![]() |
Povidame si o orcich. - Verze k tisku +- Manawydan Fórum (http://forum.manawydan.eu) +-- Fórum: Manawydan - Hráči hráčům (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=14) +--- Fórum: Orkové (http://forum.manawydan.eu/forumdisplay.php?fid=44) +--- Téma: Povidame si o orcich. (/showthread.php?tid=56) Stránky:
1
2
|
Povidame si o orcich. - Nevrin - 15.09.2008 (15.09.2008 v 14:28)Aswell Duaner napsal(a): Já si myslím že orkové mají možnost ukázat světu že nejsou to co se o nich povídá...... Orkove maji na svedomi valku, jejiz nasledky jsou jeste cerstve a jeji pametnici jsou stale mezi nami, nebo alespon do nedavna byli. Hobiti se uchylili pod ochranu lidi z Isharu prave po napadeni orky. Orkove stoji za znacnou casti stehovani narodu. Objevuji se v historii snad kazde z ras jako valecnici, kteri si pro zaminku k boji nemusi chodit daleko. V konecnem souctu vsak pro orky valka nevysla nejlepe a dostali se do stavu, ktery byl jenom stinem jejich predchozi "slavy". Rady bojovniku proridly. Lepe vybavenym bojovnikum z rad lidi a jinych ras se podarilo osvobodit vyznamnou cast zajatcu. Nedostatek pracovnich sil a z toho vyplivajici nedostatek vseho, donutil orky, aby na cas slevili ze svych ambici na ovladnuti sveta. Za techto okolnosti nekteri z orku navazali kontakty s ostatnimi rasami, ktere by byly drive nemyslitelne. Upozornili na sebe se pri pomoci trpaslikum z Goren Zaru v jejich posledni velke valce. Jak cas bezel, situace u orku se stabilizovala. Zdokonalili opevneni mesta, cimz ziskali bezpecne zazemi. Zacali zabezpecovat oblasti prilehle k mestu a klicove pristupove cesty k jejich uzemi. Jen maloktery dobrodruch si v poslednich letech dovolil narusit jejich uzemi. Tak jak se pomery, zejmena po materialni strance, zlepsovaly, zacalo u orku postupne rust sebevedomi a vracelo se jim jejich vedomi nalezitosti k mocne rase, ktera ma predpoklady stat se nejenom urcujicim hybatelem dejin sveta, ale i moznym strujcem jejich konce. Vyvoj byl prerusen Pohromou. Mnoho orku podlehlo ve snaze bojovat s nepritelem, ktereho nelze spatrit, ktereho nelze zranit sekerou ci kouzlem. Zivotaschopna skupina orku opustila mesto na lodi a podarilo se jim dostat do oblasti, kde uz je Pohroma neohrozovala na zivote. Do Isharu, kralovstvi lidi, kterym byli predurceni jednoho dne vladnout. -------------- Pojdme si povidat, jak by meli orkove dale pokracovat. RE: Povidame si o orcich. - Bartoloměj - 15.09.2008 Orkové a vladnout lidem? Hou Hou to snad ne :-). Každopádně, co se týče BETA2, tak lidé berou Orky něco jako uprchlíky. Co se týče fantasy,asi by mělo větší smysl pro lidsvo (i hobitstvo) je nechat svému osudu a nevpouštět je do území, kde již Poroma odezněla, Orkové jsou přeci jen taky hráčská rasa a je předurčena k přežití. To znamená, že třeba moje představy jsou takové, že nám lidem Orkové pomohou (ať už s těžbou surovin, průzkum okolí, řemeslnou výrobou etc.) a až se vybuduje to správné fungující zázemí pro Ishar a okolí, bude řada na lidech splatit své dluhy ostatním rasám. A to ať už s pomocí v budování jejich zázemí nebo s přísunem surovin, jídla, výrobků etc. RE: Povidame si o orcich. - Aswell Duaner - 15.09.2008 Z tím docela souhlasím ... Zbytky Orků se co nejvíc budou snažit všem vynahradit to co jim provedli a pomohou pokud bude potřeba ale jen když je ostatní rasy příjmou..... RE: Povidame si o orcich. - Nevrin - 15.09.2008 Na urovni zpravcu sveta MW bylo rozhodnuto o zakazu PvP. Na urovni herniho sveta si jeho obyvatele odvykli vnimat orky jako bezprostredni hrozbu. K tomu prispela i Nazgelova mise u "dobrych" ras. Pochody uvnitr orkske spolecnosti, ktere jsem popsal byli do teto doby zalezitosti vnitrni komunity a lide nemeli moznost pocitit jejich dusledky, ktere se meli projevit az casem. Pohromou se orci vratili do podminek po prohrane valce s tim rozdilem, ze to nebyla valka proti lidem a ti