Z jiného soudku, během jarmarku jsem měl tu příležitost udělat přestupek, Sharee se probudila s brekotem a já odběhl od počítače, aniž bych zapnul [afk.
Naštěstí pro mne v tu chvíli žádné GMko afk kontrolu neudělalo, takže jsem bez trestu
... nicméně se přidávám do tábora nespokojených hráčů
... a teď vážně, kvůli mé nedávné zkušenosti je pro mne prioritou automatické AFK tak, jak jsem jej slíbil výše, tedy možnost automatického vyvolání afk v případě neaktivity myši a klávesnice.
Hráč si bude moci nastavit dobu, po které se automatický afk vyvolá (standardně doporučuji max. 1 minutu) a klient bude informovat vizuálně, že se blíží doba timeoutu (je na čase hnout s myší
).
Samozřejmě se makro nebude brát jako aktivita (navíc v případě, že vám běží makro, bude toto makro zastaveno).
Asi jiné rozumné řešení neexistuje.
P.S. Protože Razor přistupuje ke klientu "z venčí", nebude na něj brán zřetel a bude tedy vaší vlastní blbostí, jestli kvůli němu dostanete trest za AFK
- naproti tomu musí klient mít základní řemeslná makra, která mu ještě chybí = dvojklik na obrazovce, vzetí předmětu, chůze...