi invis nebo taky odlogl) a druhej ste jen napsal něco ve smyslu "Hele na tohle vám kašlu"
stručnej vycuc z logu
Citace:[22:45:55] (PvP) Avaldr: nazdar
[22:45:56] Denetrius Aho: Nevíš co se stalo?
[22:46:01] (PvP) Avaldr: co? kde?
[22:46:04] *Vidíš*: (PvP) Horian Voren (mrtvola)
[22:46:15] Denetrius Aho: Já...
[22:46:20] Denetrius Aho: Nevim jestli vidm správně
[22:46:42] (PvP) Avaldr: Helme, navrať k životu
[22:46:53] Denetrius Aho: Doufam že se podaří
[22:47:14] (PvP) Avaldr: *drbe se*
[22:47:20] Denetrius Aho: Co... nefunguje to?
[22:47:26] (PvP) Avaldr: ne-e
[22:47:29] Denetrius Aho: Sakra
[22:48:41] *Vidíš*: Mir
[22:48:41] (PvP) Avaldr: helm snad pomuže
[22:48:46] *Vidíš*: Mládě lesního raptora
[22:48:51] Denetrius Aho: Zdravím
[22:49:10] *Vidíš*: (PvP) Horian Voren (mrtvola)
[22:49:16] *Vidíš*: (PvP) Francis (mrtvola)
[22:49:20] *Vidíš*: (PvP) Francis
[22:49:20] *Vidíš*: (PvP) Člověk
[22:49:25] Denetrius Aho: Huh?
[22:49:30] Denetrius Aho: Hej!
[22:49:32] Denetrius Aho: Vy dva
[22:49:36] Denetrius Aho: Co se to tu ma dít!
[22:49:58] Denetrius Aho: *Zatřásl s ním*
[22:50:01] Denetrius Aho: Kdo seš?
[22:50:06] (PvP) Člověk: ( na tohle vám kašlu)
[22:50:10] Denetrius Aho: Hej!
[22:50:16] Denetrius Aho: (...)
[22:50:16] (PvP) Avaldr: (rofl)
[22:50:21] *Vidíš*: (PvP) Člověk (mrtvola)
[22:50:36] Denetrius Aho: Zaútočil jsi na (PvP) Člověk!
[22:50:52] Denetrius Aho: Kde je ale Horian?
[22:51:03] Pociťuješ mírný hlad
[22:51:08] *Vidíš*: (PvP) Francis (mrtvola)
[22:51:08] *Vidíš*: (PvP) Avaldr
Co se tyka Mira, ten sice zaútočil ale nedostal ho do omráčení a ani ho nedobil, to jsem udělal ja s dalším členem armády, protože to neni poprvy co takhle dotyčnej odlognul, aniž by jakkoliv reagoval rp
22.07.2014 v 13:44
Hodnocení:
10
Tenhle tvůj "výcuc z logu" je hezký příklad účelovosti.
Za prvé se vůbec nevztahuje k tomu co se stalo.
Za druhé jsem v té době už byl odlognutej.
A za třetí nemám chuť s váma cokoli řešit Rp cestou, když toho nejste schopni, jak ukázal Horian.
Pokud tady chcete bránit Horiana, jste pěkný pokrytci, když jste tam ani nebyli a nevíte co a jak se stalo.
Pro Šmirgla, to že si děláme srandu na global chatu neznamená, že jsme nechtěli toho koně koupit. Zeptej se Dratharta, který nás pro něho poslal.
|