si k nim vypestovali urcity stupen snasenlivosti. Do zacatku lze snad pocitat s jakymsi snatkem z rozumu, jehoz vysledkem bude neurcite dlouha spoluprace. Vira, ze vlada nad svetem byla prisouzena orkum a nepravem je jim upirana, je jedna z hlavnich doktrin, kterou hlasaji Gruumshovi samani (tj. ja ![]() (15.09.2008 v 16:36)Aswell Duaner napsal(a): Z tím docela souhlasím ... Ze ty pochazis z jedne z tech odlehlejsich orcich komunit, jako je treba ta v pousti ? ![]() Nemuzu uverit, ze by takhle uvazoval pravy syn Uruk Goi. Nekdo s tvym naturelem by se teda u nas v Uruk Goi nedozil tretich narozenin. Co jsem zjistoval mezi orky, jsou to po vetsinou charaktery s nejakou formou zleho presvedceni. Orci jsou zli, ale na rozdil od intrikarskych Drowu v tom jejich uzavrenem Podtemnu, jsou orci v kontaktu s celym svetem a maji tak dostatek prilezitost vybit si svoji agresi venku na necem jinem a neobracet ji do vlastnich rad. Uvnitr orkske spolecnosti panuje prisny a zaroven prehledny rad. Uz jen to, ze ork prezije svoje detstvi a v osmi, ci deviti letech uspesne vykona zkousku dospelosti a vstoupi do klanu mu zarucuje urcity stupen respektu mezi ostatnimi. Ork vstupem do klanu zahajuje novy zivot, do te doby pro kmen v podstate neexistuje. Dokonce i svoje jmeno dostava az pri vstupu do klanu. Detstvi je v zivote orka tezke, pretezke obdobi. V orci spolecnosti ma detstvi ulohu sita, kterym projdou jen ti, co nejak prijdou na to, jak mezi ostatnimi soukmenovci prezit. Jak se zda, toto sito z nejakeho duvodu mnoho soucitnych orku nepropousti. -------------------------------- Pri psani cerpam z toho, co jsem si do teto chvile o orcich nastudoval a pokrucuju to tak, aby to sedelo na realie MW. Vse je predmetem diskuse. RE: Povidame si o orcich. - Tulgyr - 13.01.2009 Jestli někdo plánuje hrát orka a neví jak by se takovej ork mohl jmenovat tady dávám takovej odkaz kde je několik stovek orčích jmen ![]() RE: Povidame si o orcich. - Fiona - 20.02.2009 Co se to děje? Poslední dobou je velká vzacnost narazit na orka. Všude v okolí pevnosti, v lesích a městech jsou vidět lidé a elfové. Kam se všichni orkové ztratili? Fiona RE: Povidame si o orcich. - Urken - 21.02.2009 To by mě taky zajmalo,ve hře vídám už jenom Fionu a Wurr Karg RE: Povidame si o orcich. - Eny - 21.02.2009 Tak třeba já jsem si nenašel zábavu. Navíc čím méně orků, tím méně kšeftů. A co má pak farmář dělat ? Né že bych hru opustil, spíš čekám až se to zas pohne. RE: Povidame si o orcich. - HaF - 22.02.2009 Pasivne cekat je to to nejhorsi. Bohuzel to znam z vlastni zkusenosti. RE: Povidame si o orcich. - Whitey - 22.02.2009 *whitey se usmívá* RE: Povidame si o orcich. - Tulgyr - 23.02.2009 asejc je nějaká krize ... RE: Povidame si o orcich. - Bimbas - 23.02.2009 Mno já vždy najdu nějakého orka... A jdeme neco vymlatit ![]() RE: Povidame si o orcich. - HaF - 23.02.2009 Whitey nebud zas urazenej nebylo to mysleno zle ![]() RE: Povidame si o orcich. - Tulgyr - 23.02.2009 nojo jednou hold bylo online deset orků a dva ušáci ted je to boužel naopak no... RE: Povidame si o orcich. - Brak - 01.09.2010 Prosil bych aktivní orky, jestli by sem nemohli napsat své aktivní orčí postavy. Mám v tom nějakej zmatek... RE: Povidame si o orcich. - Fiona - 02.09.2010 Nejcasteji asi Gasta-alchymistka a Nurk-stopar. Vyjmecne pak Erok-bojovniok a Fiona-remeslnik svobodnych remesel RE: Povidame si o orcich. - Nevrin - 02.09.2010 Kněz Gobrug a farmářka Lorga RE: Povidame si o orcich. - Vurg - 02.09.2010 Vurg-Valečník RE: Povidame si o orcich. - Smegynka - 03.09.2010 ted bude aktivni o vykendech Smegy-starý válečník Kulgha-snaživý kovář :-) RE: Povidame si o orcich. - Cessnek - 04.09.2010 Jinak orkové a orčata, nezoufejte když lognete a neuvidíte orka ve hře. Můžete chodit akce s nami, s Bratrstvem, dokud se jako komunita zase nedáte dohromady. Chodí s nami Vurg, Erok, budete jen vítani. |